Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky!
Prosím pracující u bank, můžete mi napsat, jak dlouho trvá převod peněz z KB
do ČS? Je možné, aby peníze od zaměstnavatele odešly už ve čtvrtek a ještě dnes (3.pracovní den) je přítel na účtu u České spořitelny stále ještě neměl?
Tedy lépe řečeno - možné to je, to jsme se přesvědčili, ale jak je to možné, co s těmi penězi tak dlouho dělají?
Díky za odpovědi.
Pokud vím tak standartně nato maj banky 2 pracovní dny. Mohlo se ale stát že sice je zaměstnavatel poslal ve čtvrtek ale s datumem odchudu pátečním takže bych počkala na zítra. Pokud je tam nebude mít tak se zeptat zaměstnavatele na tu platbu a chtít znát číslo platby a s tím jít do čs
Můj zaměstnavatel u KB, já u ČS a vždy druhý den to tam mám, pokud se to pošle odpoledne, tak to trvá ještě o den déle.
Ale dneska už by tam měly být, si myslím…
Ze zákona musí převod v tuzemských bankách trvat max 24 hodin a nikdy se mi nestalo, že by to bylo jinak…
@catherine100 píše:
Ze zákona musí převod v tuzemských bankách trvat max 24 hodin a nikdy se mi nestalo, že by to bylo jinak…
Ne do 24 hod., ale do půlnoci následujícího prac. dne. To je zákonná lhůta pro všechny banky v ČR. Pokud by peníze odešly ve čt. v pá. by byly na účtu v ČS.
Pracuji v bance řadu let.
Hmm tak mě říkali v čsob 24 hodin, ale to je fuk 3. pracovní den to už si podle mě nemůžou dovolit…to jsem měla vždy i peníze ze zahraničí…
Holky, já si ale nevymejšlím. Prostě přítel se informoval a viděl, že opravdu účetní odeslala peníze všem zaměstnancům ve čtvrtek ráno do 9 hod. Škoda, že nemůžu ukázat výpis z účtu, kde peníze opravdu stále ještě nejsou připsány.
@pampalin no a nemá firma třeba splatnost v jiný den než to odešlou, nebo třeba jen 1× týdně?
Ahoj, manžel mám spořku, posílal mi peníze a přišly za čtyři dny!!!Takže za mě u spořky je možné všechno, nesnáším tuhle banku, protože služby jsou příšerný a ještě nebetyčně drahý..takže se neboj peníze dorazí..a jen chci podotknout, že z manžela konta jsem peníze posílala já sama doma přes internet, takže žádný, že mi pověděl, že je poslal a udělal to za dva dny..
@Anonymní píše:
Ahoj, manžel mám spořku, posílal mi peníze a přišly za čtyři dny!!!Takže za mě u spořky je možné všechno, nesnáším tuhle banku, protože služby jsou příšerný a ještě nebetyčně drahý..takže se neboj peníze dorazí..a jen chci podotknout, že z manžela konta jsem peníze posílala já sama doma přes internet, takže žádný, že mi pověděl, že je poslal a udělal to za dva dny..
Tak proč u té banky máš účet? Ještě jednou zdůrazňuji, že je zákonná lhůta pro převod, takže žádná banka lhůtu nesmí protáhnout. Za 4 dny ti mohly příjít pouze tehdy, že na jeho účtu nebyly peníze a platba čekala, případně byly dva víkendové dny+nějaký stát. svátek. To totiž ČNB transakce nezpracovává.
@Anonymní píše:
No, nechápu dost tu anonymitu, to zaprvé.
A jinak - mám ČS, dražší je, netvrdím, ale nikdy jsem se nesetkala s takovou službou, jako popisuješ
Ale setkala jsem se s tím u manžela v KB, kdy mu docházela platba ze zahraničí - celkem dost velká suma. A KB to blokovala, už ty peníze měla, ale ještě si je o den nechala na protočení a manžel ty peníze potřeboval, tak tam došel a odpověď? Ano, peníze máme, ale připisovat budeme další den
Tak tam udělal bugr, připsali hned a odchází… tohle nechápu, jak si mohou dovolit… u ČS se mi to nikdy nestalo… a že mi těch zahraničních i domácích plateb chodí… stejně jako, že když odesílám, druhý den to v druhé bance je…
@LaBaM píše:
No, nechápu dost tu anonymitu, to zaprvé.A jinak - mám ČS, dražší je, netvrdím, ale nikdy jsem se nesetkala s takovou službou, jako popisuješAle setkala jsem se s tím u manžela v KB, kdy mu docházela platba ze zahraničí - celkem dost velká suma. A KB to blokovala, už ty peníze měla, ale ještě si je o den nechala na protočení a manžel ty peníze potřeboval, tak tam došel a odpověď? Ano, peníze máme, ale připisovat budeme další den
Tak tam udělal bugr, připsali hned a odchází… tohle nechápu, jak si mohou dovolit… u ČS se mi to nikdy nestalo… a že mi těch zahraničních i domácích plateb chodí… stejně jako, že když odesílám, druhý den to v druhé bance je…
A myslíš, že tohle zrovná Spořka nedělá? Mně tedy přijde, že ano.
@pampalin píše:
A myslíš, že tohle zrovná Spořka nedělá? Mně tedy přijde, že ano.
Právě, že tohle se mi nikdy nestalo… mám tam účtů víc, ale nikdy mi peníze nedržely, platby ze zahraničí mám do dvou dnů (je to v rámci EU), naopak u KB jim to trvalo 4 dny a to ještě chtěly protáhnout ![]()
Já nejsem žádný pracovník ČS, jen nechápu, proč má někdo anonymní potřebu urážet… hlavně zákonné lhůty se opravdu dodržují… ale je mi jedno, kdo má jakou banku ![]()
V tvém případě netuším - já už bych se ptala v bance 3. den a urgovala… ale mohlo to být fakt i tou posunutou splatností na druhý den…
EDIT: A ano, sice se mi to nestalo a v KB to mohla být možná smůla, ale upřímně - když tedy nejsem spokojená s bankou, tak odcházím…
No, ono když bydlíš na vsi a do města se dostaneš jednou denně, tak se moc ptát nemůžeš, tedy osobně. Pocházím z Tachovska a Spořitelnu mám proto, že má
jak v Plané, tak v Tachově pobočku, to ostatní banky nemají.