Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj! Prosím o radu! Naše Eli /dvacet měsíců/ už asi osm dní trpí řídkým kakáním, není to vyloženě průjem, ale spolu s tím se v nočníku objevuje i hlen. U Dr. jsme zatím nebyly, i když o tom začínám uvažovat. Jinak je po celou dobu klidná, jí a pije jako obvykle. Kaká jednou ráno a to pořádně a v průběhu dne jen takové uprdávání při čurání do nočníku. První dny jsem ji držela na dietě, ale teď jí skoro normálně (nemastná a netučná jídla). V lékárně mě doporučili nějaký nápoj na dehydrataci organismu, to několik dní pila, ale zlepšení viditelné není. Máte někdo podobné zkušenosti? Co vám zabralo? Díky za případné rady. Jana
Ahojky
Honzík 13,5 m má řidší kadění skoro pořád není to ani bobek ani vyloženě srágorka.byla jsem s ním u dr. a ta mi řekla, že prý je to normální.
Samotnou mě zajímá co dostaneš za rady.
Hanyna
náš Lukášek (dnes 33 m) to měl kdysi také, dr. mi na to dala SMECTu, je to práškový jíl, přidávala jsem ho do banánu, a pak také SANTAX S, to je normální pilule nějakých laktobacilů - tu jsem také dávala do banánu. Asi tak po 2-3 dnech se kakání upravilo.
No a tento týden nás to trápí znovu, a tentokrát to má i Lucinka (18 m) . Takže dávám Smectu a čekám, jestli to pomůže.
Ten rehydratační roztok jsem dávala také, ale ten průjem neléčí, pouze doplňuje minerály odcházející se stolicí - jestli má pouze jednou denně, tak mám za to, že je docela zbytečný.
Jinak nám dr. doporučila také dávat laktobacila v mléce (teď si zrovna nespomenu, ale dělá to Danone a je to taková malá sklenička po čtyřech)… no fakt si nevzpomenu, ale je to známé. To obyčejné bez příchutě.
Snad to pomůže i Vám
Věra
Ahoj Jajko,
taky bych zkusila ten Santax kapsle /výborný, dává se i novorozencům/ nebo Smectu - obojí je možno koupit bez receptu. Příp.by nebyl špatný Hylak kapky, pokud bys měla doma /je volně neprodejný/.
Viťka