Přestup do práce - řešil někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
11.6.20 20:26
@divine woman píše:
Ty taky na myšlení moc nebudeš. Co pojištění? A proč by se připravila o podporu?

Pokud v červenci bude mít smlouvu, tak jí ho zaplatí starý a srpnu už nový ne? A pokud bude mít za ty oba měsíce příjem, tak ji podporu stejně nedají ne?

Tak se prosím vyjádři, kde nejsem na myšlení.

Příspěvek upraven 11.06.20 v 20:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 20:28

Proto je důlezite uvest presne informace

• kvuli zdravotnimu pojisteni (jeden den v mesici staci)
  • kvuli naroku na podporu (ma na ni narok pouze v pripade zamestnani alespon 12 mesicu)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 20:29
@P4ja píše:
Pokud v červenci bude mít smlouvu, tak jí ho zaplatí starý a srpnu už nový ne? A pokud bude mít za ty oba měsíce příjem, tak ji podporu stejně nedají ne?

na podporu je narok i v mesici, v nemz vznikl prijem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
11.6.20 20:30
@P4ja píše:
Vždyť 19.srpna už nastupuje a smlouvu má i v červenci. Takže za červenec to bude platit starý zaměstnavatel a za srpen nový ne?

Starý zaměstnavatel by platil do 20.7. a nový zaměstnavatel od 19.8., dny mezi tím by neměla pokryté - mzdu za práci taky nedostane za celý měsíc, když pracuje jen část měsíce. Takže si to bude muset zaplatit buď sama nebo to za ni zaplatí stát, když bude v evidenci úřadu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 20:32
@AngelaW píše:
Starý zaměstnavatel by platil do 20.7. a nový zaměstnavatel od 19.8., dny mezi tím by neměla pokryté - mzdu za práci taky nedostane za celý měsíc, když pracuje jen část měsíce. Takže si to bude muset zaplatit buď sama nebo to za ni zaplatí stát, když bude v evidenci úřadu práce.

zdravotni pojisteni NA CELY MESIC je zaplaceno, pokud je zaplaceno treba jen ZA JEDEN DEN V MESICI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.20 20:32
@AngelaW píše:
Starý zaměstnavatel by platil do 20.7. a nový zaměstnavatel od 19.8., dny mezi tím by neměla pokryté - mzdu za práci taky nedostane za celý měsíc, když pracuje jen část měsíce. Takže si to bude muset zaplatit buď sama nebo to za ni zaplatí stát, když bude v evidenci úřadu práce.

Promiňtl, ale myslím, že nemáš pravdu. A že zdravotní se bere za celý měsíc, když jsi zaměstnaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.20 20:34
@matkabagristy píše:

Takže to rozpocitaji podle dnů a nebo dostane podporu za celý červenec, i když byla zaměstnaná a i za celý srpen, i když od 19.nastoupí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 20:39
@P4ja píše:
Takže to rozpocitaji podle dnů a nebo dostane podporu za celý červenec, i když byla zaměstnaná a i za celý srpen, i když od 19.nastoupí?

podle dnu. Ja mam zkusenost s podporou za 3 dny v mesici(fakt jsem netusila, ze po rychlem konci u jednoho zamestnavatele hned chytnu flek jinde).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 20:41

Pokud zakladatelka neodpovi na zasadni otazky, rady se nedocka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.20 20:59
@matkabagristy píše:
podle dnu. Ja mam zkusenost s podporou za 3 dny v mesici(fakt jsem netusila, ze po rychlem konci u jednoho zamestnavatele hned chytnu flek jinde).

Vidíš to, já bych řekla, že ji nedají nic, když v obou měsících bude pracovat a nebo to aspoň posoudí podle výše příjmů. Dobré vědět. Ale asi bych se na to vybodla. Člověk papíry musí vyplnit, i když jde jen na přechodnou dobu. A já měla takovou nádheru, že jí nezajímalo, že už mám domluvenou práci a za měsíc a půl jsem tam musela 2× + ještě dojít se smlouvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
11.6.20 20:59

@matkabagristy @P4ja moje chyba, omlouvám se :oops: mám pořád ještě zafixované dny (řešila jsem kdysi nedoplatek za dva dny na pojištění + penále/kvůli tomu neměla teta bezdlužnost, ale je fakt, že to bylo z let minulých), úprava se mezitím naštěstí posunula :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
11.6.20 21:00
@AngelaW píše:
@matkabagristy @P4ja moje chyba, omlouvám se :oops: mám pořád ještě zafixované dny (řešila jsem kdysi nedoplatek za dva dny na pojištění + penále/kvůli tomu neměla teta bezdlužnost, ale je fakt, že to bylo z let minulých), úprava se mezitím naštěstí posunula :)

Já si tohle právě pamatuju, ale to, že dají podporu i za dny, jsem netušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
11.6.20 21:16
@vokishka píše:
@j.a.n.i1 neproplatí, doplnila, že jí chtějí prodloužit o tu dovolenou smlouvu.

A proc by to prodloužení podepisovala, jednostranně to udelat nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101578
11.6.20 21:18
@matkabagristy píše:

A i ve kterém zanikl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66807
11.6.20 21:27
@j.a.n.i1 píše:
A i ve kterém zanikl.
@P4ja píše:
Vidíš to, já bych řekla, že ji nedají nic, když v obou měsících bude pracovat a nebo to aspoň posoudí podle výše příjmů. Dobré vědět. Ale asi bych se na to vybodla. Člověk papíry musí vyplnit, i když jde jen na přechodnou dobu. A já měla takovou nádheru, že jí nezajímalo, že už mám domluvenou práci a za měsíc a půl jsem tam musela 2× + ještě dojít se smlouvou.

mam podobnou zkusenost z lonska, dosla jsem se smlouvou, nechala mi podepsat, ze mi nabidli, co maj na strankach, a nechali me byt. Stejne by to mela zakladatelka, akorat by musela neco dal napsat. Jsem taky kolikrat zmatena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat