Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevidim na obrizce nic zleho, syn mel predkozku popraskanou a srostlou, tak jsme mu udelali obrizku v 2 letech. Nedovedla bych si predstavit jak 11 lrtemu skoro teenageru pretahuju predkozku
. A dle WHO obrizka snizuje riziko nakazy a prenosu pohlavne prenosnych chorob ![]()
No jako čůrat v sedě není nic špatnýho, nepočůrá si nohy a nebude svinčík okolo. Co se týče toho co vám řekla paní doktorka tak není normální. Já být v jeho věku aby mi máma šahala na pindíka to musí být pro něj potupný a hlavně ponižující. A ještě že by jste mu to měla dělat v pubertě? To by mě zajímalo jaký kluk by si od svojí mámy nechal šahat na pindíka ve 14-15 letech. Já nevím přesně problémy vašeho syna ale je to opravdu nutný na obřízku? většina kluků v tomto věku má problém stáhnout předkožku protože má kolem předkožky na žaludu smegma což je prostě špatná hygiena.
@Element123 No synovi s ním nejde ani o kousek přetáhnout. Přijde mi to jako přirostlý nebo slepené, nevím. A syn to chápe, že mu na něho sahám. Sám mi řekl, že mu to nevadí, že to chce mít v pořádku.
@Anonymní píše:
@Element123 No synovi s ním nejde ani o kousek přetáhnout. Přijde mi to jako přirostlý nebo slepené, nevím. A syn to chápe, že mu na něho sahám. Sám mi řekl, že mu to nevadí, že to chce mít v pořádku.
Pokud to nevadí synovi, mě by to teda vadilo. Ale jak se říká proti gustu žádný dišputát.
@Element123 Tak já syna znám od mala a ještě má malého pinďulu. Jsem jeho máma, tak v tom nevidím nic špatného.
Mělo se to řešit už dávno. Mám stejně starého syna, taky mu to dlouho nešlo, dr taky moc neřešil. Ale pravda, že syn to neměl tak, jak píšeš. Měl jen nahore prirostlou blanku, jinak to přetahovat šlo. Na tohle říkal dr, že se dávají kortikoidy, ale ve vasem případě je to nedostačující. Syn, jak mu začalo být 12 si s pindou začínal hrát a konečně to povolilo a je to v pořádku. V tvém případě bych ale asi už na nic nečekala a řešila to chirurgicky. Chudák kluk, není to vůbec příjemný a čím dřív, tím lépe.
Furt ten samý troll? Jen věk dítěte se liší.
Tak bude obřezaný. Jako 90% mužů v USA nebo 100% židů. Lepší než mít zdravotní problémy. ![]()
@Anonymní píše:
@Virgina123 Můj syn si s ním taky hraje, ale vůbec to nepomáhá.
No pokud je to tak moc, asi to nepomůže, nechte ho obrezat.
Už zase?
Jděte na urologii, nebo ho ufiknou celého.
Ale fakt to začíná vypadat jako troll s kastrační úzkostí.
Buďte v klidu. Přetahování kluk potřebuje k sexu. K uvolnění předkožky dojde vlivem hormonů. Má čas. Mnoha klukům se tak stane až v pubertě. Málokterému se předkožka neuvolní. Já bych nedovolila, aby někdo mému synovi amputoval kus těla - jen tak z plezíru. Taková obřízka, čili amputace může mít negativní vliv na sexuální život v budoucnu, takže pokud by ji chtěl, je na to dost času. Ale s vysokou pravděpodobností se mu včas uvolní. viz https://strankyprokluky.webnode.cz/home/
Prosím o vaše zkušenosti a hlavně uklidnění. Syn, 11 let. Doktorka nám řekla ať ho přetahujeme až od puberty. Ale synovi to vůbec nejde. Zkoušela jsem hýbat nahoru a dolů, nic víc… Známá mě teď děsí, že jsme to určitě měli dělat už dřív, že už to nepůjde a skončí na obřízce. Má tam jen malinkou dírku. Ale když jde čůrat, čůra mu to všude a většinou počůrá celý záchod, takže radši čůra v sedě. Zkoušeli jsme i různé masti a nic nepomohlo. Syn si ho zkouší každý den ve vaně přetáhnout i já jsem to zkoušela a furt je to stejný. Bojím se, aby syn nebyl obřezaný.
Máte nějaké rady nebo zkušenosti?