Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A on má nějaké pnutí, že nevydrží fungovat normálně? Ano, v podmínce stačí už prkotina.
Ano je to velký problém, takové lidi ať klidně zavřou stejně nejsou prospěšní pro společnost… jestli mu to za těch pár stovek stálo, fakt ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, brácha má podmínečné odsouzení za úvěrový podvod, teď spáchal přestupek, týká se financí v částce 800kč, je to velký problém? Je možné aby kvůli tomu už byl odsouzen nepodmíněně nebo dostane jen nějakou pokutu a to bude celé?
určitě mu bylo vysvětleno co znamená být v podmínce ![]()
Porušení podmínky většinou znamená okamžitě za mříže. Hlavně když je téměř za to samí.
I přestupek ruší podmínku. Navíc se dopustil přestupku opět ve stejné sféře - finance, takže půjde do chládku. Ale ber to takhle. Chvíli si posedí, ale třeba se poučí. Na svobodě se očividně nepoučil ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, brácha má podmínečné odsouzení za úvěrový podvod, teď spáchal přestupek, týká se financí v částce 800kč, je to velký problém? Je možné aby kvůli tomu už byl odsouzen nepodmíněně nebo dostane jen nějakou pokutu a to bude celé?
Je to poruseni podminky. Tedy odpykani celeho trestu bohuzel. A když dostal podmínku kvuli financnim podvodům a podmínku porušil opet necim podobným, nebudou o ničem ani přemýšlet a půjde hned. A aby nedostal jeste něco navic.
Velký problém, nejspíš půjde brucet. A konečně se třeba poučí, nebo se naučí co ještě neuměl.
Známý takhle skončil ve vězení. První dostal podmínku za rvačku a když ji porušil, tak šlo o přestupek v práci, který se týkal peněz (neukradl žádné), přitom to byla spíš jeho nevědomost, ale to ho neomlouvá. Seděl necelý rok.
Tak v prve rade je dulezite rozlisit, co byl konkretne ten aktualni prestupek - „tyka se financi“ je dost siroky pojem. Pokud by se jednalo opetovne o podvod, respektive uverovy podvod, nebyl by to jiz prestupek, ale naplnil by tim druhy odstavec danych ustaoveni z duvodu te recidivnosti. To by byla ta horsi moznost, nejen ze by to byl trestny cin a byl by ohrozen trestni sazbou do tri let, ale bylo by pomerne jiste, ze by mu byla premenena ta predchozi podminka na nepodmineny trest. Pokud se skutecne jedna pouze o prestupek (tim padem ocividne v nejake jine oblasti nez podvod), tak tam bych to nevidela tak cerne - pokud neni jiz z minulosti vyraznym recidivistou, tak k premene podminky spis nedojde - tohle se resi prodlouzenim lhuty te podminky. Jistota to samozrejme neni, ale z praxe bych tomu dala dobrych 90%.
Když jsem podávala trestní oznámení na Sandru Zuzelkovou (podvodnice na bazosi, řešila se v diskuzích i tady) rekli má na policii, že za stejnou věc už má podmínku, ale že sedět nepůjde. Dostane další podmínku. A to ty podvody byly za mnohem větší částky. kdyz jsem se tomu divila, rekli mi, že věznice jsou plne… Ale jak to nakonec dopadlo, nevím. Rozsudek sice někde nám, ale už jsem to raději zapomněla.
V urcitych pridadech muze soud rozhodnout o primerenem prodlouzeni zkusebni doby. Zalezi na okolnostech a trestni minulosi.
Přijde mi zvláštní, kolik lidí z toho má radost. 800 korun. A pak půjdou volit „neuvádím - doplň si sám“ osobu, která okrádá v milionech/miliardách.
Takže možná půjde sedět. A půjde sedět právě kvůli malým částkám, protože to se u nás nevyplácí a tvrdě se to trestá. Když krást, tak pořádně.
@tamata píše:
Přijde mi zvláštní, kolik lidí z toho má radost. 800 korun. A pak půjdou volit „neuvádím - doplň si sám“ osobu, která okrádá v milionech/miliardách.
Takže možná půjde sedět. A půjde sedět právě kvůli malým částkám, protože to se u nás nevyplácí a tvrdě se to trestá. Když krást, tak pořádně.
Nemyslím si, že by z toho měl někdo radost. Navíc šanci dostal a evidentně jí nevyužil. Já bych třeba byla pro zákon
3× a dost, protože když slyším třeba 28letý 16× trestaný, tak je to děs.
@Monchichik píše:
Nemyslím si, že by z toho měl někdo radost. Navíc šanci dostal a evidentně jí nevyužil. Já bych třeba byla pro zákon
3× a dost, protože když slyším třeba 28letý 16× trestaný, tak je to děs.
V tomhle s tebou souhlasím.
Mě hlavně ale rozčiluje jak ty tresty vůbec neodpovídají tomu, co dotyčný provede. Ženská zabije a zapálí dítě a dostane 3 roky. Po odpykání části trestu jde na svobodu. A na druhé straně hovadiny za které se jde sedět na x let. I když ten člověk nikomu neublížil. Ale to je na jinou debatu no…