Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pochopila bych to v 15, ale v 21
vždyť nebudete dělat nic co by jste nedělali i přes den. Náhodně někde přespávat jsem taky nesměla, ale u dlouhodobého přítele neměli problém, jezdili jsme i s kamarády na hory, na víkend na chatu apod. Zkus si s nimi promluvit, kdybys byla na koleji nebo spolubydlení v jiném městě tak by ti taky nemohli zakazovat kdy kde budeš.
V 21 jsem s přítelem sdílela společnou domácnost, navíc vzhledem k tomu, že jsem od 18 studovala v jiném městě, tak rodiče vůbec neměli přehled, kde přespávám
Přesně jak se píše v předchozím příspěvku, kdyby ti nebylo 18, tak to asi pochopím, ale v tomto věku ne. Zkusila bych si s mamkou promluvit, proč jí to vadí. Kdyby stále „zakazovala“, tak se nebudu ptát na svolení, ale protě jen oznámím „dnes večer nepřijdu domů, spím tam a tam“ a jdu. Nejsi malé dítě, máš za sebe plnou zodpovědnost a právo se rozhodovat podle sebe.
V 21 letech
to tě lituju už teď, až se jednou budeš chtít osamostatnit. Chápu možná trochu nároky „zatím bydlíš pod jejich střechou“ ale, holky ve tvém věku mají už i rodiny
a ty se musíš ptát na přespání? Měla by jsi je na to nejspíše pomalu připravovat, že takhle to nefunguje a není ti 15. Mám pocit že to budeš mít hodně těžký s mamkou až se budeš chtít osamostatnit.
Já jsem také ani jako dospělá nesměla nikde courat, večerku jsem měla ve 22 hodin
Natož někde přespávat. Studovala jsem, do toho měla brigádu a přítel bydlel tenkrát na opačné straně Prahy. Trvalo mi hodinu k němu dojet. Většinou přijel on k nám před barák (k nám jsem ho vzít taky nesměla), na pár minut jsme si popovídali, dali si pusu a letěla jsem zpátky domů.
Po půl roce (bylo mi taky 21 let) jsme se sestěhovali, protože jsme prostě chtěli být spolu a teď v létě jsme slavili 10 leté výročí
Nevím, proč byla máma tak přísná, mladší sestra už měla volnější ruku. Já si z toho akorát vzala příklad, že já taková na své děti nebudu. Holt jsem musela dodržovat její pravidla dokud jsem tam bydlela…
@Jahru @Jahru právě chtěla bych se osamostatnit a už nejsem malá holka abych se na něco rodičů ptala každopádně chci být vůči nim férová a říct jim alepson kam jdu aby o mě neměli starosti. Každopádně přítele znají tak jsem si myslela že pustit mě k němu abych u něj přespala že nebude problém
@Nika610 mě je 22 pritelovi je 30 a bydlím s nim sama 😄 rodiče s tím neměli vůbec problém 😄
Nevím čím to je ale asi chyba u tvých rodiči no ale normální to určitě není 🤦🏼♀️
Nedovedu si cosi takového vůbec představit. Ve tvém věku jsem se vdávala (dobrovolně). Nemuseli jsme. Dcera se nám narodila 15 měsíců po svatbě. Takže jednoduché počty. Před svatbou jsme spolu tři roky bydleli. Chodila jsem do školy a on pracoval. Udělali jsme si teda startovní byt u mých rodičů v baráku, že se zrušila prádelna, pracovní kuchyň a pokoj na binec. Takže jsme měli oddělený byt 2+kk.
@Nika610 píše: Více
Prostě oznámíš a jdeš …
Už se nemusíš na takové věci ptát …
Je to divný a chce to hodit s mámou řeč, co má za problém. Já v 21 letech bydlela na koleji, měla jsem přítele, doma jsem trávila tak 1-2 dny v týdnu, u něj jsem byla velmi často, když jsme měli volno.
Chápu kdybys byla víc u něj než doma a rodiče tě živili, ale že nemůžeš ani po kině nebo divadle.. vždyť je lepší v noci zůstat spolu, než jít někam domů sama, protože musíš prostě spát doma.
V 21 letech jsem měla roční dítě, které kupodivu vzniklou souloží mimo domov
Ne, fakt tvoje máma je mimo. Zkus si s ní sednout a probrat to, že ti fakt není 15.
@Nika610 píše: Více
Co znamená, že se s ním cheš vydat?
No hele, mamce vysvětli, že jsi už dávno dospělá, a nějaký přespávání fakt není potřeba řešit. Že se díváte na film je fakt argument jak noha ![]()
Já nic k tématu nemám, jen mě pobavil nadpis:
PŘESPÁVÁNÍ U PŘÍTELE 21 LET
To totiž původně vypadá tak, že u něj už 21 let jen přespáváš, chtěla bys to posunout dál, bydlení spolu, svatba, děti, ale nevíš jak…
Dobrý den je mi 21 let, s přítelem jsme spolu rok a jemu je 25. Moje mamka má ale problém abych u něj prespavala. Není to nějak časté přespávání jen jednorázové když jdeme z kina divadla a tak. Někdy jen že se dlouho nevidíme a mrkneme u něj na film. Nevím co mamce vadí. Bydlím sice s rodiči ale táta problém nemá. Chci se s ním vydat ale jelikož oba studujeme a pracujeme je náročné si najít čas proto alespoň tyto filmové večery mám ráda