Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Musíš zkusit. Já ji jím
, ale asi by bylo lepší, kdybych ji nemohla ![]()
Je nějaký důvod proč by se nemohla? Kojila jsem dohromady 6 let a vždycky jsem ji jedla. Miluju čokoládu.
Tak zrovna naší malé kakao hrozně vadilo…měla z něj šílené bolení bříška, tak jsem měla smůlu
. A to čokoládu miluju…
Jsem velký závislák na šokoládě a všeobecně na sladkým. každý den si musím dopřát nějaou mňamku. kojím už sedmý měsíc, přikrmujeme a naše malá od té doby trpí strašně na zácpu. může to mít souvislost s čokoládou??? nejím zase kila, ale když to na mě příjde tak jsem schopna sníst během dne celou. ![]()
@Grace píše:
Já jsem teda čoko taky musela, ale může prý způsobovat bolení bříška, tak to chce asi vypozorovat. Ale někdy to bez ní určitě nejde.
to je fakt, toho jsem si u naší malý všimla a to jsem o tom nic nevěděla. Mimochodem taky jsem si všimla, že když mám chutě na sladký a vůbec žeru jak kyselina když kojím, tak že mi dost pomůže jíst co nejzdravějš a nejpestřejší jídla a přihodit multivitamín a chutě přejdou i hlad. Takže jde možná jen o to, že si tělo říká o nějaký minerál či vitamín a ví že je v čokoládě. Že by zinek? nemám v tom přehled.
Já malou ještě nepřikrmovala a bolelo jí po mé čokoládě bříško zjevně víc. Ale ona i jinak trpěla na potíže s prdíkama a té čoko muselo být třeba aspoň celá tabulka.
@rpavla píše:
Jsem velký závislák na šokoládě a všeobecně na sladkým. každý den si musím dopřát nějaou mňamku. kojím už sedmý měsíc, přikrmujeme a naše malá od té doby trpí strašně na zácpu. může to mít souvislost s čokoládou??? nejím zase kila, ale když to na mě příjde tak jsem schopna sníst během dne celou.
Taky si myslím, že to je těmi příkrmy. Já jsem při kojení čokoládu doslova žrala, nemohla jsem si pomoct a zácpa se objevila právě až po mrkvi a brokolici. Trvalo asi týden, než si malý na zeleninku trochu zvykl a pak už to bylo zas OK.
Čokoláda mňam
taky nevím co bych bez ní dělala
jak mají milku v akci, jsem tam hned ![]()
Vůbec jsem nad tím nepřemýšlela, proč by se čoko nemohla, já jí občas můžu hodněěěě, ale přesedlala jsem na tu 85% kakaa, malý si nějak neztěžuje ![]()
Čokoláda většinou nevadí, pokud rodiče nejsou alergici. Pak je potřeba dávat bacha a sledovat, jestli se prcek neosype - kakao, mlíko i oříšky jsou potenciální alergeny. U nás jsou to právě ty ořechy, takže oříškovou vynechávám, jinak je čoko na denním pořádku, protože obsahuje kofein, takže když už jsem úplně vyfluslá z péče o malou, je to rychlej zdroj energie. Jo a opatrně s kombinací čokoláda - kafe, ať nepřepísknete denní dávku kofeinu a dětičky pěkně chrní ![]()
Kojim a mam trimesicni miminko, cokoladu jim skoro furt, maly pribira asi normalne. Mslite, ze ty kalorie jdou do mlicka? Mam strach, aby maly nebyl tlustousek kvuli me nenazranosti:(
Tam jde spíš o alergii, než o to, že by ti z toho přibíralo mrně. Pokud se neosypává nebo ho z toho nebolí bříško, tak v pohodě. Já na začátku kojení čokoládu nejedla vůbec (dcera má ekzém) a tak po tom roce už jsem ji jedla na kila
![]()