Sebrání dudlíku ve 4 m

Anonymní
30.3.23 14:06

Sebrání dudlíku ve 4 m

Je tu maminka, která dítěti vzala dudlik mezi 4.-5. měsícem? Jak to probíhalo? Nechali jste vyřvat? V noci vstávám třeba 20× nandat dudlik. Je zvyklý mít dudl i přes den, dneska jsem poprvé přes den dudlik nedala. Seděla jsem u postýlky, povídala, hladila, pusinkovala, četla pohádku a po hodině řevu usnul a spí poprvé 3h vkuse. Jindy spal max 10minut a pak vypadl dudlik a tak jsem stále běhala.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2256
30.3.23 14:12

Ano. Přesně ve 4m. Ač se to může zdát blaznive, první jsem ji vysvětlila co udělám a proč. Děti mi už jako miminka rozumely. A byla jsem pevně rozhodnuta, bez pochyb. Stále jsem nabízela prso a mazlivá, když plakala. Trvalo to asi max 4 dny. A šlo to velmi lehce.
Ale nutno dodat, měla jsem v plánu kojit a na požádání, tudíž toho dostávala od dudlíku, měla ode mě. V mezích. Nepripravila jsem ji o kontakt. Spaly jsme spolu, uspavala jsem u tela:) dodnes jsou to veliké mazlivky :srdce: (3 a 5 let). Jedná pořád ve všem, druha se ráda tuli při uspavani, probuzení nebo nemoci. Prostě v takových těch křečcích okamžicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
30.3.23 14:18

Záleží, jestli k tomu i kojíš. Myslím si, že miminka minimálně do těch 6 měsíců mají silnou potřebu dudat (ať už prso nebo dudlík), takže nekojené dítě bych o dudlík takto brzy neochudila, pokud o něj má zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
30.3.23 14:31

Dudlík svítící ve tmě by nepomohl? Dát více dudlíků do postýlky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 15:24

@Lucie008 6 dudliků, i svítící, nepomáhá, nandam, vytáhne, vyhodí z postýlky, zasmějete se tomu a hned řve. V noci nedělám nic jiného. Nekojím

• Citovat
  • Upravit
2256
30.3.23 15:36
@Anonymní píše:
@Lucie008 6 dudliků, i svítící, nepomáhá, nandam, vytáhne, vyhodí z postýlky, zasmějete se tomu a hned řve. V noci nedělám nic jiného. Nekojím

Pokud nekojis, dudlík bych nebrala. Je to přirozená potřeba, uklidnovat se přes přisání. Zapomněla jsem napsat, že sice dcera byla bez dudlíku, ale kolikrát se budila á 20 minut. Ani když už jedla, nepomohlo to. Prostě fo dítě to originál, jedno spí, druhý vůbec. Budeš to muset přijmout, že se ještě nějakou dobu moc nevyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 16:49

Nakrmila jsem dala jsem spát bez dudlíku. Zapla pohádku ( medvídek Tonda který říká pohádky) uklidnilo ho to. Ani jednou neplakal a hned usnul. Tak snad to půjde touto cestou. Rve mi srdce když pláče. Ale tlačit na něj aby byl za každou cenu bez dudliku nebudu. Chci jen zkusit protože za mě čím dřív tím lip.

• Citovat
  • Upravit
Vesnickaholka
30.3.23 18:10
@Anonymní píše:
Nakrmila jsem dala jsem spát bez dudlíku. Zapla pohádku ( medvídek Tonda který říká pohádky) uklidnilo ho to. Ani jednou neplakal a hned usnul. Tak snad to půjde touto cestou. Rve mi srdce když pláče. Ale tlačit na něj aby byl za každou cenu bez dudliku nebudu. Chci jen zkusit protože za mě čím dřív tím lip.

Rve Ti srdce, kdyz place, ale klidne ho nechas hodinu vyrvat?? 8o aby nespal tri hodiny v kuse, kdyz hodinu rval :zed:

• Citovat
  • Upravit
2256
30.3.23 18:32
@Anonymní píše:
Nakrmila jsem dala jsem spát bez dudlíku. Zapla pohádku ( medvídek Tonda který říká pohádky) uklidnilo ho to. Ani jednou neplakal a hned usnul. Tak snad to půjde touto cestou. Rve mi srdce když pláče. Ale tlačit na něj aby byl za každou cenu bez dudliku nebudu. Chci jen zkusit protože za mě čím dřív tím lip.

Nevím, jestli je prospěšné brát dudlík 4m miminku, které není kojene… prospěšné to je, když to kazí kojení. Ale vzít mu něco, co potřebuje v jeho věku k uklidnění, mi neprijde dobrý nápad. Na ně to působilo, že to řešíš, aby ses TY vyspala teda :nevim:
Kdybys mu to vynahradit alespoň naruci, že by usinalo a spalo v bezpečí tvého těla. Ale vzít dudlík, odložit dite do postýlky a číst pohádku… vždyť je to male miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
30.3.23 18:52

Když nekojíš, tak bych dudlík miminku nebrala. Něco dudat potřebuje.
Ano, zbavit se dudlíku čím dřív, tím líp, jasně. Ale ve smyslu raději ve 2 letech než ve 3, apod. U 4 měsíčního miminka je to nesmysl. Prso nebo dudlík. Když nemá prso, tak mu ten dudlík nechej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.23 19:05

Dceři jsem vzala dudlík asi v osmi měsících, přesně ze stejného důvodu - budila se každou hodinu a chtěla dudlík. Nikdy ho ale sama nehledala, ani kdyby hrál, pípal, blikal, žádná snaha, jen řev. Doktor mi poradil buď sebrat, nebo počkat do roka, kdy už si ho sama podá. Byla jsem s ní sama a totálně vyčerpaná, takže jsem ho vzala. Spánek se trochu zlepšil (na buzení každé tři hodiny), ale kousala si pak v dětství nehty, což jsem jí odnaučovala. Myslím, že to mělo souvislost.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
30.3.23 19:14

Může si pak začít cucat palec… a z vlatní zkušenosti toho jen tak pak dítě nezbavíš. U nás to tedy bylo tak že vyplivla dudlík strčila si do pusy palec a spokojeně spala dál a já o tom nevěděla.. a postupně ani už dudlík odmítala.

• Citovat
  • Upravit
6422
30.3.23 19:19

Dcera měla taky nějaké období, kdy jí pořád vypadával dudlík a pořád jsme vstávali, ale pak to samo přešlo, už ho nepotřebovala pořád dudat, stačil í jen na usínání. Já bych dítě nenechávala vyřvat. Hodinu už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.3.23 19:57

Hodinu rvat je masakr.

Kazdopadne ani kojene deti nemaji prso v puse 24/7, takze bych to udelala stejne, jako u kojeni - pouzila bych dudlik na uklidneni a uspani a jinak brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
30.3.23 20:49
@Anonymní píše:
Dceři jsem vzala dudlík asi v osmi měsících, přesně ze stejného důvodu - budila se každou hodinu a chtěla dudlík. Nikdy ho ale sama nehledala, ani kdyby hrál, pípal, blikal, žádná snaha, jen řev. Doktor mi poradil buď sebrat, nebo počkat do roka, kdy už si ho sama podá. Byla jsem s ní sama a totálně vyčerpaná, takže jsem ho vzala. Spánek se trochu zlepšil (na buzení každé tři hodiny), ale kousala si pak v dětství nehty, což jsem jí odnaučovala. Myslím, že to mělo souvislost.
Říká se dle nějakých studií, že to má souvislost. Tam šlo teda hlavně o kojení. Že absence kojení, klidně si dosaďme u nekojeneho ditete dudání, zapricinuje jiné závislosti na uklidnění. Ať už je to alkohol, drogy… nebo závislosti přímo spojené s pusou jako emoční jezení, kouření… kousání nehtů je taky uklidňující aktivita pusou.
Moc hezká knížka je koncept kontinua. Je v ní velmi jednoduše vysvětleno, že se rodime s určitými přirozenými potřebami, které je dobre naplnit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí