Převedení dědictví

Anonymní
26.9.21 15:34

Převedení dědictví

Dobrý den, mám otázku..

Mamce před nedávnem umřel otec ( ten žádné dluhy neměl ) a jeho dědictví by mělo padnout na ní + její sestru ( pozemek a peníze ) ale ona to chce svojí polovinu hned napsat na mě, buď formou že se toho vzdá nebo darovací formou ale nevím zda má máma nějaké dluhy. Říká že ne ale moc tomu nevěřím, tak se bojím že na mě padnou i její dlouhy když to převede vše na mě. Četl jsem že s dědictvím jdou i dluhy tak se radši otáčím ještě za nějakými lidmi je to tak? Děkuji za odpovědi a pěkný den

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
26.9.21 15:48

Ale ty nebudes dědit po ni. Jen na tebe prevede predem vymezene statky, radsi to konzultujte s pravnikem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.9.21 15:50

Jestli je matka v insolvenci, tak do ní dědictví spadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
26.9.21 16:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám otázku..Mamce před nedávnem umřel otec ( ten žádné dluhy neměl ) a jeho dědictví by mělo padnout na ní + její sestru ( pozemek a peníze ) ale ona to chce svojí polovinu hned napsat na mě, buď formou že se toho vzdá nebo darovací formou ale nevím zda má máma nějaké dluhy. Říká že ne ale moc tomu nevěřím, tak se bojím že na mě padnou i její dlouhy když to převede vše na mě. Četl jsem že s dědictvím jdou i dluhy tak se radši otáčím ještě za nějakými lidmi je to tak? Děkuji za odpovědi a pěkný den

Nemůže se vzdát dědictví, když má sama dluhy. Chce mít ještě větší průšvih? Kdyby se mohla vzdát dědictví, tak by to dostala její sestra a ne ty. Je v insolvenci?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.21 16:10

Není v insolvenci.. jen je škoda přijít o pozemek po dědovi.

myslel jsem si, že pokud dluhy někde má a padne na ní dědictví tak o to příjde..

• Citovat
  • Upravit
Uslava
26.9.21 16:12
@Anonymní píše:
Není v insolvenci.. jen je škoda přijít o pozemek po dědovi.myslel jsem si, že pokud dluhy někde má a padne na ní dědictví tak o to příjde..

Nemůžeš se jí zeptat, jestli někde nemá dluhy? Nedá se to někde vyjet? A když ti to pak daruje, tak budeš mít jen polovinu pozemku. Víš to?

Příspěvek upraven 26.09.21 v 16:14

• Citovat
  • Upravit
25897
26.9.21 16:13

Tak se neplaš předem a zjisti si jestli je někde zadlužená. Insolvenci zjistíš velmi snadno, stačí zadat jméno do insolvenčního rejstříku. Exekuce se dají zjistit na poště, ostatní dluhy nevím. A nejdřív musí proběhnout dědické řízení a až potom ti může něco darovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.21 16:16

Říká že ne :nevim: ale delší dobu už si neplatí zdravotní tak je mi jasné, že někde něco má

• Citovat
  • Upravit
Uslava
26.9.21 16:43
@Anonymní píše: Říká že ne :nevim: ale delší dobu už si neplatí zdravotní tak je mi jasné, že někde něco má

Takže dluhy má. Rozluc se s tím a hlavně bez ohledu na dědictví mamince pomoz se z toho dostat. A to ihned.

• Citovat
  • Upravit
378
30.9.21 19:56

Dobrý den zakladatelko. Nevím, jak moc je toto téma ještě pro Vás aktuální, ale z toho, co jsem četl se toto mělo řešit již před smrtí Vašeho dědečka a to například formou uzavření tzv. dědické smlouvy mezi Vámi a dědečkem, popřípadě jeho závětí ve Váš prospěch.

Co se týče vzdání se dědictví, tak to je možné jen ve prospěch jiného dědice viz § 1490 odst. 1 věta první obč. zák. tj. ve prospěch sestry Vaší matky. Navíc pokud by Vaše matka už byla ve fázi, kdy má exekuce, tak sice majetek z pozůstalosti nabýt může, avšak všechna právní jednání, kterými by se snažila převést majetek na jinou osobu budou neplatná.

Být Vámi, počkal bych, jak dopadne dědické řízení. V případě potřeby mi kdyžtak můžete napsat soukromou zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová