Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano. Máš můj obdiv, jak jsi to dokázal obehat a vyřídit a myslím si, že víc jsi udělat nemohl a můžeš to pustit z hlavy.
Ono dom by ti dopisy chodily, ať už výzvy od DP nebo pak soud atd.
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat… Je mi třiadvacet let a kamarád mi nedávno vyprávěl o svých dluzích co se týče dopravního podniku. V sedmnácti letech si pamatuju, že mě chytil revizor, ale už jsem si nepamatovala, zda jsem pokutu zaplatila. Mohlo to být v roce 2017, 2018. No.. Šla jsem na adresu na Bojišti 5 na centrální dispečink I. P Pavlova na doplatkovou pokladnu, kde mi na základě občanky nic nenašli (adresu trvalého bydliště + příjmení mi zůstalo stejné). Dokonce si do databáze zadali i mé rodné číslo a nenašli nic. Akorát mi paní u pokladny poradila, abych napsala ještě na akciovou společnost přes kontaktní formulář, aby mi to písemně potvrdili. Paní mi zde napsala:,, Dobrý den, v databázi DP Praha ohledně nezaplacených pohledávek z přepravy, jejichž vymáhání má ve své správě, na vaše osobní údaje nebyly evidovány žádné případy." Ještě jsem si pro jistotu dělala registr dlužníků a ani zde nic nemám. Domů nepřišel ani nikdy žádný dopis. Myslíte si tedy, že to mohu hodit za hlavu a dále to neřešit, když na mě na základě osobních údajů DP nic nenašli? Děkuju za odpověď. Ve třiadvaceti letech člověk nemá takové zkušenosti.
Takže máš od nich písemně, že jim nic nedlužíš (říká se tomu kvitance).
Můžeš to hodit za hlavu.
Ještě taky doporučuju zřídit si datovou schránku, obzvlášť pokud nevybíráš poštovní schránku v místě bydliště (ale i tak je to spolehlivější, neztratí se avizo o uložení zásilky a nemusíš se spoléhat na pošťáka, že ti ho do schránky fakt hodí; kdo má aktivní datovou schránku, na toho nelze uplatnit fikci doručení papírové zásilky).
No..tohle už je pár let zpátky, ale zamlada jsem měla u DPP několik pokut..nezaplatila jsem to..a zaplatila to až po letech, takže cca 5000 za pokutu. Mladá a blbá, že..
Ověřit jsem si to nedošla, nenapadlo mě to.
Naštěstí jsem si nechala ústřižky.
Pak mě sháněli na adrese trvalého bydliště (asi nějaká predzalobni výzva?), takže jsem musela na bojišti dokladovat zaplacení všech pokut včetně penále.
Prostě bordel u nich..
Ale tohle vypadá že je v pořádku..
@Cenarius Tak mně bylo 17. Teď je mi 23. Člověk přemýšlí už trošku jinak. A já mám pořád trvalou adresu u rodičů a našim nikdy upomínka nepřišla. Věřím, že kdyby ta pohledávka byla už někde u soudního či exekučního řízení, též by to tam museli vidět.
@eumedon Kdepak, já měla vždycky trvalou adresu u našich, celý život. A kdyby přišla nějaká upomínka, rodiče by to určitě zaznamenali, přetrhli by mě jak hada 😂 Takže je vše zažehnáno a pokutu jsem zaplatila. Předpokládám, že by viděli v evidenci i to, kdyby to bylo v soudním či exekučním řízení? Asi ano. Ale v registru taky nic nemám.
@Cenarius Kdepak, nikdy domů nic nepřišlo. To by rodiče určitě zpozorněli.
Teoreticky to mohli prodat. Ale pokud se doteď nikdo neobratil na soud, tak je to stejnak promlčene a dala by se uplatnit námitka promlčení. Pro jistotu si lze udělat ještě lustraci u soudu, ten je příslušný podle trv. bydliště.
@bertoldina to už ale asi úplně ta poslední možnost. Pokud ani tam nic nebude, vše je zažehnáno, jestli to chápu dobře.
@Asklepios99 Ano, okresni/obvodní. Pokud tam nic neni, tak buď opravdu nic není nebo věřitel, ať už je to kdokoliv, propasnul promlčecí lhůtu a dalo by se bránit.
@Asklepios99 píše:
@eumedon Kdepak, já měla vždycky trvalou adresu u našich, celý život. A kdyby přišla nějaká upomínka, rodiče by to určitě zaznamenali, přetrhli by mě jak hada 😂 Takže je vše zažehnáno a pokutu jsem zaplatila. Předpokládám, že by viděli v evidenci i to, kdyby to bylo v soudním či exekučním řízení? Asi ano. Ale v registru taky nic nemám.
V každém případě si to potvrzení, že žádný tvůj dluh neevidují, dobře uschovej.
Může se hodit, viz anonymní 🌻.
@eumedon Člověk se tím pak může bránit, že. Udělala jsem dobře.
@bertoldina No jakoby dává smysl, že pokud by to bylo už na soudě, či se dělo exekuční řízení, musela bych být už minimálně v evidenci, myslím si já. Zaplatila jsem si přímo Solus. Jako fyzická osoba dlužníků nejsem vedená a ani v centrálním registru exekucí. Platila jsem za to snad 300vky. Takže předpokládám, že pokud není nic v evidenci DP ani v registru dlužníků na moje rodné číslo, pak mi přijde soud asi zbytečný. Nebo ne? Navíc na netu píšou toto.
@Asklepios99 Ze zkušenosti považuju soud, pokud připadá v úvahu promlčení, za nejpřesnější. V Centrální evidenci exekuci nejsou výkony rozhodnutí. Solus neni jediny registr. Ale tím není potřeba se trápit, myslím v tomhle případě, tady je to na 99.99999% cajk
.
Dobrý den, chci se zeptat… Je mi třiadvacet let a kamarád mi nedávno vyprávěl o svých dluzích co se týče dopravního podniku. V sedmnácti letech si pamatuju, že mě chytil revizor, ale už jsem si nepamatovala, zda jsem pokutu zaplatila. Mohlo to být v roce 2017, 2018. No.. Šla jsem na adresu na Bojišti 5 na centrální dispečink I. P Pavlova na doplatkovou pokladnu, kde mi na základě občanky nic nenašli (adresu trvalého bydliště + příjmení mi zůstalo stejné). Dokonce si do databáze zadali i mé rodné číslo a nenašli nic. Akorát mi paní u pokladny poradila, abych napsala ještě na akciovou společnost přes kontaktní formulář, aby mi to písemně potvrdili. Paní mi zde napsala:,, Dobrý den, v databázi DP Praha ohledně nezaplacených pohledávek z přepravy, jejichž vymáhání má ve své správě, na vaše osobní údaje nebyly evidovány žádné případy." Ještě jsem si pro jistotu dělala registr dlužníků a ani zde nic nemám. Domů nepřišel ani nikdy žádný dopis. Myslíte si tedy, že to mohu hodit za hlavu a dále to neřešit, když na mě na základě osobních údajů DP nic nenašli? Děkuju za odpověď. Ve třiadvaceti letech člověk nemá takové zkušenosti.