Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Macgorka Asi to bude tím, že se v noci nehýbe, takže ty prdíky nemaj jak odcházet. Já jsem s tím taky měla problémy v noci, to mi brečel a brečel. Pořídila jsem kapky, ty jsem dávala před každým kojením, mazala jsem pupíkem a cvičila s nožičkama. Teďuž kapky nedávám, ale piju fenyklový čaj a myslím, že to trochu zabírá, vypiu ho pár hodin před jeho spánkem a noc je klidnější ![]()
@Elenaa Ja taky davam Sab, mam polstarek z pecicek, masiruju pupikem pred spanim a stejne nic. Holt budu doufat, ze se to pohybem zlepsi, pokud vubec nekdy zacne ![]()
@Macgorka Určitě se to zlepší, neboj
Já jsem z toho měla taky hrůzu, ale od 3 měsíců jsme měly klid, pak bylo druhé očkování a po něm se nám to vrátilo, protože mi pár dní ležel v horečkách a nehýbal se, ale snad už to bude ok. Když ti ty kapičky nepomáhaj, zkus jiné, nám taky jedny vůbec nepomáhaly, spíš malému jen chutnaly
Hlavně to chce vydržet ![]()
@Macgorka Malý se taky ještě moc nepřetáčí, ale na bříšku je max. spokojený
. A pokud můžu poradit tak na prdíky my požíváme kapičky Sab simplex a střídáme to s espumizanem, když je hodně zle tam jsme koupila v lékarně probiotika a ty malinkému pomohly a klasika cvičíme, mažeme pupíkem a nahříváme. A taky mi hodně pomohl příkrm Hipp bio ten má totiž probiotika přímo v sobě. Trubičku jsme použít ještě nemuseli a doufám že ani nebudeme muset. Malinký v noci jen řádí jak se probere na jídlo. Pevné nervy
![]()
Ahoj, dekuji vsem za pomoc
ja ani vlastne nevim, jestli se to zhorsilo kasi a pak prikrmem, ale na zacatku treba vubec nevadilo, ze se v noci nehybe. Ted i kdyz mu nedam treba 2dny nic, jen kojim a na noc ho zasytim UM, tak je to stejny. Vcera mel ovo presnidavku, u vecerniho kojeni se svijel, ale usnul. Ve 21h rev, tak ho sel chlap pochovat a slysel jak mu pracujou strivka, tak ho uspal, ale ve 23h uz takovej rev, ze ho musel vytrubkovat a naloz, jak kdyby mesic nekajdil. Ja se tak strasne tesila, az ho budu prikrmovat a jemu to dela takhle zle! Pritom sebou porad mele pres den a v noci ma takovy problemy. Kazdym dnem verim min a min, ze mu pretaceni, lezeni atd pomuze. Na brisku je denne nekolikrat, ucime ho to a stejne…
Jo, jinak uz 3.den bere BioGaiu a do zeleninky jsem pridala i olivovy olej a stejne.
@Macgorka U těhle kapiček to trvá, než začnou působit pár dní, tak vydrž
Kolik je vlastně tvému malému?
V po nám bude půl roku
je to divný, že nás ještě v tomhle věku trápí bříško? Malýho jinak nic nevzbudí, je to spavec, vzbudí ho jen hladík a bolest.
No, většinou ty prdíky přestanou po tom 3 měsíci, ale každý dítě je jiný, někdo to má ještě dýl než vy, takžeholt pevný nervy a vydržet ![]()
Zdravím.. prosím jak pediatr kontroluje přetáčení na bříško? To dítě dá na záda a prostě čeká až se překulí? Nebo se jen zeptá jestli se přetáčí? Já jen že mojí holčičce to docela dlouho trvá než se rozhodne překulit
![]()
Naše pediatrička se jen ptala, nepotřebovala to ukázat, ani nevím proč by ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím.. prosím jak pediatr kontroluje přetáčení na bříško? To dítě dá na záda a prostě čeká až se překulí? Nebo se jen zeptá jestli se přetáčí? Já jen že mojí holčičce to docela dlouho trvá než se rozhodne překulit![]()
U nás se jen dr. zeptá co už umíme. Pasení chtěla vidět a zbytek jsem jí jen pověděla.
U nas se doktorka zeptala jestli se pretaci a jak to dela, ona je dulezita taky technika kvuli pateri
Naše Dr. se jen zeptala, kdyby čekala, až se prcek rozhodne překulit, tak se sakra načeká
Neukázal to ještě ani na RHB, kam chodíme.. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím.. prosím jak pediatr kontroluje přetáčení na bříško? To dítě dá na záda a prostě čeká až se překulí? Nebo se jen zeptá jestli se přetáčí? Já jen že mojí holčičce to docela dlouho trvá než se rozhodne překulit![]()
Vetsinou se ptaji - pozoruj malou, jak to dela - jestli pritahne nozky k brisku a pak se prekuli nebo jestli zakloni telo do luku a pak tak nejak prepadne, jestli se toci na obe strany (nemusi pravidelne, ale aby se i na tu min oblibenou obcas pretocila) a tak…