Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Do prace bych nesla a sla k lekari pro neschopenku a leky
taky jsem do urcite doby porad premitala, ze nesmim byt nemocna, ze me nema kdo nahradit, az se mi to jednou nevyplatilo. Zdravi je prednejsi nez zamestnavatel.
Na hlasivky je skvělý isla moos - pastilky, ale opravdu tyto. V lékárně ti budou nabízet různé alternativy islandského lišejníku, ale mně zabírají jen tyto. Hlas ztrácím každou zimu:) Cucá se to celkem často (asi po dvou hodinách), ale tím dřív přijde úleva.
Jdi na orl ono se může stát že si z námahy hlasivky zničíš a nebude mluvit vůbec
Každý rok me to jednou prepadne, pravidelne v den, kdy jsem v praci sama. Vzhledem k tomu, ze nemluvit v mem pripade nejde a přemáhat nebo septat hlasivkam spis skodi, dala jsem prednost svému zdravi.
Obvykle to přes vikend uplne prejde, v mem pripade vzdy viróza.
@Anonymní píše:
Ahoj všem, přecházela jsem teď asi měsíc různé nachlazení a dnes to na mě padlo úplně, přestala jsem mluvit, v krku mě nebolí ale nevydám ze sebe ani hlásku, ani žádné chrčení, akorát mě z toho snažení bolí hlava. Jinak až na rýmu jsem v pořádku.
Ale dnes a zítra jsem v práci a potřebuji mluvit, bez toho to nepůjde a nemá mě kdo nahradit.
Nemáte nějaký tip co můžu udělat?
Manželovi to vyhovuje
u lékaře ti mohou dát injekci kalcia, je otázkou zda to v pátek před polednem k lékaři stihneš
@Anonymní píše:
Ahoj všem, přecházela jsem teď asi měsíc různé nachlazení a dnes to na mě padlo úplně, přestala jsem mluvit, v krku mě nebolí ale nevydám ze sebe ani hlásku, ani žádné chrčení, akorát mě z toho snažení bolí hlava. Jinak až na rýmu jsem v pořádku.
Ale dnes a zítra jsem v práci a potřebuji mluvit, bez toho to nepůjde a nemá mě kdo nahradit.
Manželovi to vyhovuje
Nemluv, ani nešeptej! Šepot je na hlasivky to nejhorší. Zajdi k lékaři, ale obávám se, že moc nezmůže.
Když pominu fakt, že nakazíš další lidi kolem sebe, tak ti fakt doporučuju jít k doktorovi. Moje kolegyně přesně takhle ztratila hlas s zanedbala léčbu. Skoro půl roku pak byla na neschopence a nakonec děkovala doktorům, že jí zachránili hlasivky.
Mně pomohl Homeovox. Pak jednou mi dali Panthenol na hlasivky, ten je účinný, ale chutná to, jako bys cucala mouku
chce to hodně odvahy si ho vzít ![]()
Díky za tipy, nemocenská ani volno nepřipadá v úvahu, jsem zapisovatelka u voleb a nemám žádnou smlouvu, prostě tam musím být ![]()
@Anonymní píše:
Díky za tipy, nemocenská ani volno nepřipadá v úvahu, jsem zapisovatelka u voleb a nemám žádnou smlouvu, prostě tam musím být
A kdyz nebudes? Najde se nekdo jiny. Spise bych resila to zdravi, prechazet nemoce neni zdrave a uz ted jsi bez hlasu.
@Anonymní píše:
Díky za tipy, nemocenská ani volno nepřipadá v úvahu, jsem zapisovatelka u voleb a nemám žádnou smlouvu, prostě tam musím být
Takže ještě plánuješ nakazit všechny kdo přijdou k volbám!
Manželovi to vyhovuje