Přestup do jiné školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
56505
19.9.21 12:34
@Anonymní píše:
Holky jdu si pro radu. Nebo se spíš vykecat. Mám syna 7 let. První třídu začal chodit na ZŠ která je kousek od domu. Moc tu první třídu teda v té škole nebyl, tak jsem myslela, že ten přechod nebude až, tak složitý pro něj. V září normálně nastoupil do druhé třídy. Ale po týdnu jsem ho přeřadila do jiné ZŠ. ( Nebudu konkrétně rozebírat důvody - ale nespokojenost ). Musíme ho každý den vozit. Naštěstí i jeho otec v tímhle funguje. ( nežijeme spolu, ale máme spolu přátelský vztah i s jeho novou ženou, stejně tak jako on s mým nynějším přítelem ).
Syn to moc nedává, nemůže si zvyknout, chce zpět svojí učitelku, děti atd. Každý den brečí a přemlouvá mě ať ho dám zpátky.
No a teď přijde to úplně nejhorší… Přítel je povýšený, v pátek se to dozvěděl a hlavně když to přijme, tak se stěhujeme. O cca 120 km dál. Nedokážu si představit, že synovi po třetí během cca 2 měsíců změním školu. Já jsem v 8 měsíci těhotenství. Takže o mě ani práci nejde. No mám v hlavě dost velký guláš. Co teď. Pritelovo nabídka, kterou dostal, tak se neodmítá. Pracuje na tom dlouho, aby se dostal tam kam se dostal.
Co se týče syna, nevím jestli by to znovu dal. A co mě, tak já jsem na zhroucení.Prosím o zachování anonymu.

Chudák kluk. Už dávno je páté kolo u vozu. Proč si změnila synovi školu, když nebyl problém v paní učitelce a dětech? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.9.21 12:35
@VitaminC píše:
Stehovani rodiny snad nezalezi na jednom cloveku? Pritel ma asi smulu.
To jste nevedeli driv, nez jsi ho preradila, ze mozna prijde povyseni?
100 kilometru se da dojizdet nebo tam zustat pres tyden a dojet na vikend domu.
Pokud i presto uprednostnis chlapa pred synem, tak nechej syna u otce.

Hlavně, proč dala syna na jinou školu, když nebyl problém v paní učitelce a dětech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.9.21 12:40

No pěkně si to vymnoukla s tím přesunem po týdnu do jiné školy.. to mělo být kdyžtak od září a je takto. :roll:
Stěhování 120 km dál co na to bio otec?
Jako za mě v této škole se mu nelíbí ( evidentně nemá rád změny) a vy ho chcete ještě hodin do úplně jinýho prostředí úplně pryč o novou školu nejde když se mu v této nelíbí horší to snad nebude ale spíše jde o to že ho celkové hodnotě do úplně nového života. Plus tedy asi pak nebude úplně jednoduché aby se stýkal se svým bio otcem? Jak toto chcete dělat?

• Citovat
  • Upravit
4124
19.9.21 12:42

Tvoje děti by pro tebe všechny měli být priorita a všechny stejně. Bohužel to vypadá, že u tebe to tak není. Synovi jsi i přes jeho odpor změnila školu kvuli nějakým tvým pohnutkam :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19571
19.9.21 12:42

Vratila bych syna na původní skolu, do původní tridy. A začala resit situaci, ktera u vas nastala. Řešení Bude muset byt spolecne rozhodnutí vas vsech, vcetne synova tatinka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12916
19.9.21 12:53

A napadlo tě vůbec, že je absolutně nepřijatelné přestěhovat se z dosahu otce syna? Z dosahu otce, který jako otec v týdnu funguje?
Tady vůbec není o čem, stěhování je passé a tím pádem i povýšení.
Uvědomoval si to tvůj nynější partner vůbec, když o to povýšení usiloval? Pokud chce lepší místo, musí to být v rámci toho, kde zrovna je, vzal si tebe, ty už máš jedno dítě, takže se prostě přestěhovat jen tak nemůžeš.
Nehledě na to, že pokud s tím nebude souhlasit otec syna, tak ho přestěhovat ani nemůžeš. Jak by se tvému nynějšímu asi líbilo, kdybyste se rozešli a ty ses s někým novým sebrala a odvezla mu dítě prakticky dvě hodiny cesty.
Další věc je ta škola, nenapsala jsi důvod, proč jsi syna přesunula, co se ti nelíbilo. Tudíž nemůžu posoudit co a jak, děti to mnohdy vidí jinak, ale některé věci nejsou schopné vyhodnotit.
Ty sama dobře víš, jak moc důležité to bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
19.9.21 14:32
@Anonymní píše:
Holky jdu si pro radu. Nebo se spíš vykecat. Mám syna 7 let. První třídu začal chodit na ZŠ která je kousek od domu. Moc tu první třídu teda v té škole nebyl, tak jsem myslela, že ten přechod nebude až, tak složitý pro něj. V září normálně nastoupil do druhé třídy. Ale po týdnu jsem ho přeřadila do jiné ZŠ. ( Nebudu konkrétně rozebírat důvody - ale nespokojenost ). Musíme ho každý den vozit. Naštěstí i jeho otec v tímhle funguje. ( nežijeme spolu, ale máme spolu přátelský vztah i s jeho novou ženou, stejně tak jako on s mým nynějším přítelem ).
Syn to moc nedává, nemůže si zvyknout, chce zpět svojí učitelku, děti atd. Každý den brečí a přemlouvá mě ať ho dám zpátky.
No a teď přijde to úplně nejhorší… Přítel je povýšený, v pátek se to dozvěděl a hlavně když to přijme, tak se stěhujeme. O cca 120 km dál. Nedokážu si představit, že synovi po třetí během cca 2 měsíců změním školu. Já jsem v 8 měsíci těhotenství. Takže o mě ani práci nejde. No mám v hlavě dost velký guláš. Co teď. Pritelovo nabídka, kterou dostal, tak se neodmítá. Pracuje na tom dlouho, aby se dostal tam kam se dostal.
Co se týče syna, nevím jestli by to znovu dal. A co mě, tak já jsem na zhroucení.Prosím o zachování anonymu.
Podobný příběh tu byl v poslední době aspoň třikrát, o tom, že žena je těhotná, chlap dostal práci mimo a varianta, že děcko zůstane v původní škole doma s babičkou. Za mě zase nějaký troll nebo námět na článek :roll:
@ka2ka píše:
no to je teda geniální ty s miminem v pr.de.li a chudák malej tady s babičkou
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
19.9.21 14:42

@Pears206

Poslední dobou je to tu samej troll. I ta diskuze Můj manžel je ňouma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
19.9.21 14:45

No jasně…on totiž chlap který má zajem o syna a vše v pohodě bude úplně v klidu s tím, že se mu z ničeho nic odstěhují 120 km pryc - což znamená víkend jednou za 14 dni :P

Příspěvek upraven 19.09.21 v 15:01

• Citovat
  • Upravit
27668
19.9.21 14:59
@Pears206 píše:

tak pokud je to námět na článek tak mě redaktorka klidně může ocitovat a to nejsem žádná slepičí matka co stojí dětem za za.dkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18148
19.9.21 15:00

Jestli víš, že za přítelem dřív nebo později přesídlíte, tak to udělej hned, to nemá smysl natahovat a myslet si, že když syna necháš ještě pár měsíců ve staré škole, že pak bude přesun lepší.
Je mi jasné, že pokud půjde chlap, tak ty s asi jeho dítětem, co čekáš, půjdete s ním. Syna vem s sebou. Na novou školu si zvykne, stejně by ho to stěhování neminulo. Spíš by mě zajímalo, co na to jeho biologický táta, že se odstěhujete o 120 km dál, to mi připadá dost podstatné, mně by to jako otci vadilo.
Pak je ještě varianta zůstat na starém, vrátit syna do původní školy, přítel na podnájem a jezdil by za vámi na víkendy, akorát já nejsem zastánce víkendových vztahů, když jsou tam děti, tam dojde k odcizení a rozklížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8742
19.9.21 15:01

Chudák kluk. Proc nechodil do nove školy hned od 1.9.? Proč jste ji vůbec měnili, když jemu se tam evidentně líbilo a chce tam zpět? A nápad, že bys s miminem jela za chlapem a kluka nechala tady s babičkou… No promiň, ale to vážně ani myslet nejde, ne? To dítě zažívá pěkně zmatek, spoustu změn, potřebuje stabilní a láskyplně prostředí, jinak se zblazni a vy všichni s ním. Kor s novorozencem… Manžel taky odmítl nabídku práce protože by znamenala stěhování asi za půl roku, což je nereálné, vzhledem k tomu, že se stěhujeme právě teď a taky máme těch změn až po krk. Vrátila bych kluka do původní školy a přítel ať buď pracuje sám a jezdí domu na víkendy nebo ať to odmítne. Jako chápu, že jsou nabídky, které se neodmitaji, mnohdy „všechno jde, když se chce“, ale tady by to bylo za cenu trápení toho kluka. Tvého kluka, měla bych chápat, že mu tímto ubližuješ a zvažuješ, že to ještě zhorsis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
19.9.21 15:09

Já bych se o tom s ním určitě pobavil, je důležité, aby pochopil, proč se budete stěhovat, a že si tam určitě najde kamarády, chudák z toho bude mít strašný zmatek, ale snad se nějak chytne a bude se mu na škole líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101682
19.9.21 16:10
@Matěj5 píše:
Já bych se o tom s ním určitě pobavil, je důležité, aby pochopil, proč se budete stěhovat, a že si tam určitě najde kamarády, chudák z toho bude mít strašný zmatek, ale snad se nějak chytne a bude se mu na škole líbit.

No a co se třeba zkusit domluvit s dítkem a otcem, zda nechce zůstat u táty v původním bydlišti a chodit do původní školy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.21 17:11

Zakladatelka

Nejsem žádný troll ani žádný námět na článek.

Nemyslela jsem to, tak že babičce hodím syna na krk. Ale že by tam jednou za týden přespal. Já nemám problém ho vozit do nové školy. Je mi jasné, že si časem zvykne. Ale brečí, že tam nechce.
Děti ze své původní školy má rád a učitelku taky. Ale v té škole je 80 procent dětí, které nemají stabilní zázemí. Tzv. Jsou sociálně vyloučeny. Mluví sprostě ( i na učitelku), perou se ( pěsti, kopance atd ). Syn chodil do školy s 20 dětmi z toho on a 3 další, byli z " normálních " rodin. Ano hejtujte mě, že jsem rasista, že každý dítě má právo na to a to… V pořádku. Ale každá máma chce, aby její dítě, chodilo do školy v klidu, našlo si kamarády a třeba jednou vzpomínalo na to hezký. V téhle škole i když je ve druhé třídě, se projevuje šikana, atd. A opravdu nechci, aby se takových situací účastnil syn. U svého otce se rozbrečel a dostal záchvat, že do té staré školy chodit nechce. Že ho děti zlobí, strkají, shazují brýle atd.
Bylo to fakt rychlé. Tak proto ta změna. A to, že přítel dostal nabídku lepší práce. Tak to přišlo z čista jasna.
A prosím nepište mi, že syn jen na nějaké koleji. Moje dítě je pro mě to nejdůležitější na světě a vždycky bude. Ale upřímně, bydlíme na sídlišti. Kde se přes den, potulují samé individua. A nechci tady vychovávat děti. Aby v půl osmé koukali z okna na to jak tu policajti střílí do vzduchu, protože degesi se mezi s sebou perou?
A víte proč tady bydlíme? Protože tu mám cca 20 let byt po mojí babičce. A teď se mohu přestěhovat i s dětmi ( hlavně kvůli dětem ) na normální místo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin