Kdy se vám miminko začalo přetáčet na bříško?

271
12.9.05 21:45

Přetáčení na bříško

Ahojky.
Chtěla bych se vás zeptat, kdy se vám miminka začali otáčet na bříško?
Mám holčičku, půlroční, a docela mě trápí to, že se stále nepřetáčí:(
Podařilo se jí to sice dvakrát za sebou před asi měsícem a půl, a strašně jsem se radovala, ale od té doby nic:(
Stále to cvičíme, pomáhám jí, a to jí jde dobře, ale prostě mi připadá, že se jí na to bříško nechce. Otočí se na bok a stačí jí to. Je jen línější?
Teď pořád dokola zvedá zadeček a dělá „mostíky“, takže přebalování je fakt sranda:), jinak je živá taky dost, ale prostě to bříško ji nebaví.
Prosím o vaše rady, zkušenosti a názory.
Děkuju a mějte se moc fajn.
Sussie :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
delly
12.9.05 21:51

Ahoj,
dcerka se začala přetáčet před pátým měsícem a teď mám chlapečka a ten začal, když mu byly přesně 3 měsíce. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.9.05 21:51

Ahoj, a není to tím, že se jí na bříšku obecně nelíbí? Některým dětem se tam prostě nechce, kdyby bylo něco v nepořádku, pravděpodobně by tě pediatrička poslala na neurologii. Jinak k otázce, moje malá se na bříško otáčí již od 4 měsíců, ale zpátky jí to nejde. Na neurologgi stejně chodíme, ale to je jiný problém a jiná kapitola.. :) Ziza.

• Citovat
  • Upravit
319
12.9.05 22:14

Ahoj,
naše princezna se začala přetáčet v pěti měsících na jednu stranu a v šesti na druhou.Nazpátek jí to taky nejde,to se radši vzteká,aby jí konečně někdo z toho bříška vysvobodil… :) Jenže jí někdo vysvobodí a šup,je na bříšku znova.
Ale pro Tvoje uklidnění.Náš malej bříško nesnášel,takže se začal přetáčet ve svých 20 měsících!!!!Nelezl,začal dřív chodit a opravdu až takhle pozdě objevil div světa-kolínka a bříško! 8)
Doktorka to neřešila a ani nás na žádnou neurologii či něco podobného nehnala.Holt každý dítko je jiný.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
12.9.05 22:26

Ahojky.
Můj prďolka se začal přetáčet na začátku 4. měsíce. Zpátky mu to taky ještě nejde. Je to ale hodně individuální. Nedělala bych si s tím starosti. Když nás pustili z porodnice, tak malej držel pěkně hlavičku. Na 2 měsících, když měl na bříšku pást koníčky, tak byl úplně jak leklá ryba :lol: Hlavička ho prostě vůbec neposlouchala, na bříšku nechtěl být - hodně plakal. Pak jsme po troškách zkoušeli dávat na bříško a každý den dělal pokroky. Na 3 měsících pásl úplně ukázkově, začal se přetáčet na bok a poté i na bříško. Taky jsem měla zpočátku strach, jestli není trochu opožděný, protože kamarádky prcek je sice mladší o 2 měsíce, ale všechno zvládal ještě dřív než my 8OˇKaždý človíček je individualita a vyvíjí se různě rychle. Pro klid v duši se zkus poradit s pediatričkou, ale ta moje mi říkala že jsou v normě odchylky +- 6 týdnů.
Hlavně buď v pohodě a nestresuj se
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.9.05 22:26

Ahoj,
každému miminku se asi na břísku moc nelíbí. My jsme se začaly přetáčet tak trochu ve 3 měsících, ale samostatně se přetočila až ve 4 měs. a 1 týdnu, pak už to šlo všechno rychle ráz na ráz. Jak jsi psala, že dělá „mostíky“, tak před tím nás varovala neuroložka (taky jsme měli nějaký problémek) a i v plavání říkali, že to není dobré.
Až půjdeš k doktorce, tak se jí zkus zeptat. Ale myslím si, že ty mosty dělá spousta dětí a časem se to všechno spraví.
Papa Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
12.9.05 22:39

Julde se taky na brise moc nelibilo, v pul roce se otacela jen neochotne. Poprve se ji to taky povedlo nejak po tretim mesici, parkrat to udelala a pak konec. Uz jsem zacala i uvazovat o rehabilitaci, ale pak jsem si rekla, ze ji zkusim presvedcit, ze na brise je bezva. Zacala jsem ji davat na rehabilitacni mic na par minut, to se ji libilo, ale pravy zlom nastal, kdyz me napadlo vozit ji v kocare na brise s otevrenym okynkem vepredu, aby videla ven. To byla naprosto stasrna, lidi na ni mavali, pak uz jinak jezdit nechtela, skoro do te doby. nez se naucila sama sedet. A razem bylo po problemu, tocila se uplne v pohode. A pak to slo raz na raz, docela rychle se naucila i ostatni veci, ted uz asi mesic obchazi nabytek a chodi za jednu ruku. Fakt se to zlomilo skoro ze dne na den. Stejne to bylo i se sezenim a lezenim. Ale mosty dela az ted, kdyz se mi chce vzeprit, predtim je delat neumela.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
12.9.05 23:30

Ahojky,

my jsme se poprve pretocili ve 3,5 m, pak dlooouho nic (chabe pokusy) - jen na bok a zhruba 14 dni se uz vedome na brisko pretoci. Ze zacatku taky nechavala ruku pod briskem,ale uz je to ok. Dnes me dokonce prekvapila,zacala valet sudy - pretoci se na brisko,zpatky a zas na brisko. A to zaklaneni do mostu taky zname :o))))) Urcite ji nech volny prubeh,taky jsem se bala,ze jsme pozadu,kdyz nektere deti se pretaceji uz ve 4.m.Ale vsichni jsme original.

Vendy a Kristýnka 5m a týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
12.9.05 23:50

Ahoj, Sussie, já si taky myslím, že se třeba jen nechce přetáčet na bříško. Jak už tady holky psaly, některým miminkům se na bříšku nelíbí, tak proč by se tam měla přetáčet?
My se asi od třetího - čtvrtého měsíce přetáčíme na bok, na bříšku byl vždycky řev (přitom hlavičku dcera držela už na konci druhého měsíce) a teď, kdy se na bok převalí i ve spánku, stejně pořád dělá, že na bříško to nejde. Při kontrole u pediatričky se dokonce „šprajcla“ a celým tělíčkem se přetočení na bříško bránila, když jí paní doktorka chtěla „pomoct“. :lol: Paní doktorka nám na to řekla, že se to některým dětem zkrátka nelíbí, ale že je jinak v pořádku a přes koleno by to nelámala, máme ji jen motivovat hračkami a věcmi, na které se dostane, jen když se otočí na bříško. (Dítko je ovšem potvůrka chytrá, takže na to skočila jen jednou… A my tím pádem víme, že obrátit na bříško se může , ale nechce !) Takže doporučuji zkusit zabavit a motivovat hračkou nebo něčím jiným, kvůli čemu se bude muset otočit. Ale, jak říkám, u nás to zabralo jen jednou jedinkrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
13.9.05 07:27

Našemu klučinovi budou tři měsíce a už asi týden se ze zad přetáčí na boky. Častěji na pravý, ale zvládá bravurně už i levý. Babičky straší, že je to brzo. :twisted:
Ovšem pasení koňů mu vůbec nejde. Babičky straší, že to by fakt měl už umět !!!! :twisted: Na břichu se kroutí a hlavu nezvedá, to by se radši snad udusil nosem v zemi :lol: .
Zkusím se na to zeptat doktorky, ale taky to neřeším, protože si myslím, že je to silně individuální a na břichu se každýmu z nás taky nelíbí, že? Prostě si některý mimča neradi mačkají bříško, ne?
Kamarádka má půlročního chlapečka a taky na bříšku není rád, dokonce se ještě ani neumí sám přetočit, ale je fakt, že už si umí sednout a sedí rovně jak svíčka :wink:
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
13.9.05 09:49

Ahoj, musím te upokojit. Malá se začla přetáčet na konci 5.měsíce, a to taky jen 2krát, pak ji to pustilo, a také od té doby nic. Proste se jí na bríšku nelíbí, vždy vydrzí jen chvilku a začne pobrekávat. jAK NAS DR. REKL, VSE MA SVUJ CAS, A ROZHODNE NENUTIT. MISA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.9.05 10:17

Ahojky,

souhlasím s Míšou,vše má svůj čas a do ničeho mimíska nenutit.Oni na to přijdou sami,když už na to budou mít sílu.
Naše Niki se přetáčela na obě strany v půl roce,no ale zase vůbec nelezla a v roce se jen tak tak udrží na nožičkách a už zvládá pár krůčků za ručičky.
takže se neboj,mrňousek Tě překvapí jedna dvě.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
13.9.05 11:44

Ahoj Sussie,

já už to tady možná do nějaké diskuze psala, ale dle knihy „Něžná náruč rodičů“ je pro dítě do 4. měsíce přirozená poloha na zádech, v 5. se má začít točit na bok, v 6. ze zad na bříško a o měsíc později z bříška na záda. Pokud k tomu není nějaký zdravotní důvod, ROZHODNĚ SE NEMÁ MIMINKO K NIČEMU NUTIT!!! Mojí Aničce jsou 4 měsíce a 10 dní, na boky se sice točila už dřív, ale teď to dělá úplně jinak, vypadá to, že začíná „trénovat“ přetočení. Až se jí to povede, tak se jí to povede, rozhodně ji nehodlám srovnávat s jinými, už mnohokrát tady zaznělo, že každé mimčo je jiné, má své vlastní tempo. Když tak si najdi starší diskuze k tomuto tématu tady na e-mimi.

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
13.9.05 13:01

Přetáčeí

Míša se začal přetáčet asi před 14 dny a pořád na jednu stranu, na tu druhou nechce, zpátky mu to nejde vůbec a když už na bříšku nechce být začne ječet jako tur. Doktorka nám říkala,že ho mám kvůli refluxu začít učit klečet a stavění na kolínka. Nejde nám to :cry: No tak nezoufám a stále ho cvičí. Přeji mnoho zdaru věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
13.9.05 14:06

Ahoj,

můj maldší se začal přetáčet už ve 3m. Ale starší, tomu se taky na bříšku nelíbilo, vždycky zabořil hlavu a vztekal se. Manžel ho to asi dva měsíce učil a začal se přetáčet asi tak v 8m. Myslím si ale, že na to nelíp přijdou stejně sami, i když třeba později. Doktorka se tím neznepokojovala, protože byl jinak čiperný.., jo a taky nelezl, až když začal chodit… Každé dítě je jiné. Jenom se mi zdá, když ty svý dva kluky srovnávám, že tím že, jsme prvorozeného neustále někdo nosil, že jsme ho tak trochu brzdili … :roll:
Iriss+2svišti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky