Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, mám dotaz ohledně přetahování pinďi. Synovi je přes rok, nepretahujeme. Doktor říkal, že se v roce mrkne a uvidí se co bude. Na roční nekoukal, takže já to nechala být, ale dneska jsem si všimla, když čůral ve vaně, tak se mu pinďa nafoukl, po dočůrání splaskl. Je to normální nebo to mám začít řešit? Nemá žádný otok, začervenání, vše je jak má být i čůrá mu to velice dobře 😄
@Nickeyy píše:
Zdravím, mám dotaz ohledně přetahování pinďi. Synovi je přes rok, nepretahujeme. Doktor říkal, že se v roce mrkne a uvidí se co bude. Na roční nekoukal, takže já to nechala být, ale dneska jsem si všimla, když čůral ve vaně, tak se mu pinďa nafoukl, po dočůrání splaskl. Je to normální nebo to mám začít řešit? Nemá žádný otok, začervenání, vše je jak má být i čůrá mu to velice dobře 😄
Je to tzv balooning. Já po koupání dala na pindu bepanthen a jen promnula, aby se zmekcila kuzicka a lehce zaperovala. Pak jsem si našla nějaký články jak de má přetahovat a během 2 týdnu byla vidět změna. Do 2 měsíců bez problému šel pretahnout. Na začátku měl spendlikovou hlavicku
Syn to taky tak mel. Neresila jsem to, dokud se mu nezaclo kolem tvorit smegma. To uz jsem pro sichr sla na chirurgii a pro jistotu mi dali framykoin, ze z toho bejva casto zanet a at eventuelne nehystercim. Do tydne zanet, framykoin zabral hned.
@Nickeyy keď sa mu nafúkne pri cikaní, dierka je menšia ako tlak moču. Začala by som to riešiť, čím bude starší, tým to pôjde horšie.
@Caridina no on právě tam nemá nic.. říkám jen pro čůrání se celý nafoukne kromě špičky, ještě mě napadlo jestli to nemůže být tlakem, budu přes víkend mazat a po neděli a ním kdyžtak zajdu. ![]()
@Nickeyy podľa mňa by stačilo pri kúpaní pomaly sťahovať. Len koľko sa dá, nič na silu. Je ešte malý a keď tam nemá zápal, nebolí ho, na chirurgiu by som ešte nešla.
@Nickeyy píše:
@ekira5 děkuji, zkusím a uvidím jestli to někam povede
Jak jsem psala výše nás postup, tak do 2 měsíců zabral. Ale bylo znat když jsme přestali denně mazat a hned to po 2 dnech šlo hůř. Opravdu jen jemne zaperovat tou kuzicku při stahování (ani bych to tak snad nenazvala). Koupel a nasledne bepanthen zajistí vlacnost, aby se netvorily ani mikrotrhlinky. Jo a ještě při sprchování jsem namirila jednu tu pidi trysku do ty dírky, aby se to proplachlo i uvnitř. Samozřejmě přizpůsobit tlak sprchy
@Nickeyy píše:
@Caridina no on právě tam nemá nic.. říkám jen pro čůrání se celý nafoukne kromě špičky, ještě mě napadlo jestli to nemůže být tlakem, budu přes víkend mazat a po neděli a ním kdyžtak zajdu.
Ja si myslim, ze dokud ho to neboli nebo nema problem se vycurat (tak mi to vzdy rikala doktorka), tak to nehrotit, jen maximale malinkato stahovat pri koupani nebo pri mazani. Zkus se poptat detsky, jestli by ti pro sichr nenapsala ten framykoin. Ten se doma hodi vzdycky a bez receptu smula. Nech si ale napsal takovej ten s tou dlouhou hubickou. Myslim, ze je urceny do oci, ale to bych kecala. Lip se to na toho pindu aplikuje. A opravdu pouzit az pri zarudnuti nebo boleni ![]()
Nakonec jsme stejnak jeli na dětskou chiru. Že měl ještě nějaký obal tak mu ho narušila, dala mast na předpis a kontroly co měsíc. Nakonec nám řekla že máme přetahovat ( prý i když to dělá nerada). Poslední kontrola byla po půl roce