Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ale zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatě![]()
Taky zírám, a to jsem to ještě neviděla. ![]()
LucaLuca píše:Ale zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatěTaky zírám, a to jsem to ještě neviděla.![]()
Zkus to… vlas je taky dobrý, to zas neznám já… ale než bych z vlasu namotala smyčku, tak se na ní uškrtím a klíšťata budu mít venku už tři
![]()
Anette píše:
Více info a instruktážní videotady
Tak to mně přijde systém toho našeho vlasu. ![]()
BohunkaP píše:LucaLuca píše:Zkus to… vlas je taky dobrý, to zas neznám já… ale než bych z vlasu namotala smyčku, tak se na ní uškrtím a klíšťata budu mít venku už třiAle zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatěTaky zírám, a to jsem to ještě neviděla.![]()
![]()
Nic se nemotá, jen přeloží a provleče jako když děláš uzel na niti, ale nedotáhneš ho. Já si zas nedovedu představit to mýdlo.
Asi než bych u nás našla houbičku, tak spíš najdu tisíc vlasů.
Hlavně že každému funguje jeho metoda, ne?
LucaLuca píše:BohunkaP píše:Nic se nemotá, jen přeloží a provleče jako když děláš uzel na niti, ale nedotáhneš ho. Já si zas nedovedu představit to mýdlo.LucaLuca píše:Zkus to… vlas je taky dobrý, to zas neznám já… ale než bych z vlasu namotala smyčku, tak se na ní uškrtím a klíšťata budu mít venku už třiAle zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatěTaky zírám, a to jsem to ještě neviděla.![]()
![]()
ono vlasy taky mají problém..co když potřebuje vytáhnou klíště plešatý chlap a jeho manželka je na ježka
![]()
Jo a přátelé, hlavně nebuďte ukolébáni, když se neobjeví červená skvrna s bílým středem. To nemusí znamenat, že nemáte boreliózu. Měla jsem boreliózu bez skvrny.
Takže každopádně veďte v patrnosti, že jste měli (dítě mělo) klíště, a v případě pochyb běžte k lékaři, i když skvrna nebyla. V případě jakékoli nemoci (např. když opakovaně nezabírají ATB) uveďte i možnou souvislost s klíštětem, ať udělají pro jistotu testy.
LucaLuca píše:
Nic se nemotá, jen přeloží a provleče jako když děláš uzel na niti, ale nedotáhneš ho. Já si zas nedovedu představit to mýdlo.Asi než bych u nás našla houbičku, tak spíš najdu tisíc vlasů.
Nepoužívám houbičku, jen vatu nebo kosmetický tampon… ![]()
Hele, ale stejně, to by mne s tím vlasem nikdy nenapadlo! Dobrý… je fakt, že je vždycky po ruce… ![]()
Kamca78 píše:
ono jeLucaLuca píše:ono vlasy taky mají problém..co když potřebuje vytáhnou klíště plešatý chlap a jeho manželka je na ježkaBohunkaP píše:Nic se nemotá, jen přeloží a provleče jako když děláš uzel na niti, ale nedotáhneš ho. Já si zas nedovedu představit to mýdlo.LucaLuca píše:Zkus to… vlas je taky dobrý, to zas neznám já… ale než bych z vlasu namotala smyčku, tak se na ní uškrtím a klíšťata budu mít venku už třiAle zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatěTaky zírám, a to jsem to ještě neviděla.![]()
![]()
![]()
Každá metoda má svá omezení. Někdo nemá houbičku, někdo vlas.
Nám se to stalo ještě na privátě (plešatej nikdo a na ježka oba), tak jsme si „vypůjčili“ vlas od spolubydlící.
BohunkaP píše:LucaLuca píše:Nepoužívám houbičku, jen vatu nebo kosmetický tampon…
Nic se nemotá, jen přeloží a provleče jako když děláš uzel na niti, ale nedotáhneš ho. Já si zas nedovedu představit to mýdlo.Asi než bych u nás našla houbičku, tak spíš najdu tisíc vlasů.
Hele, ale stejně, to by mne s tím vlasem nikdy nenapadlo! Dobrý… je fakt, že je vždycky po ruce…
Jsme se minuly… Tak kosmetické tampony mám. ![]()
Vlas je totiž úžasně tenký (teda já mám dráty) a pevný.
JaSe - nechci mlžit, ale viděla jsem jednou nějaký pořad v TV, kde říkali, že když zůstane v kůži hlavička klíštěte, tak to ničemu nevadí, prostě to zaschne a po čase se to ztratí (jako strup). Nevím, jak u lidí, ale u psa to takhle funguje - nezanítí se to, prostě to zaschne a vydrolí se. Myslím, že nejhorší je, jak psaly holky, při tom procesu odstraňování, když klíště vyvrhne to infikované do rány… Mrtvá hlavička už nevrhá. Snad jsem Tě trochu uklidnila.
Ahoj, tak to mydlo me zaujalo
jen nevim, v jakem smyslu trit? prejizdet po nem nebo tim namydlenym tamponem ho viklat??
Daniela82 píše:
Ahoj, tak to mydlo me zaujalojen nevim, v jakem smyslu trit? prejizdet po nem nebo tim namydlenym tamponem ho viklat??
já po něm přejíždím sem a tam a to klíště to přestane bavit a jde se podívat kdo ho to ruší u jídla
![]()
tak na to pozor… My jeli s tímto na pohotovost!!! A tam nám řekli, že takových případů mají několik a že by nejradši aby tam lidi chodili si vyndavat klíštata a nepokoušet se o to doma
Ale podle mě to je kravina s tím každýho vyhodí si myslím… no ale je to nebezpečné jed k doktorovi zítra, ten to vyndá nikdy nevíš jestli bude celé a tím, že se budeš pokoušet ho vyndat sama můžeš okolí rány nějak poničit a dostanou se do ní bakterie spíš, než normálně. teda takhle nám to řekli na té pohotovosti..... Jak se to snažíš vyndat a tak tak pak nemusíš poznat tu skvrnku…
LucaLuca píše:Ale zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatěTaky zírám, a to jsem to ještě neviděla.![]()