Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ne, tohle bych dítěti neudělala.
Nicméně my bychom se i tom otevřené pobavili celá rodina, včetně dětí.
A tu první změnu školy, tu jsi iniciovala bez synova alespoň částečného souhlasu? Když evidentně problém s učitelkou nebo kolektivem nebyl, když mu chybí. Navíc teda asi v podobě hurá akce, protože jinak nechápu, proč týden chodil do staré školy a nedala jsi ho do té nové rovnou od 1. září.
@Anonymní píše:
Holky jdu si pro radu. Nebo se spíš vykecat. Mám syna 7 let. První třídu začal chodit na ZŠ která je kousek od domu. Moc tu první třídu teda v té škole nebyl, tak jsem myslela, že ten přechod nebude až, tak složitý pro něj. V září normálně nastoupil do druhé třídy. Ale po týdnu jsem ho přeřadila do jiné ZŠ. ( Nebudu konkrétně rozebírat důvody - ale nespokojenost ). Musíme ho každý den vozit. Naštěstí i jeho otec v tímhle funguje. ( nežijeme spolu, ale máme spolu přátelský vztah i s jeho novou ženou, stejně tak jako on s mým nynějším přítelem ).
Syn to moc nedává, nemůže si zvyknout, chce zpět svojí učitelku, děti atd. Každý den brečí a přemlouvá mě ať ho dám zpátky.
No a teď přijde to úplně nejhorší… Přítel je povýšený, v pátek se to dozvěděl a hlavně když to přijme, tak se stěhujeme. O cca 120 km dál. Nedokážu si představit, že synovi po třetí během cca 2 měsíců změním školu. Já jsem v 8 měsíci těhotenství. Takže o mě ani práci nejde. No mám v hlavě dost velký guláš. Co teď. Pritelovo nabídka, kterou dostal, tak se neodmítá. Pracuje na tom dlouho, aby se dostal tam kam se dostal.
Co se týče syna, nevím jestli by to znovu dal. A co mě, tak já jsem na zhroucení.Prosím o zachování anonymu.
Chudak kluk. To to bylo ve skole tak strašné, ze musel okamžitě jinam? Asi neexistuje nějakéssprávné rreseni. Zrejme bych nechala pritele, aby bydlel na nejake ubytovne a na víkendjezdil domu, aspoňdo konce skolniho roku
Nevim nakolik to je nebo neni vychovne, ale co syna necim co si treba hodne a dlouho preje uplatit? Za odmenu, ze vydrzi treti a posledni presun do jine skoly a vydrzi to bez hysterie jako velky statecny kluk
Chudák no u syna ve třídě se to taky děti hodně mění některý se i vrací třeba po pár měsících takže to asi jde no i když je to divný
To už mě napadlo taky, že bych zůstala tady a pak se přistěhovala. Zase na druhou stranu, on si zvykne tady celou druhou třídu odchodi a pak se zase dejme tomu od třetí bude zvykat na novou. Vím, že to byla chyba. Ale co mám dělat? Vrátit ho zpátky do původní školy? ( Měla bych vyřešené vyzvedávání a hlídání v týdnu ) moje matka bydliště cca 5 minut od staré školy. S tím, že bych jela s miminkem za přítelem třeba od pondělí do středy, čtvrtek, pátek byla tady a víkend všichni u přítele.
Já myslím, že vy máte vyřešeno. Vy dospěli se chcete stěhovat kvůli práci a kluk je tam v podstatě jak páté kolu vozu.
My bychom třeba i doma zvažovali možnost tu práci proste nevzít.
Co kluk, mluvila jsi s ním vůbec o aktuální situaci? O tom, proč jsi ho po týdnu vzala ze staré školy?
@Anonymní píše:
To už mě napadlo taky, že bych zůstala tady a pak se přistěhovala. Zase na druhou stranu, on si zvykne tady celou druhou třídu odchodi a pak se zase dejme tomu od třetí bude zvykat na novou. Vím, že to byla chyba. Ale co mám dělat? Vrátit ho zpátky do původní školy? ( Měla bych vyřešené vyzvedávání a hlídání v týdnu ) moje matka bydliště cca 5 minut od staré školy. S tím, že bych jela s miminkem za přítelem třeba od pondělí do středy, čtvrtek, pátek byla tady a víkend všichni u přítele.
no to je teda geniální ty s miminem v pr.de.li a chudák malej tady s babičkou
Nevím no. Tahle škola mu očividně nevyhovuje a další změna tak pro něho nebude tak hrozná podle mě. Já bych takhle rozděleně žít nechtěla a ani nemohla.
A mluvila jsi o tom hlavně se svým synem?? Je hezký, že vy rodiče se rozhodnete - ale i to dítě má nějaký názor, a je schopné ti k tomu něco říct a třeba se i připravit na další změnu.
A co ten otec, který funguje, tomu nevadí, že mu syna 120km odvezeš?
Já bych syna vrátila do původní školy a přítele bych nechala do nové práce dojíždět samotného - pondělí až pátek odpoledne by byl sám 120km, event. by někdy v týdnu na otočku přijel domů.
Stehovani rodiny snad nezalezi na jednom cloveku? Pritel ma asi smulu.
To jste nevedeli driv, nez jsi ho preradila, ze mozna prijde povyseni?
100 kilometru se da dojizdet nebo tam zustat pres tyden a dojet na vikend domu.
Pokud i presto uprednostnis chlapa pred synem, tak nechej syna u otce.
Tato škola mu viditelně nevyhovuje, takže bych ho přesunula jinam.
Nenechávala bych ho s babičkou, to je podle mě hodně špatné řešení, jak si to přebere to dítě b- už o mě nestojí, odložili mě tu…
Na tom novém místě je jedna škola nebo více škol? Kdyby víc, dala bych mu vybrat.
Pozitivně bych ho namotivovala.
I takové nabídky se odmítaji. Manžel mi vyhověl a neodešel do Tramtárie, ale mluvili jsme o tom a dohodli se.
Přesun byl chyba, vážně by mě zajímalo co ti tak strašného 1. týden ve škole mohlo vadit, že jsi syna přesunula.
@jita22 píše:
A co ten otec, který funguje, tomu nevadí, že mu syna 120km odvezeš?
Já bych syna vrátila do původní školy a přítele bych nechala do nové práce dojíždět samotného - pondělí až pátek odpoledne by byl sám 120km, event. by někdy v týdnu na otočku přijel domů.
Jo, to je další věc, že bez svolení 2. rodiče se nemůže jen tak sebrat a odstěhovat se o 120 km dál.
Takže do toho má co mluvit nejen ten kluk, ale i jeho biootec.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Holky jdu si pro radu. Nebo se spíš vykecat. Mám syna 7 let. První třídu začal chodit na ZŠ která je kousek od domu. Moc tu první třídu teda v té škole nebyl, tak jsem myslela, že ten přechod nebude až, tak složitý pro něj. V září normálně nastoupil do druhé třídy. Ale po týdnu jsem ho přeřadila do jiné ZŠ. ( Nebudu konkrétně rozebírat důvody - ale nespokojenost ). Musíme ho každý den vozit. Naštěstí i jeho otec v tímhle funguje. ( nežijeme spolu, ale máme spolu přátelský vztah i s jeho novou ženou, stejně tak jako on s mým nynějším přítelem ).
Syn to moc nedává, nemůže si zvyknout, chce zpět svojí učitelku, děti atd. Každý den brečí a přemlouvá mě ať ho dám zpátky.
No a teď přijde to úplně nejhorší… Přítel je povýšený, v pátek se to dozvěděl a hlavně když to přijme, tak se stěhujeme. O cca 120 km dál. Nedokážu si představit, že synovi po třetí během cca 2 měsíců změním školu. Já jsem v 8 měsíci těhotenství. Takže o mě ani práci nejde. No mám v hlavě dost velký guláš. Co teď. Pritelovo nabídka, kterou dostal, tak se neodmítá. Pracuje na tom dlouho, aby se dostal tam kam se dostal.
Co se týče syna, nevím jestli by to znovu dal. A co mě, tak já jsem na zhroucení.
Prosím o zachování anonymu.