Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Cest0vatelka píše: Více
Tak to by sis vyslechla něco od plic ty. Poslat někam děcko, o kterém vím, že kašle je bezohlednost. Pokud nechci, aby někdo dávala mému dítěti léky bez mého svolení, tak ho buď necpu nikam samotné anebo když vím, že má třeba astma nebo jiný chronický problém tak na to dospělého upozorním, dám mu léky a sepíšu dávkování. Tady je chyba jednoznačně na straně matky, která vědomě poslala nemocné dítě ke kamarádce.
@Sany80s píše: Více
Dítě, které má astma na přespání chodit může, ale dospělý, který bude mít to dítě na starost by měl vědět, že má astma, dítě by s sebou mělo mít léky a sepsané dávkování.
@Jahru píše: Více
Jasně, dite, které celý den nezakasle a začne až když si lehne, je děsně nemocné…
Když pominu to, že poslat kašlávající dítě k někomu na přespání, je bezohledné, tak bych předpokládala, že pokud by dítě bylo alergické na tak běžný lék jako je stoptussin, tak se o tom jeho matka zmíní, kór když její dcera kašle už několik dní. Jinak zakladatelku chápu, taky by mě naštvalo se po náročném týdnu v práci nevyspat kvůli cizímu dítěti.
@j.a.n.i1 píše: Více
Ale o to nejde, matka ví, že dítě v noci kašle a s klidným svědomím ho pošle na přespání, aniž by na to upozornila? To ti opravdu přijde ok?
Moje dítě je astmatik, když bylo menší, tak každá virózka vedla k mnohatýdennímu kašli a kašlalo hlavně právě po ulehnutí. Když někam jelo na noc, dostal dospělý instrukce + léky.
@Jahru píše: Více
A jak vis, ze to za matka vi
doma vubec kaslat nemusi, klidně to mohla byt reakce na prostředí u kamarádky.
A jinak to, ze dite v noci obcas zakasle povazuju za naprosto normální.
@Anonymní píše: Více
Pokud dítě v noci začalo kašlat tak neúnosně, měla jsi zavolat jeho rodičům, aby si pro něj přijeli
Bez dovolení naordinovat cizímu dítěti nějaký lék, to je na pár facek, to se na mě nezlob… holka mohla dostat nějakou alergickou reakci, mohla mít pro tento konkrétní druh léku kontraindikaci, cokoli… Tohle si prostě nemůžeš jen tak dovolit.
Zachovala ses neskutečně nezodpovědně a ještě si dovoluješ nadávat na druhé ![]()
@Anonymní píše: Více
Kdybys dala Stoptusin mému synovi, pravděpodobně by skončil na JIP.
Můžeš být ráda, že se nic nestalo. Dávat cizím dětem léky bez konzultace s dospělým není dobrý nápad.
Jinak ano, takové dítě dát k někomu bez předchozí domluvy na spaní také není ok. Ale podat cizímu dítěti léky je dost hazard.
@vokishka píše: Více
Moje (to druhé, co Stiptusin může) dítě po Stoptusinu i Sinecodu do 10 minut přestává kašlat.
@j.a.n.i1 píše: Více
Vždyť píše, že maminka se nijak netajila tím, že dcera pokašlává. Takže o tom ví
Dcera taky v noci kašle a nic jí není, ani alergie. Stačí vytopenější místnost, sušší vzduch…
Mívá to od podzimu do jara, většinou po dobu topné sezóny. Někdy je to horší, někdy lepší. Změnou prostředí se jí to mohlo výrazně zhoršit.
Nemáte zvíře?
K tématu řeknu jen to, že bych dítě, které už pár dní v noci kašle, rozhodně neposlala k někomu cizímu na přespání
@tartaletka píše: Více
Zakladatelka píše, že maminka holčičky sama potvrdila, že od středy v noci kašle.
@ivašot. píše: Více
kde jsi to četla? já jsem se zakladatelky ptala, jak ví, že holčička kašle od středy a neodpověděla na to