Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@AppleC Každý na to má jiný názor. Naše doktorka toto zásadně nedává zároveň a rozhodně ne tak brzy. Dávala první ve 3 měsících a jen jednu. Navíc je strašně blbá doba na očkování, moc nemocných, řádí chřipky, angíny, neštovice. Počkala bych měsíc, dva.
Čistě za sebe jsem dávala jen povinné a odloženě. První dcera od 3. měsíce - teplota. Druhá první očko v 6. měsíci - šílená reakce, ale ona byla prostě citlivější, proto posun očkování. Třetí shodou okolností první hexa až v 10 měsících (chtěla jsem v 6, ale kvůli nemocnosti jsme posouvali), ta byla bez jakkékoliv reakce.
Tak do dobře rozmysly ![]()
Něco k zamyšlení, pediatr je vystudovaný profesionál a měl by vědět, co dělá a co je nejlepší, základ je vybrat dobrého pediatra a důvěřovat mu, nebát se zeptat na jeho názor, je to tisíckrát lepší, než tady číst milion rozdílných a neodborných názoru, které tě akorát zbytečně vyděsí…
Plus místo prevenaru můžeš zvolit s doplatkem synflorix, ten jsem dávala s hexavakcinou ja
Asi jo to máš pravdu. Zeptám se doktorky co je nejlepší a co mi doporučuje.
Dvala jsem obema nejdriv hexu, bez reakce, tak dalsi davku meli hexu a synflorix. Stale bez reakce. Davalo se teda pozdeji, nez u vas, ale proto, ze se dava podle hmotnosti a ja mam oba strizliky.
@Aradhell píše:
Něco k zamyšlení, pediatr je vystudovaný profesionál a měl by vědět, co dělá a co je nejlepší, základ je vybrat dobrého pediatra a důvěřovat mu, nebát se zeptat na jeho názor, je to tisíckrát lepší, než tady číst milion rozdílných a neodborných názoru, které tě akorát zbytečně vyděsí…
Přesně, ale naprosto. Akorát když dítě čekáš, tak se to těžko soudí a když trefíš na blba, tak třeba tady je těžké už s dítětem přejít k někomu rozumnému. Já měla štěstí a naší dětské 100% věřím. Často mi poradí i s nějakým mým problémem.
Ve dvou měsících prevenar+hexacima, trošku bouličky, otok a do druhého dne spavější. Včera druhé dávky a zase trošku bouličky, otok, jinak nic.
Tak jsem ho nakonec včera nechala očkovat hexavakcínou a prevenarem a naštěstí bez reakcí, tak doufám že to tak bude i u příštího očkování.
Tak snad to bude v pořádku. Závídím ti tvůj nadhled, já bych dohromady neočkovala, nedoporučuje to ani Petráš, ani SÚKL, který vydal doporučení neočkovat zároveň. Navíc je chřipková epidemie.
Obě najednou a naprosto bez problému. Vadil mu jen ten vpich. Bez teplot, hrál si, smál se, možná malinko víc spal. Doktorka říkala, že mnohoem horší by bylo pro jeho tělíčko nakažení se tou nemocí.