Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Mimochodem, když jsem ho odhlasovala ze staré školy. Tak my jeho učitelka řekla, že se mi nediví a že tam kam jde není černo… Jo jejích paní učitelka. Kdo nezazije nepochopí.Jinak mě jde o to, že když ho po třeba půl roce opět přeřadim do jiné školy jak to zvládne. Popřípadě zůstanu bydlet tady s tím, že přítel bude zatím dojíždět. A snad časem. Ale nejraději bych, aby jsme jako rodina se odstěhovali všichni. Jó a jeho otec s tím problém nemá. Bere si syna na víkend. V týdnu tam moc nespí. Protože je ex dlouho v zaměstnání. A s tím, jak jsem psala o té pomoci, tak hlavní pomoc by byla od jeho nynější ženy. Tím, že by my syna vyzvedla popř. Odvezla do školy.
Já naprosto chápu, že dítě z takové školy vezmeš pryč. Ale chodí tam už druhý rok, tak jsi to měla udělat hned od prvního, ne ho nechat chodit týden a pak jinam. Ta škola je pořád stejná, ne.
@Anonymní píše:
Nejsem žádný troll ani žádný námět na článek.Nemyslela jsem to, tak že babičce hodím syna na krk. Ale že by tam jednou za týden přespal. Já nemám problém ho vozit do nové školy. Je mi jasné, že si časem zvykne. Ale brečí, že tam nechce.
Děti ze své původní školy má rád a učitelku taky. Ale v té škole je 80 procent dětí, které nemají stabilní zázemí. Tzv. Jsou sociálně vyloučeny. Mluví sprostě ( i na učitelku), perou se ( pěsti, kopance atd ). Syn chodil do školy s 20 dětmi z toho on a 3 další, byli z " normálních " rodin. Ano hejtujte mě, že jsem rasista, že každý dítě má právo na to a to… V pořádku. Ale každá máma chce, aby její dítě, chodilo do školy v klidu, našlo si kamarády a třeba jednou vzpomínalo na to hezký. V téhle škole i když je ve druhé třídě, se projevuje šikana, atd. A opravdu nechci, aby se takových situací účastnil syn. U svého otce se rozbrečel a dostal záchvat, že do té staré školy chodit nechce. Že ho děti zlobí, strkají, shazují brýle atd.
Bylo to fakt rychlé. Tak proto ta změna. A to, že přítel dostal nabídku lepší práce. Tak to přišlo z čista jasna.
A prosím nepište mi, že syn jen na nějaké koleji. Moje dítě je pro mě to nejdůležitější na světě a vždycky bude. Ale upřímně, bydlíme na sídlišti. Kde se přes den, potulují samé individua. A nechci tady vychovávat děti. Aby v půl osmé koukali z okna na to jak tu policajti střílí do vzduchu, protože degesi se mezi s sebou perou?
A víte proč tady bydlíme? Protože tu mám cca 20 let byt po mojí babičce. A teď se mohu přestěhovat i s dětmi ( hlavně kvůli dětem ) na normální místo.
Tak se přestěhuj, ale ne 120 km daleko. Snad si uvědomuješ, že nemůžeš vzít dítěti častý kontakt s otcem. To prostě nejde. Nebo jde, pokud otec neprotestuje, ale dobrý rodič to neudělá.
S tou školou jsi udělala dobře, ona časem nebude ani dobrá, pokud jde o úroveň
Než syn nastoupil do školy, tys nezjišťovala informace o škole kam nastoupí? Že jste takovou školu vůbec vybrali.
@bublinek zjišťovala, ale byl zde problémy kvůli vyzvedávání. Jeho táta to nestíhal a já také né. V práci jsem zkoušela si vyjednat podmínky k vyzvedávání a odvádění syna. Ale bohužel buď výpověď nebo to bude tak jak to je. A najít si nové zaměstnani je celkem problém v tomto regionu. Za těchto finančních podmínek, které mám respektive měla. A hlavně, věděli jsme jaké složení tady je, ale už od prvního dne jsem věděla, že tady syna nenechám. Ale pořád jsem doufala, že se nás to týkat nebude. Bohužel týká.
@Sany80s jeho otec si ho bere každý víkend, pokud mají prázdniny atd. Jeho otec pracuje také dalekow od bydliste, tudíž v týdnu měli a mají minimálním kontakt.
@Anonymní píše:
Mimochodem, když jsem ho odhlasovala ze staré školy. Tak my jeho učitelka řekla, že se mi nediví a že tam kam jde není černo… Jo jejích paní učitelka. Kdo nezazije nepochopí.Jinak mě jde o to, že když ho po třeba půl roce opět přeřadim do jiné školy jak to zvládne. Popřípadě zůstanu bydlet tady s tím, že přítel bude zatím dojíždět. A snad časem. Ale nejraději bych, aby jsme jako rodina se odstěhovali všichni. Jó a jeho otec s tím problém nemá. Bere si syna na víkend. V týdnu tam moc nespí. Protože je ex dlouho v zaměstnání. A s tím, jak jsem psala o té pomoci, tak hlavní pomoc by byla od jeho nynější ženy. Tím, že by my syna vyzvedla popř. Odvezla do školy.
Chápu, že do takové školy dítě dávat nechceš. Ale to jsi asi nezjistila 7.zari, a snad jsi to i s nim nějak průběžně řešila, jaká je situace ve třídě, jací jsou spolužáci (vím z vlastní zkušenosti, že děti s „normálním“ zázemím k dětem z jine sociální bubliny moc netihnou), snad jste s ním rozebírali ten incident s brýlemi a důvody proč je dobré změnit skolu. Nemělo by se tedy dít, že brečí po staré skole.
Taky mi přijde vcelku fér s dětmi mluvit o tom, že aktuální bydliště nám úplně nevyhovuje (a zdůvodnit), takže pokud se vyskytne příležitost, rádi ji využijete a přestěhujete se jinam.
Pokud chodí do druhé třídy, chodil i minulý školní rok do té školy docela dost, tak jsi to musela vědět. A proč se mu v té nové škole nelíbí ti řekl? Nechodil třeba dřív domů, že ho vyzvedávala babička?
V prvnim prispevku otec ohledně vyzvedavani funguje a po zmince o tom, ze neni vhodné stehovat dite daleko najednou pracuje do vecera ![]()
@Anonymní píše:
@bublinek zjišťovala, ale byl zde problémy kvůli vyzvedávání. Jeho táta to nestíhal a já také né. V práci jsem zkoušela si vyjednat podmínky k vyzvedávání a odvádění syna. Ale bohužel buď výpověď nebo to bude tak jak to je. A najít si nové zaměstnani je celkem problém v tomto regionu. Za těchto finančních podmínek, které mám respektive měla. A hlavně, věděli jsme jaké složení tady je, ale už od prvního dne jsem věděla, že tady syna nenechám. Ale pořád jsem doufala, že se nás to týkat nebude. Bohužel týká.
A jaké jsou podmínky k vyzvedávání?
@Anonymní píše:
To už mě napadlo taky, že bych zůstala tady a pak se přistěhovala. Zase na druhou stranu, on si zvykne tady celou druhou třídu odchodi a pak se zase dejme tomu od třetí bude zvykat na novou. Vím, že to byla chyba. Ale co mám dělat? Vrátit ho zpátky do původní školy? ( Měla bych vyřešené vyzvedávání a hlídání v týdnu ) moje matka bydliště cca 5 minut od staré školy. S tím, že bych jela s miminkem za přítelem třeba od pondělí do středy, čtvrtek, pátek byla tady a víkend všichni u přítele.
Takže stávající dítě odložíš a budeš s miminkem a přítelem polovinu týdne tvořit rodinu bez něj???
to jako fakt? Teda chudák dítě.
@j.a.n.i1 píše:
V prvnim prispevku otec ohledně vyzvedavani funguje a po zmince o tom, ze neni vhodné stehovat dite daleko najednou pracuje do vecera
A daleko.
Řeknu ti to takto. Je naprosto jedno co ti tady kdo napíše. Evidentně škola stará je nevyhovující a nikdo soudný by tam dítě ani nedal ( prostě vy to nějak udělal aby chodilo od počátku jinam) Udělala jsi to blbe a tím že aspoň teda mělo nastoupit jinam od prvního září tohle měnění po týdnu je prostě špatně ale to je jedno. Důležité je to stěhování. Především s kým bys toto měla řešit je tvůj ex. Protože pokud ti to stěhování neodsouhlasi nemůžeš syna přestěhovat z jeho dosavadního trvalého bydliště. Ty se odstěhovat sama můžeš.. takže si to přesně vykomunikuj s ním a najdi řešení.
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli jde prestoupit na stredni skolu do 4.rocniku po vystudovani trileteho uciliste? Abych mela maturitu
@Anonymní píše:
Dobry den, chtela bych se zeptat jestli jde prestoupit na stredni skolu do 4.rocniku po vystudovani trileteho uciliste? Abych mela maturitu
do 4 nevím do 3 šlo ale dělali se rozdílovky
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Mimochodem, když jsem ho odhlasovala ze staré školy. Tak my jeho učitelka řekla, že se mi nediví a že tam kam jde není černo… Jo jejích paní učitelka. Kdo nezazije nepochopí.
Jinak mě jde o to, že když ho po třeba půl roce opět přeřadim do jiné školy jak to zvládne. Popřípadě zůstanu bydlet tady s tím, že přítel bude zatím dojíždět. A snad časem. Ale nejraději bych, aby jsme jako rodina se odstěhovali všichni. Jó a jeho otec s tím problém nemá. Bere si syna na víkend. V týdnu tam moc nespí. Protože je ex dlouho v zaměstnání. A s tím, jak jsem psala o té pomoci, tak hlavní pomoc by byla od jeho nynější ženy. Tím, že by my syna vyzvedla popř. Odvezla do školy.