Smí se při kojení čokoláda?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13141
1.3.12 00:53

Musíš zkusit. Já ji jím ;-), ale asi by bylo lepší, kdybych ji nemohla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23864
1.3.12 01:41

Je nějaký důvod proč by se nemohla? Kojila jsem dohromady 6 let a vždycky jsem ji jedla. Miluju čokoládu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.3.12 16:41

Tak zrovna naší malé kakao hrozně vadilo…měla z něj šílené bolení bříška, tak jsem měla smůlu :(. A to čokoládu miluju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
23.10.12 11:10

zácpa

Jsem velký závislák na šokoládě a všeobecně na sladkým. každý den si musím dopřát nějaou mňamku. kojím už sedmý měsíc, přikrmujeme a naše malá od té doby trpí strašně na zácpu. může to mít souvislost s čokoládou??? nejím zase kila, ale když to na mě příjde tak jsem schopna sníst během dne celou. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.10.12 11:16
@Grace píše:
Já jsem teda čoko taky musela, ale může prý způsobovat bolení bříška, tak to chce asi vypozorovat. Ale někdy to bez ní určitě nejde. :lol:

to je fakt, toho jsem si u naší malý všimla a to jsem o tom nic nevěděla. Mimochodem taky jsem si všimla, že když mám chutě na sladký a vůbec žeru jak kyselina když kojím, tak že mi dost pomůže jíst co nejzdravějš a nejpestřejší jídla a přihodit multivitamín a chutě přejdou i hlad. Takže jde možná jen o to, že si tělo říká o nějaký minerál či vitamín a ví že je v čokoládě. Že by zinek? nemám v tom přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
23.10.12 11:20

Nevim, co bych delala, kdyby se nesmela :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
23.10.12 11:23

Já malou ještě nepřikrmovala a bolelo jí po mé čokoládě bříško zjevně víc. Ale ona i jinak trpěla na potíže s prdíkama a té čoko muselo být třeba aspoň celá tabulka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
23.10.12 11:25
@rpavla píše:
Jsem velký závislák na šokoládě a všeobecně na sladkým. každý den si musím dopřát nějaou mňamku. kojím už sedmý měsíc, přikrmujeme a naše malá od té doby trpí strašně na zácpu. může to mít souvislost s čokoládou??? nejím zase kila, ale když to na mě příjde tak jsem schopna sníst během dne celou. :jazyk:

Taky si myslím, že to je těmi příkrmy. Já jsem při kojení čokoládu doslova žrala, nemohla jsem si pomoct a zácpa se objevila právě až po mrkvi a brokolici. Trvalo asi týden, než si malý na zeleninku trochu zvykl a pak už to bylo zas OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kas
23.10.12 11:28

Vadit by neměla, ale záleží na konkrétním člověku

• Citovat
  • Upravit
44
24.10.12 16:05

Taky jím čokoládu po kilech :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
25.10.12 14:27

Čokoláda mňam :D taky nevím co bych bez ní dělala :lol: jak mají milku v akci, jsem tam hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
25.10.12 16:11

Vůbec jsem nad tím nepřemýšlela, proč by se čoko nemohla, já jí občas můžu hodněěěě, ale přesedlala jsem na tu 85% kakaa, malý si nějak neztěžuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
oveczk
28.10.12 17:47

Čokoláda většinou nevadí, pokud rodiče nejsou alergici. Pak je potřeba dávat bacha a sledovat, jestli se prcek neosype - kakao, mlíko i oříšky jsou potenciální alergeny. U nás jsou to právě ty ořechy, takže oříškovou vynechávám, jinak je čoko na denním pořádku, protože obsahuje kofein, takže když už jsem úplně vyfluslá z péče o malou, je to rychlej zdroj energie. Jo a opatrně s kombinací čokoláda - kafe, ať nepřepísknete denní dávku kofeinu a dětičky pěkně chrní ;)

• Citovat
  • Upravit
Lucie g
17.2.13 11:40

Kojim a mam trimesicni miminko, cokoladu jim skoro furt, maly pribira asi normalne. Mslite, ze ty kalorie jdou do mlicka? Mam strach, aby maly nebyl tlustousek kvuli me nenazranosti:(

• Citovat
  • Upravit
3636
17.2.13 11:43

Tam jde spíš o alergii, než o to, že by ti z toho přibíralo mrně. Pokud se neosypává nebo ho z toho nebolí bříško, tak v pohodě. Já na začátku kojení čokoládu nejedla vůbec (dcera má ekzém) a tak po tom roce už jsem ji jedla na kila :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová