Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Tak ale pokud nekaslala pres den, nemoc to nebyla, ja kdyz u nas necham spat cizi dite, pocitam a tim, ze večer se muze něco stát a budu se starat, pripadne zvazim navrat ditete domu. Pokud chces klid a oddech, nezvi kamarady dcery na prespani. U nas minule spal klucina a v noci se mu udělalo blbe a zvracel, cely den mu nic nebylo. Meli ve tride nejakou virozu, dva dny na to to mel syn, ale to je fuk, jde o to, ze pak nenadavam, ze jsme musela vstávat k cizímu diteti. Jednou je u nas, tak se postaram.
A pokud holčička kaslala az v noci, tam bych to na virozu nevidela ale spíš opravdu na sussi vzduch u vas nebo ji neco drazdilo..
A ja zakladatelku chapu. Taky bych byla nastvana, pokud by k nam nekdo poslal prespavat dite se zdravotnim problemem a predem to se mnou nekonzultoval. Nereknu, muze se stat neco naraz, ale vedet o tom a neresit je bezohledne. Btw, velmi podobnou situaci jsem resila nedavno z druhe strany: sestileta si domluvila prespavacku ze soboty na nedeli u kamaradky a v noci na sobotu zacala strasne kaslat. Pres den nic, ale jak si lehla, tak saigon, trvalo nez zabraly leky, moc jsme se nevyspaly. Zname to, mala na to trpi, jakmile ma rymu, tak ji to takhle drazdi ke kasli. V sobotu jsme si s druhou matkou napsaly, vysvetlila jsem ji situaci a i pres to, ze ona byla ochotna si ji tam stejne vzit, jsme prespavacku presunuly a udelaly jen navstevu bez spani. Protoze ja to proste neudelam mame od tri malych deti, aby v noci skakala jeste kolem toho myho kaslajiciho. A docela me desi, ze jsou zjevne zensky, co uvazuji jinak.
@Sofie2013 píše: Více
No tady se myslí všeobecně, že by se léky cizímu dítěti o kterém nic nevíš podávat neměly. Nejde zrovna o Stoptussin.
Jinak i tak bych byla opatrná. Segra je třeba alergická na blbej brufen - to tě prostě taky nenapadne.
A tedy pokud jsem unavená, tak prostě nesvolím kamarádku na přespání ![]()
Jasně, kašlající dítě není nic příjemného, ale na druhou stranu - dělat kvůli tomu takovou estrádu?
To, že je druhá matka bezohledná o tom nepochybuji. Já bych kašlající dítě také neposlala, ale stalo se. A kdybych byla v kůži zakladatelky, tak si doma zanadávám a hotovo.
@Markéta188 píše: Více
Jojo, taky nam na tabor jezdi 2 deti alergické na brufen, takže to nebude az tak neobvyklé.
Já zakl. Trošku chápu, stalo se mi něco podobného, nejsem zvyklá na noční kasel deti a na prespavacce kamarád syna kaslal a já byla ráno totálně unavená, nevyspana, navíc si Teda dost poroucel, že nemůže usnout, že nechce spat na matraci ale v posteli atd… no prespavacky jsem zrušila protože očividně nejsem těm typ matky co to dává v klidu
léky bych ale nedala nikdy bez zeptani
@alialiali píše: Více
A jak jsi to s jeho požadavkem na postel vyřešila? Kolik mu bylo?
@Cest0vatelka píše: Více
Není nic jednoduššího, než se rodičů ptát, zda má dítě na něco alergii, nebo zda mu vadí nějaké jidlo. Nebo to aspoň takto řešime. Ale jako ale vztekat se jak ty, když bys dala kašlající dítě někomu domu bez upozornění, to je taky slušný. ![]()
Hysterická nejsi, ale teda řešení jsi za mě zvolila dost špatné. V prvním případě jsi měla volat, ať si pro dítě přijedou, pokud ti přišla nemocná. Pokud by to nebylo možné, tak se domluvit, jestli jí můžeš podat léky a jaké. A naposledy, stoptussin se nemá dávat na noc, podporuje vykašlávání a jenom tím na noc stav zhorsujes. Dítě budí a vleže se vážně špatně okaslava.
@Pidulka1991 píše: Více
Normální rodič to hlásí sám, aniž by ses musela na něco ptát ![]()
@Zvedava1 píše: Více
2.trida, nakonec dostal 2 matrace na sebe, ale museli jsme si tu druhou půjčovat pozde vecer od sousedů, takže prostě starosti
za nás žádné prespavacky nebyli a taky jsme si dětství užili.