Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
tak jsem se chtěla zeptat jestli ty vaše malinké ratolesti (myslím tak do půl roku) převlékáte každý večer do pyžámka. Děti to převlékání moc nemilují. Má to vůbec cenu je převlékat, když se co chvíli převlékají přes den, protože se pokakali nebo poblinkali? A pokud nepřevlíkáte, tak od kdy jim pyžamo zavedete. A pokud převlíkáte, tak proč? Já vím, že my dospělý se taky převlíkáme každý večer, ale mimina jsou ai něco jiného ? ![]()
Ahoj,já jsem tak do půl roku nepřevlíkala.Večer než šel spinkat tak jsem ho oblékla do čistého a byl tak do dalšího dne večer.Ale vzhledem k tomu,že jsem měla malého poblijánka,tak jsem převlékala asi 5×denně.
Pravidelné převlékání do pyžámka jsem zavedla až začal lozit.Tak po šestém měsíci.Dokud byl jenom v ohrádce a nepohyboval se moc po zemi,tak myslím,že převlíkat nemusíš.
Dana
Ahoj,
taky mě tohle docela zajímalo. Já malého zatím nepřevlíkám, protože se vlastně nemá ani jak umazat a navíc se stejně občas stane, že se mu podaří pročůrat turch
, takže ho většinou jednou denně stejně převlíkám. Pyžámko začnu dávat až se začne sám pohybovat.
Berča
Ahoj, já to taky moc neřešila, prostě pokud jsem dítko převlekla do čistého hodinu před koupáním, tak už jsem mu to nechala, taky se často poblinkal, takže jsme převlékali průběžně. když mu to náhodou vydrželo celý den suché čisté, tak dostal navečer nové prádlo. Ale myslím si, že malinké mimča se moc nepotí, tak jsem čisté body nechala klidně dva dny i dupajdy…ale většinou fakt měl někde ublinknuto…
ted už mám na spaní tři overálky, které střídám, když náhodou se stane, že není čisté-třeba je nestihnu vyprat vyžehlit když se poblije i ted, tak normálně dám na spaní čisté body a staré dupajdy ještě po mě, které jsou pohodlnější než punčošky, a ráno mu body nechám na další den a jen dupajdy vyměním za punčocháče a tepláky…
K.
my maleho prevlikame do overalku a obden koupeme, je to takovy ritual..u prevlikani nebreci,jen oblikani ven to rve jak tur,cepicka uhlavni nepritel.. ![]()
pres den taky dost prevlikame,ale obcas to chytne bryndak…
My jsme prevlekali pouze do cisteho. Charlie patrila take k blinkacim miminkum. Od pul roku ma vzdy pyzamko.
Terik
Ahoj, ja som zacala malu prezliekat do pyzamka niekedy po 3. mesiaci, a to hlavne z toho dovodu, ze cez den ma len body s dlhym rukavom + teplacky (cize 1 vrstvu), a v noci ma body s kratkym rukavom + overal s dlhym rukavom, cize 2 vrstvy.
Ahoj,
tak jsem opet za exota, my pyzamko davame uz od prichodu z porodnice. Mam kaudy den ciste a pak soupnu jeste do spaciho pytle:-)))
Rano dam samozrejme ciste a pres den prevlikam jen blindicko.
Mame to po koupani jako ritual, ale je fakt, ze Stellinka u toho nerve.
Nicol a Stella 7 tydnu
Ahoj,
my taky převlíkáme na noc do čistého overálku hned od porodnice. A balíme do zavinovačky. Ráno Ondrášovi oblíknu body a dupajdy nebo tepláčky a převlíkám jen při velkým blindění (nebo když udělá vodotrysk při přebalování
)
Danča
Ja nasi Elisku zacala prevlekat do pyzamka zhruba v 8. mesici, kdy zacala vice lezt po byte. Precejen, ikdyz casto uklizite, tak mimiskum na sateckach ulpivaji i ne tolik viditelne castecky. A uz z duvodu treba prach a roztoci. Nemusi to mit prece vse v postylce.
Preji hodne krasnzch chvil s prckama ![]()
Obě děti byly dost blinkací. Takže se převlákalo i několikrát za den. S pyžamkama jsme začali až když lezly. A jak tak koukám, nejsme sami
)
Datez
Tak my jsme převlíkali do čistého pokaždé.Máme to taky jako rituál.
Vykoupat,převlíct,nakojit a spinkat.
Ale na noc jsme měli bodýčko a dupačky ev.kabátek(bavlněný).
Až teď asi v sedmi měsících dávám bodýčko a jako pyžamko mám flanelový(nebo froté) spací pytel.Je to jako košile,zakončená pytlem. ![]()
Mám taky asi tři na střídání.
A proč? Je asi jedno jestli je to pyžamko nebo prostě něco jiného(v čem není celý den),ale teď když se malá všude kutálí po zemi,se mi to zdá lepší.
Přes den má bodýčko a punčošky,ev.tepláčky a mikinu,když je chladno.
Cca kolem 4měsíců jsem malou dávala do overálku, když jsme ráno nevstávali na cestu do Prahy, jinak jsem převlékala.
Koupala jsem ob den dva, dokud se nehýbala, pokud se nepročůrala a neprokakala (což skoro vůbec), tak jsem čisté dávala vždy s koupáním.
Na jaro léto spala jen v bodýčku a na podzim, když se ochladilo, jsem začala dávat pyžamko - byl jí rok
Ahoj,
my Matyáše do overálku převlíkáme od narození. Ale je fakt, že nebyl moc blinkací, takže přes den jsme se převlíkali výjimečně. Navíc přes den jsme jeli dupačky bez rukávů s tričkem a na noc jsme dávali „jednokusový“ overálek ![]()
Tereza
ahoj,
tak já oblíkám malou po koupání vždy do overálku, beru to jako pyžámko a ráno dostane body s dl. rukávem a dupačky. Blinkací není, takže přes den převlíkám jen velmi vyjímečně.
A proč převlíkám? prostě máme rituál - slíknout, vykoupat, oblíct do overálku, chvilku pohrát a spinkat. Už pozná, že se jde koupat a je radostí bez sebe.