Přespávání návštěv

Anonymní
15.12.14 16:34

Prespavani navstev

Ahoj holky, nenasla jsem podobne tema. Prejdu k veci, mame doma casto prespavaci navstevy. Bydlime daleko, takze kdyz k nam nekdo z rodiny prijde tak proste u nas prespava. Nevadi mi rodice ani tchyne, oni nam pomuzou, nekteri kamaradi jsou taky moc hodni, pohraji se s nasi dcerkou, nebo pomuzou mi nachystat jidlo a tesim se na ne. Podotykam mam male dite, druhe dite na ceste a nekteri to berou jako samozrejmost, ze " prijdu k vam prespat jo?" Mam toho ale dost, ono casto to vypada tak ze si rano sednou k stolu a cekaji az je obslouzim, kdyz neni muz doma a nema mi kdo pomoct tak jeste litam kolem nekoho. Vytaci me i to ze si pripadam jako bed&breakfast, ze panstvo se dovali, prespi, jde na nakupy, nebo parit, obihat kamarady a ja ani nemam s kym promluvit, hlavne ze musim delat nakupy, uklizet, prevlikat postele a chystam jidlo. Pak se dovali vecer a jdou spat, nebo se dovali z parby v noci. Nebo jeste lip, pres den po nakupech a zavrou se v pokoji aby si odpocinuli. To me fascinuje, si pripadam nekdy jak blba fakt, kdyz mam plny dum ani nemam s kym promluvit. Ted kdyz budu mit druhe dite mam chut zavrit kram at jdou do hotela. Jsem na vsechno sama, muz porad v praci a babicky daleko. Nevim jak to slusne rict, proste kdyz nekdo chce prijit, bud mi nejak pomuzou a obslouzi se sami, alebo at se mi sem s prominutim nelezou. Rikam ted hlavne o pribuznich, kamarady mam jaksi asi dost uvedomele, podotykam ze nikdo z nich nema deti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
15.12.14 16:39

„Prominte mam druhe dite na ceste a uz nemam energii pecovat o dalsi osoby navic, uvitam vas zase az dite bude vetsi“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.12.14 16:45

Tak je několik možností, buď prostě na dotaz „přijdu k vám přespat, jo“ řekneš, ne, nám se to nehodí, máme jinou návštěvu, máme svůj program či já nevím co. Nebo jim řekneš, jo, doražte, ale mám toho moc, musíte se o sebe postarat… a povlečení bych nechala připravené na posteli, mají ručičky, to samé s jídlem, kdyby si někdo po ránu sedl ke stolu, tak tam nejspíš bude sedět až o večera… no a buď mu to dojde nebo se urazí a už nepřijede :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 16:46

Nektere kamarady ale rada uvidim kdyz bude miminko vetsi protoze vim ze mi zabavi starsi holcicku a prijedu travit cas s nama…ale co ostatnim reknu ne vy nemuzete prijet?

• Citovat
  • Upravit
2997
15.12.14 16:46

Rict jim presne to, cos napsala sem? :) Chspu, ze to musi byt unavujici. Bydlime take daleko od pribuznych, nastesti jezdime my k nim - i to je vopruz kolikrat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
15.12.14 16:49
@Anonymní píše:
Nektere kamarady ale rada uvidim kdyz bude miminko vetsi protoze vim ze mi zabavi starsi holcicku a prijedu travit cas s nama…ale co ostatnim reknu ne vy nemuzete prijet?

A proč ne, děláte si z toho akorát hotel, já nemám chuť vás obskakovat, když by nekomunikujete se mnou, na nákupy a pařbu se můžete ubytovat v penzionu… pravděpodobně se urazí, ale na druhou stranu je otázkou, zda to nejsou 2 mouchy jednou ranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
15.12.14 16:51

No rozhodne bych tohle netolerovala. Maji ruce, nohy jsou dospělí takže? Není jim hloupé ze je obskakuje těhotná žena :roll: návštěvy bych osobně neobskakovala a nebo ještě lip vůbec bych je domu nepouštěla. Pokud u vas budou chtít přespat a ty by jsi to nechtěla řekla bych to narovinu. Je to přeci Vas dům/byt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 16:56

Holky ale jsem divna? u nas totiz je to dost casto a me to fakt nebavi… jsem navic i lina jeste varit nebo resit jine lidi, jsem opravdu sama na vsechno, nestezuju si, je to moje volba bydlet daleko od rodiny, ale nechce se mi kolem nekoho skakat. Navic se mi nelibi ze kdyz my jdeme napriklad k tchyni na dovolenou, tak pribuzenstvi ktere u nas furt nocuje nas nepozve ani na kafe k nim. Radeji se panstvi dovali taky k tchyni. Tchyne je ale zlata, ona mi nevadi ani kdyz u nas je tyden.

• Citovat
  • Upravit
9754
15.12.14 16:58

Tak takovato navsteva u me byla jednou. A to jsem jeste nebyla ani tehotna ani jsem nemela dite.
Nic neprivezli, vsechno jim bylo malo a porad cekali, ze je budu pbskakovat! Vydrzela jsem to jeden den. Pok jsem jim rekla, ze pojud necou chcou tak lednice je v kuchyni a pecivo na lince a at se obslouzi sami. A uz jsem je nepozvala. I kdyz oni meli takovy napink, jako prijedem tehdy a tehdy. Rekla jsem nemuzem, nehodi se nam to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.12.14 17:00

Kolikrat jsi ty byla u nich? Taky k nam jezdi kamosi, ale teda ne tak, jak k vam. Jasne, obskakuju je, ale teda ne v takove mire, jako ty a nechodi parit, jsou s nama. Napr silvestr slavime spolecne a tak :-)

Normalne bych jim to rekla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.12.14 17:04

Nejsi divná. My taky bydlíme daleko od rodiny, navštěvuje nás ale jen nejbližší rodina a kamarádi a rozhodně nesloužíme jen jako hotel. Vždy ten čas trávíme spolu.
Nebála bych se být upřímná, příp. se na něco vymluvit, jak tady již někdo psal.

• Citovat
  • Upravit
16186
15.12.14 17:04

A co je to často? Jak často?
Já si tedy nedovedu představit, že bych se k někomu nakvartýrovala, ještě k těhuli s dalším prckem kolem nohy a čekala, že mě bude obskakovat 8o Co to máte za příbuzné? Neměla bych problém říct rovnou, ať se nezlobí, že teď návštěvy omezujete na minimum ;) Pokud by to bylo opravdu nutné, tak bych svolila, ale jak tady už padlo - mnou usměrněná samoobsluha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
15.12.14 17:17

No a co trebas takto:

Vid, ze se obslouzis, kafe vis, kde je, chleba je v mrazaku…
Podrzis mi ho na chvilku, zejo (a sup dite do klina, nez se vzpoamatuje)
Prebalis mimino, nebo batole nakrmis?
Oloupal bys mi brambory prosim?
Neumyl bys nadobi, ja mam jeste zehleni a chtela bych si pak s vama taky chvilku sednout.

Oni se budiot zapoji, nebo prestanou jezdit, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
15.12.14 17:20

Takovym lidem se rika vyzirky, schovava se pred nima husa zpatky do pece a dokud je neodpalkujes, budou te vyzirat. Vyzirynim myslim i tu peci, jidlo, energie, to je fuk.
A vis co je nejvetsi sranda? Ze za tvyma zadama te jeste pomluvi, jak mas hnusny dite, doma bordel a nedalas jim poradne najist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.12.14 17:27

Mě tyhle nářky na veřejným foru přijdou akorát úsměvný.
Jaký sis to udělala, takový to máš.
Ono existuje místo takových elaborátů a pláčů na diskusi jedno jediné slovíčko :ne :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová