Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
také od příchodu z porodnice převlékáme každý večer do overálku na spaní. Je to zavedený rituál
Malá se sice trošku vzteká, ale ona by nejraději nahá a pokud možno bez plenky…
A pokud není nehoda, tak měním overálky na spaní ob den.
Mirka
Ahojte,
tak my Pavlíka taky převlékáme každý den po koupání ![]()
Ale taky není blinkací, takže byl přes den v jednom „ohozu“ ![]()
Peťula + Pavlík 8měs
Ahojky,
taky převlékáme od příchodu z porodnice na noc do overálku (považuji to za pyžamko u takhle malých dětiček). Máme to taky jako rituál - každý večer po koupání, pak papání a pak spinkání, neumím si to ani jinak představit.
I když se ještě opravdu nemůže malé mimčo nijak moc zamazat (kromě poblinkání, pročůrání a prokakání), tak si myslím, že by mělo den trávit v jiném oblečení a noc taky. Ale je to jen můj názor. ![]()
Joudo-u vice blinkacich miminek je to docela problem mit od narozeni pyzamko. Tp bych jich musela mit asi nejmin 10. Ale jinak samozrejme souhlasim.
Terik
Já do pyžámka převlékám od narození,naštěstí nebyla Eli blinkací mimi.Koupeme ob den,akorát v létě když jsou velká vedra koupu každý den a místo pyžámka dávám body s krátkým rukávem.Teď je Eli 21měs.takže každodenní převlékání do pyžama je boj i na víc pokusů,jelikož se zvládne vysvléct i sama. ![]()
ahoj my teda od mala taky prevlekame do pyzamka-overalek.jak pise dalif je to ritual,nekdy se vztekal, ale ted jak je starsi tak mu dam do ruky hracku a uz se ani nevzteka. myslim ze docela taky tim pyzamkem muze pochopit ze je vecerni spani a ne denni,kdy spi treba v body a puncochacich.nedokazu si predstavit ze se mi vali v obleceni po zemi a pak by stejnem sel spat.jsem tak trochu na tu hygienu,no.
Ahoj,
asi tak do 3 mesicu jsme ji prevlekali 1× za 24 hodin, samozrejme pokud bylo treba, tak casteji. Pravidelne vzdy po koupani. Pak jsme zavedli overalky na spani a prevlekame taky po koupani. Pyyyzo ma tak na 2-3 dny. Obleceni na den, tak 1 max 2 dny … Kdyz nad tim tak premyslim, tak mozna to zavedeni pyjamek souvisi s prichodem podzimu, tedy ochlazenim. Nemyslim, ze by to tak muselo byt, ale tak nejak nam to zrovna takhle vyslo a vyhovuje
.
Sarach
ahojky,
asi do 6-ti měsíců jsem malému dávala overálek a od té doby pyžamko. Převlíkám ho každý večer, pokud nepřijdeme moc pozdě dolmů a Vojta už spí - to ho pak nechci budit.
Ahoj,
malá má teď 7 měsíců a od 3 měsíců jí večer převlékám do „spacího“. Večer dostane čisté body, ponožky (je to zimomřivka), tričko s dlouhým rukávem a nakonec tenký bavlněný (dřív froté) spací pytel s dlouhým rukávem. Musím dávat víc horních vrstev, protože malá si vždycky shrne peřinu do půl těla. No a vpokoji se večer hodně větrá a přestává topit.
Pokud je mimčo přes den v dupačkách, tak mu je oblíkám už po koupání večer. Až začne nosit tepláčky a mikinky na den, bude v noci v overálku.
Ahoj, tak mi převlíkáme do pyžámka (overálky) od příchodu z porodnice. Vždycky po koupání si zpíváme, Stázince převlíkání nevadí - teda pokud to není čepice
. Neblinkáme, jen slintáme a na to máme bryndáky, takže přes den převlíkáme, jen pokud někam jdeme. Vlastně to s malou děláme úplně stejně jako s náma dospělýma. Stázinka taky v postýlce spává jenom přes noc, tak už odmala „ví“, že tam má spát celou noc a toho se drží
.
Gabka
Ahoj, my tiez prevliekame od prichodu z porodnice, nakupila som overalky ktore ma len na spanie. Takisto sme si z toho urobili akysi ritual, ze sa po kupani oblecie do „pyzamka“, zda sa mi to akosi samozrejme. A Simonka bude asi paradnica, lebo jej prevliekanie vobec nevadi.
No a kedze je dost ublinkana, prevliekame cez den casto.
Ahoj,
tak já taky převlíkala od porodnice. Koupala jsem každý den.
Jana