Přetrhla jsem klíště u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
JaSe
23.6.10 21:23

Přetrhla jsem klíště u dítěte

Ahoj,
přetrhla jsem klíště. Zkoušela jsem ho vyviklat a přetrhla jsem ho. V ráně zůstal sosák. Vyšťourat jehlou nešel. Ránu jsem hodne vydezinfikovala Betadine. Zítra ráno zkusím vyndat zbytek. Je to velký problém? Klíště už bylo určitě napité, protože kolem rány byl červený flíček.
Kdybych ho vytočila, tak ho vyndám celé. Jak to řešíte, když ho jinak než vytočením nevyndáte? Jsem sama s dětmi, nemůžu to přehodit na někoho jiného. Děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
23.6.10 21:31

Jase, přesně z tohoto důvodu jsem dceři o víkendu klíště vytočila „po staru“, vyviklat prostě za boha nešlo :nevim: kdybych ho přetrhla a nepodařil se mi zbytek vyndat, tak bych šla s prckem raději k dr. Někdy ho tělo vypudí samo, ale taky se může zapouzdřit a dělat neplechu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.6.10 21:32

Moje máma nějdřív klíště udusila olejem a pak s ním začla točit. Dělá to tak dodnes i u psa. Samozřejmě, že pak dezinfekce.

Zkus to ještě s tím olejem a když ne tak ráno. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.6.10 21:33
Anette píše:
kdybych ho přetrhla a nepodařil se mi zbytek vyndat, tak bych šla s prckem raději k dr. Někdy ho tělo vypudí samo, ale taky se může zapouzdřit a dělat neplechu :think:

:potlesk: jj, znám případ jednoho kamaráda, co s tím měl fakt nepříjemnosti. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.6.10 21:33

V tom pripade je potreba misto kontrolovat, kdyby bylo kliste nakazene boreliozou, objevi se flek cerveny s bilym flekem uvnitr. Na borelii se da udelat krevni test, ale az po nejake dobe, snad mesic, nevim.
Encefalitidu nevim, zda by se nejak poznala, myslim, ze inkubacni doba je cca 3 tydny.

Kdyz uz tam neco zustalo, tak nejhoris uz se stalo, pokud se nepodari zbytek klistete vyndat, tak by se misto mohlo podebrat.

Klistata jsem zatim tahala jen psum, u ditete bych to asi psychicky nedala (bydlime v miste s velkym procentem vyskytu nakazenych klistat), asi bych skoncila u dr nebo na pohotovosti :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.6.10 21:35

znám ještě jeden postup..nehrozí přetrhnutí. Namočit vatu a pořádně ji namydlit. Touto vlhkou, namydlenou vatou třít klíště ( já přes něj různě přejíždím) Na 100% se pustí samo.
PS: neteř dělá v nemocnici a oni to tam dělají stejně. Je to osvědčená metoda…má jedinou nevýhodu…trvá to trošku déle. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.6.10 21:36

Ono hlavni je, aby kliste nevyloucilo obsah strev do rany. Vyklat, nebo primo vytrhnout se pry radi proto, aby to byloco nejrychlejsi a kliste se nestihlo „poblit“. Otazkou je, zda treba prave duseni olejem nemuze toto vylouceni obsahu strev vyvolat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.6.10 21:38

jinak metoda s mýdlem funguje jak u lidí tak u zvířat.( vyzkoušeno na mně samotné i na našem psovi)
pokud ale zůstanou v ráně kusadla doporučuji zajít k lékaři…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
23.6.10 21:42
čičinka píše:
Ono hlavni je, aby kliste nevyloucilo obsah strev do rany. Vyklat, nebo primo vytrhnout se pry radi proto, aby to byloco nejrychlejsi a kliste se nestihlo „poblit“. Otazkou je, zda treba prave duseni olejem nemuze toto vylouceni obsahu strev vyvolat :nevim:

tak to mě zrovna nenapadlo, ale tenhle zůsob jsem viděla nejen u své mámy, ale taky u spousta známých… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
23.6.10 21:42

Ahojky,zrovna nedávno jsem na portálu maminka četla o klíšťatech, atam psali,že se nedoporučuje potírat tukem ani dezinfekcí,protože klíště se začne dusit,a veškerý svůj obsah i s bakteriemi pustí do rány.nedoporučovali ani točení proti směru hod.ručiček.Pinzetu a viklavými pohyby vyndat.Pak je nutná dezinfekce.Pokud ti tam něco zůstalo,já bych asi jela k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
23.6.10 21:50
Kamca78 píše:
znám ještě jeden postup..nehrozí přetrhnutí. Namočit vatu a pořádně ji namydlit. Touto vlhkou, namydlenou vatou třít klíště ( já přes něj různě přejíždím) Na 100% se pustí samo.

Přesně tak!!! Takhle to dělala už moje babička, já to ani jinak neumím a vůbec to netrvá dlouho - jak už mám cvik, dokážu ho takhle vytáhnout během tří vteřin a ještě se mi nestalo, že bych ho přetrhla nebo zabila… Už za mnou s klíšťaty chodí celá rodina :mrgreen:
Doporučuju!

Příspěvek upraven 23.06.10 v 21:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
23.6.10 21:50
Lidka a Sami píše:
čičinka píše:
Ono hlavni je, aby kliste nevyloucilo obsah strev do rany. Vyklat, nebo primo vytrhnout se pry radi proto, aby to byloco nejrychlejsi a kliste se nestihlo „poblit“. Otazkou je, zda treba prave duseni olejem nemuze toto vylouceni obsahu strev vyvolat :nevim:
tak to mě zrovna nenapadlo, ale tenhle zůsob jsem viděla nejen u své mámy, ale taky u spousta známých… :nevim:

Bohuzel tento zpusob je jeste z dob, kdy klistata byla jen klistata a ne prenaseci velmi vaznych chorob :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
23.6.10 21:52
BohunkaP píše:
Kamca78 píše:

Přesně tak!!! Takhle to dělala už moje babička, já to ani jinak neumím a vůbec to netrvá dlouho - jak už mám cvik, dokážu ho takhle vytáhnout během tří vteřin a ještě se mi nestalo, že bych ho přetrhla nebo zabila… Už za mnou s klíšťaty chodí celá rodina :mrgreen:
Doporučuju!

Příspěvek upraven 23.06.10 v 21:51

a kolik si účtuješ za zákrok? bereš i 30 Kč za návštěvu ? :-) :lol: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21978
23.6.10 21:53
Kamca78 píše:
BohunkaP píše:
Kamca78 píše:
Doporučuju!
a kolik si účtuješ za zákrok? bereš i 30 Kč za návštěvu ? :-) :lol: :-D
Člověče, asi začnu… :mrgreen: :mrgreen:
Ale zatím mi stačí ten jejich úžas, když párkrát zašmydlím a klíště se hýbe ve vatě :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.06.10 v 21:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
23.6.10 21:55

Olej nikdy, jak píšou holky.
Při viklání pinzetou se nám vždy přetrhlo.
Vymysleli jsme způsob, že na dlouhém vlasu uděláme smyčku, tu přiložíme kolem klíštěte a utahujeme těsně u kůže. Když jsme si už úplně jisti, že jsme tam, kde chceme být, utáhneme úplně. Potom desinfekce. Klíště se nepřetrhne ani nic nevyloučí.
Fuj, úplně je mi blbě, když na to jen pomyslím, strašně se jich potvor hnusných štítím.
JaSe, my ještě dáváme, když je někdo popíchaný nebo pokousaný, Apis melifica 9CH pár dní 3 kuličky 3× denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí