Přesnídávka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27305
5.1.11 10:38

Určitě povařit, je to líp stravitelné, zvlášť pro tak malé prcky.

Ljubočko - pribinák až od roka, ale jsou maminky, co ho dají klidně v 6. měsících… Já bych dala po roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 10:59

…pokud tam chceš míchat mrkev, tak tu bych určitě vařila. Osobně bych z toho spíš udělala přesnídávku do skleniček a zavařit.

Já ovoce nepovařovala, když jsem malému začala dávat. Vždy jsem loupala slupku, vlastně loupu pořát. Mixuju ponorákem. S pribiňákama a podobnýma bych počkala. Já začala dávat jogurt někdy kolem 7měsíce - bílý a teď dáváme Kunín smetanový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.1.11 11:12

tak jsem to nastrouhala, povarila a rozmixovala a dala par piskotku, bylo to moc ridky tak snad me neukamenujete :-? ted cekam az to vystydne a dam do mrazaku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.1.11 11:52

…proč bysme měli kamenovat? Teda osobně nic házet nebudu :mrgreen: Jasan, jsou tu někdy vyhraněné maminy a umí být dost hnusný.
Tak si to cítila, udělala jsi to podle sebe. To je tvoje věc, kdy chceš začít dávat dítěti lepek, vajíčka :nevim: . Já někdy kolem toho cca půl roka dala piškot.
Udělala bych to na nějaký malý porcičky. Ti mrňouskové toho moc najednou nespapají.
Já třeba mám malé hrnečky, tak dávám do každýho pár lžic, co myslím, že sní, pak zmrazím. Druhý den z hrnečků vyklopím a vrátím do mrazáku a tím mám stejné tvary, dobře se to skladuje a nezabírá tolik místa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
5.1.11 13:40

presne nektere maminy jsou takove od rany ze mam i strach sem nekdy neco napsat, nebo se zeptat :cry: ja mam takove malinkate dozicky tak jsem to dala do tech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.1.11 13:50
ljubočka píše:
a to ovoce varite nebo jak to delate? mam prvni miminko a moc se v tom nevyznam co muze a co ne co se musi nejdriv uvarit nebo co jen syrove rozmixovat do ted jsem kupovala,napiste mi prosim nejake recepty budu moc rada a od kdy muze pribinjačka? je nam 5,5měsice :-D

já kupovala cca do 8měs 100%ovoce od hami pak jsem začala mixovat čerstvé jablko-kiwi-banán,hruška-pomeranč, jablko-mrkev-pomeranč… pribiňáka bych nedávala do roku
je tam tvaroh já dávala jogurty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
5.1.11 14:19
Blanka S píše:
ljubočka píše:
a to ovoce varite nebo jak to delate? mam prvni miminko a moc se v tom nevyznam co muze a co ne co se musi nejdriv uvarit nebo co jen syrove rozmixovat do ted jsem kupovala,napiste mi prosim nejake recepty budu moc rada a od kdy muze pribinjačka? je nam 5,5měsice :-D
já kupovala cca do 8měs 100%ovoce od hami pak jsem začala mixovat čerstvé jablko-kiwi-banán,hruška-pomeranč, jablko-mrkev-pomeranč… pribiňáka bych nedávala do roku

Blani a to kiwi, pomeranče v pohodě? Mně Mareček (7,5 měsíce) ovoce bojkotuje, asi je na něj kyselý… pašuju mu ho do 60ml kaše :-( Naposled jsem zkoušela meruňky, syrový, zdály se mu taky asi kyselý, nebo já nevím… Ale odmítá i syrový jabko, sebesladší… Chjo… To se máš, že ti baštila v 8 měsících kiwi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
5.1.11 20:56
dornicka píše:
Blanka S píše:
ljubočka píše:
Blani a to kiwi, pomeranče v pohodě? Mně Mareček (7,5 měsíce) ovoce bojkotuje, asi je na něj kyselý… pašuju mu ho do 60ml kaše :-( Naposled jsem zkoušela meruňky, syrový, zdály se mu taky asi kyselý, nebo já nevím… Ale odmítá i syrový jabko, sebesladší… Chjo… To se máš, že ti baštila v 8 měsících kiwi…

Moje malá mi na nic nikdy neřekla NE a sní vždycky to co dostane ted začala trochu bojkotovat mlíko večer, ale to už neřeším je jí přes dva a vápník doplním sýrem nebo jogurtem. Mám okolo sebe dost mamin které jsou na tom podobně jako ty někdo je jen na vínu a mandarinkách nebo zase jen na mrkvi s jablkem. Ono se to upraví časem hlavně nenutit v mlíku a zelenině má zatím potřebné vitamíny. Někde jsem četla, že děti ani tak nevyžadují různorodost stravy jako,že to mamky moc řeší. Každé dítě je jiné opravdu se tím netrap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
5.1.11 21:41

Ovoce jsem nikdy tepelně nezpracovávala, jen jsem zezačátku všechno rozmixovala tyčovým mixérem, pak na jemno nastrouhala.
Jestli máš doma menší skleničky, proč ovoce prostě nezavařit?
Citrusy bych docela určitě vynechala, zkus kdyžtak dát prckovi hrušku a blumy. Ty seženeš i v zimě. No a co se týká banánů, jestli jsou třeba pomrzlý (hlavně ne plesnivý) rozmixuj je a dej do sušičky. Takhle ti taky nějakou dobu vydrží - my to tak dělávali doma. Pro mimčo bych je tak ale nedělala, spíš pro vás dospěláky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
6.1.11 08:12

holky, vy porad rikate zavarit, zavarit ale ja to nikdy nedelala. nevim jak se zavaruju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
6.1.11 08:49

zavařuje se takto:
ovoce nakrájíš do hrnce, jaké chceš, trochu podleješ vodou a začneš dusit.
Když přejde varem, tak ho rozmixuješ mixérem.Můžeš si vedle v hrnečku rozmíchat vanilkový(či jiný)puding a ten tam vlít, zahustí to. Já dávám droetker, je dražší, ale má přírodní barviva a kukuřičný škrob.
Pak se plní do skleniček 1cm pod okraj, zavíčkuje.
Vychladlé dávám do hrnce, zaliji vodou do 3/4 a zavaří se na 80°C 20minut.
Pak se vyndá z vody, nechá vychladnout a dá do sklepa(suché, chladné, temné místo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
6.1.11 09:11
dornicka píše:
Blanka S píše:
ljubočka píše:
Blani a to kiwi, pomeranče v pohodě? Mně Mareček (7,5 měsíce) ovoce bojkotuje, asi je na něj kyselý… pašuju mu ho do 60ml kaše :-( Naposled jsem zkoušela meruňky, syrový, zdály se mu taky asi kyselý, nebo já nevím… Ale odmítá i syrový jabko, sebesladší… Chjo… To se máš, že ti baštila v 8 měsících kiwi…

U nás je taky bojkot ovoce, od začátku…teď jsem poprvé do něj narvala meruňky, to byl zázrak :lol:

a může to být sladký jak chce, prostě to nežere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
6.1.11 09:37

PeBa: a jak to pak davas do toho hrnce tak se to da vickem dolu, vid? ja vim ze se ptam jak blazen ale nikdy jsem to nedelala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
6.1.11 10:44

…ne, zavařování ve vodě vždy víčkem nahoru

víčkem dolu dávám třeba, když dělám marmeládu a vím, že jí nechci dlouho uskladňovat, tak po uvaření a naplnění do skleniček, jí zavíčkuju a otočím na prkénko víčkem dolu tak na 10minut, ale musí být fakt horká. Pak otočit víčkem nahoru. Nějaký čas to vydrží, ale my raději konzumujem rychleji, může to plesnivět.

Ryb - tak u nás byl ze začátku ve všem žravej, pak přestal, tak jsem musela dávat základ banán(banán+jablko/banán+hruška/…)teď tam přimixuju 10piškotů a je to. Když vidí, že třeba jím já jablko, tak je zvědavej, že mu dávám kousky do pusy(musím rozmáčknout mezi prsty, jinak kucká, nebo naškrabat lžičkou) a jí ho samotný, jinak to moc nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
6.1.11 10:57

aha, tak dekuji :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie