Zvracení a UM

29.2.12 07:49

Zvracení a UM

Ahoj,

malá je od narození na UM - nutradefesne hypoalergenní. Chutnalo jí, pravidelná stolice…prostě vše OK. Teď asi poslední týden pořád jenom kňourá a jakoby tlačí, flašku mi odstrkuje, vyplivuje savičku..někdy je docela záhul to do ní dostat. Pak když dám na odříhnutí, tak si říhne jak starý chlap a přitom hodí pořádnou šavli, někdy i dvě nebo tři…vždycky byla blinkací dítě, ale tohle mi příjde už moc…jestli vyblije takových 30ml při každé dávce…Přitom se nic nezměnilo, pořád stejné mléko, pořád stejně velké dávky, stolici má taky pořád stejnou, teploty nemá, když zrovna nekňourá tak je veselé mimi…Nevím si rady.Máte někdo zkušenosti? Není třeba vyměnit mléko? Dost mě překvapuje, že odhazuje i tu flašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
29.2.12 07:53

Nekdo mi rikal, ze se bliti (reflux) nejvic zhorsuje kolem 4. mesice.

• Citovat
  • Upravit
29.2.12 07:57

no to mám radoat…:-( pořád jsem se uklidňovala, že přece děti blinkají - normálka ne?! :-D a to, že by třeba měla reflux jsem si ani nepřipouštěla. Pomůže na to vůbec něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
29.2.12 08:07

Treba to neni, poradila bych se v poradne. Jinak se radi zahustovat mleko Nutritonem, nebo dokonce je nejake spe ialni UM.

• Citovat
  • Upravit
1254
29.2.12 08:14

Heleď pokud nebleje obloukem, tak by to reflux bejt neměl :nevim: Mám taky blicí mimi, děs, pořád převlíkám, přetáčí se už na břicho, takže o to je to ještě horší. Třeba se prostě přejí a je toho na ní moc, tak to jde ven :nevim: Za zeptání u Dr. nic nedáš, určitě to bude ale v pohodě. A často se to s příkrmama lepší, my po nich taky neblinkáme, ale zase mi je moc nejí, takže je to jednou za čas.

Ono se to zlepší neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.2.12 08:30

Tak nám malej blinkal hlavně sunar, nakonec jsme skončili na nutrilonu A.R společně s obyčejným nutrilonem, tak jedině nezvracel a neměl zácpu. S příkrmama se to o dost zlepšilo, tak jsem přešla zpátky na sunar a po něm si taky po odříhnutí pěkně ublije, ale už to neřeším, prostě fakt spousta malých dětí blinká, jak se malej přetáčí, je furt něco někde poblinkané od mlíka, příkrmy neblinká… Ale věřím, že se to upraví, když blinkal hodně, blinkal stejně jako tvoje malá, zůstávala louže na zemi…A.R na to fakt pomohl, ale jestli budeš přikrmovat od 4 měsíců, nemá ani už snad cenu přecházet na jiné mléko… Reflux vypadá fakt jinak, jsou to dlouhé šavle, po ublinknutí to tak prostě nějaké děti mají :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3268
29.2.12 08:40

Tak mi sice reflux máme, ale neblije obloukem. Pokud ti blinká hned po jídle, tak si myslím,že akorát vyhodí to co je tam na víc. U refluxu by malá blinkala třeba i 1-2-3 hodiny po jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
29.2.12 08:44

dávala jsem ho taky a jak píšeš ty zádny problém a ted poslední dobou mi po něm ublinkava a když ho vypije tak brečí :D … nemame teda problem že by si flašku nevzala to by se u ní stat nemohlo je strašnej žrout :D … začala ublinkavat a pořád krkala jak starej chlap :-) tak jsem přešla na dm mléko a zatim žadnej problem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.2.12 08:46

Jo a odstrkování lahve, to mi malej dělal asi od 3 měsíce taky a teď už se s ním peru, pomáhá mu ji dát a tatínek ho naučil- TY SÁM, tak to pije, ale musí sám a nesmí tam mít dudel, ale savičku :nevim: Příkrmy baští bez problémů a ve velké, myslím si, že prostě není mlíkovej typ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
29.2.12 08:47
wemi píše:
Tak mi sice reflux máme, ale neblije obloukem. Pokud ti blinká hned po jídle, tak si myslím,že akorát vyhodí to co je tam na víc. U refluxu by malá blinkala třeba i 1-2-3 hodiny po jídle.

Fakt jo? :think: To my blejem asi furt. A kolik Ti toho vyblinká? Fakt hodně, nebo maličko a často? U nás je to prostě jak kdy, někdy hodně, někdy málo, mlíko, voda.. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 08:49

no, já uvažuju, že bych zkusila přejít na obyč nutradefense..začala jsem s hypoalergenním, protože mi ho doporučila doktorka - že pro jistotu…jinak ona blinkne hned po jídle u říhnutí, je to vždycky koláč na zemi. někdy se stane, že ublinkne i dvě hodiny po jídle, ale to je takové malé..jenom ji vyteče mlíčko z pusy…jako je fakt, že když začne mávat ručičkama a nožičkama, tak se jí to sem tam vrátí do pusinky, ale asi toho je malé množství, protože to spolkne zase zpět…tož nevím…už ať baštíme guláš :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 08:52

monika32: no, chce si to taky držet sama, jenomže to pak dopadá tak, že si to lije po hlavě, po vlasech, prostě po všem, jenom do pusinky se strefit nemůže :-D no nemá to chybu..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3268
29.2.12 08:52
Janinna23 píše:
wemi píše:
Tak mi sice reflux máme, ale neblije obloukem. Pokud ti blinká hned po jídle, tak si myslím,že akorát vyhodí to co je tam na víc. U refluxu by malá blinkala třeba i 1-2-3 hodiny po jídle.
Fakt jo? :think: To my blejem asi furt. A kolik Ti toho vyblinká? Fakt hodně, nebo maličko a často? U nás je to prostě jak kdy, někdy hodně, někdy málo, mlíko, voda.. :think: :think:

někdy se taky zadaří a vyblinká toho hodně, ale jinad ublinkává, někdy to jsou jenom žaluděční šťávy. Ale někdy i 2 hodiny po jídle :zed: Když byla na ultrazvuku kvůli refluxu, tak normální je, že se mlíčko mimčům vrátí během 10 minut 3×, malé se vrátilo 6×. Má dny, kdy neblinká vůbec a z toho pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
29.2.12 08:55
wemi píše:
Janinna23 píše:
wemi píše:
Fakt jo? :think: To my blejem asi furt. A kolik Ti toho vyblinká? Fakt hodně, nebo maličko a často? U nás je to prostě jak kdy, někdy hodně, někdy málo, mlíko, voda.. :think: :think:
někdy se taky zadaří a vyblinká toho hodně, ale jinad ublinkává, někdy to jsou jenom žaluděční šťávy. Ale někdy i 2 hodiny po jídle :zed: Když byla na ultrazvuku kvůli refluxu, tak normální je, že se mlíčko mimčům vrátí během 10 minut 3×, malé se vrátilo 6×. Má dny, kdy neblinká vůbec a z toho pořád.

My neblejem jen v noci a v kočáře :roll: Jako sem totální laik, co se teda proti refluxu dělá, nebo tak? :think: Jak Vám to zjistili? Nebo spíš proč přesně Vás poslali na UTZ. Teď mam strach že něco není ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.2.12 08:59

Janinna23: hlavně nestresovat…tež mám bobky, že máme reflux, ale snažím se hodit do klidu a přesvědčit se, že to přejde..stejně s tím asi nic moc nenaděláme - maximálně protirefluxová mlíka a zahušťovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová