Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Janinna23 píše:wemi píše:My neblejem jen v noci a v kočářeJaninna23 píše:někdy se taky zadaří a vyblinká toho hodně, ale jinad ublinkává, někdy to jsou jenom žaluděční šťávy. Ale někdy i 2 hodiny po jídlewemi píše:Fakt jo?
Tak mi sice reflux máme, ale neblije obloukem. Pokud ti blinká hned po jídle, tak si myslím,že akorát vyhodí to co je tam na víc. U refluxu by malá blinkala třeba i 1-2-3 hodiny po jídle.To my blejem asi furt. A kolik Ti toho vyblinká? Fakt hodně, nebo maličko a často? U nás je to prostě jak kdy, někdy hodně, někdy málo, mlíko, voda..
![]()
Když byla na ultrazvuku kvůli refluxu, tak normální je, že se mlíčko mimčům vrátí během 10 minut 3×, malé se vrátilo 6×. Má dny, kdy neblinká vůbec a z toho pořád.
Jako sem totální laik, co se teda proti refluxu dělá, nebo tak?
Jak Vám to zjistili? Nebo spíš proč přesně Vás poslali na UTZ. Teď mam strach že něco není ok
Malá měla 2× zápal plic a mysleli si, že je to z toho, že vdechla zvratky (nebylo to z toho), ale jak jsme byli v nemocnici, tak nás rovnou poslali na ultrazvuk, má nutrilon AR a je to o hodně lepší a už přikrmujeme, tak je to zase víc v pohodě
wemi píše:
Mě připadá, že reflux má dneska každý druhý mimino
taky mám ten dojem… ![]()
Mě ani tak nevadí, že ji pořád převlíkám, ale fakt je vidět, že jak se ji to vrátí třeba po 2 hodinách, tak ji z toho pálí žáha ![]()
terulkaslunicko píše:
monika32: no, chce si to taky držet sama, jenomže to pak dopadá tak, že si to lije po hlavě, po vlasech, prostě po všem, jenom do pusinky se strefit nemůženo nemá to chybu..:-D
nO JASNĚ
My mu ji přidržujeme na konci, bohužel nemáme takového supermana, ale on si myslí, že pije sám
![]()
monika32 píše:terulkaslunicko píše:nO JASNĚ
monika32: no, chce si to taky držet sama, jenomže to pak dopadá tak, že si to lije po hlavě, po vlasech, prostě po všem, jenom do pusinky se strefit nemůženo nemá to chybu..:-D
![]()
![]()
My mu ji přidržujeme na konci, bohužel nemáme takového supermana, ale on si myslí, že pije sám
![]()
![]()
ahaaa
tak to u nás nezabírá…:-D jak vidí ruku, tak mě po ní dokonce i bije…je to boj to krmení ![]()
Jde o to, že co se dřív považovalo za normální ublinknutí, je dnes reflux, malej fakt zvrací úplně stejně a babička říkala, že jsme takhle ublinkávali všichni.. Ona se ta brána v krku, nevybavím si ten název právě dovyvíjí až později… Malému se stále vrací mlíko, jídlo vůbec, ale mlíko taky i 2 hodiny po, je vidět, že to polyká zpátky, takže já se nestresuju a tobě taky radím nevidět vše černě
Ale doktorce se klidně zmiň, ale předpokládám, že ti řekne, že je to v pořádku ![]()
terulkaslunicko píše:monika32 píše:ahaaaterulkaslunicko píše:nO JASNĚ
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to u nás nezabírá…:-D jak vidí ruku, tak mě po ní dokonce i bije…je to boj to krmení
Jojo, počkej ještě měsíc a uvidíš, co je to trpět
, on nás taky mlátí, ale v posledních dnech kope, ale tak, že tě to fakt donutí sedět co nejdál, já ho teda mám položeného vedle sebe na polštáři, nikdy jsem na ruce nekrmila kvůli zádům, tak to prostě nenápadně přidržuju, když to zjistí, tak se mu omluvím, že jsem se spletla a opakuju TY SÁM a on pokračuje, už aby pil fakt sám, s mlíkem bojujem furt
![]()
To poznám už podle výrazu, se chudera vždycky šklebí a fňuká.
Dřív to bylo normální, ale proč bych malé neulevila, když už to v dnešní době jde aspoň tím AR mlíkem
wemi píše:
Mě připadá, že reflux má dneska každý druhý mimino
Protože se to dřív tak nezkoumalo. Podle mé známé doktorky má vrozený reflux cca 50 % dětí a není to nic hrozného. U většiny se to s příkrmama ztratí.
Ahoj
nečetla jsem všechny příspěvky… Reflux není jen když dítě blinká obloukem!! A není to nic hroznýho
Časem se to srovná… Nevím, kolik je ale tvý holčičce… Naše měla reflux od mala a dost silný… Bebu přímo blila, nutriton AR zácpa, nutrilon obyč + nutriton nic moc… Nakonec se osvědčil nutrilon comfort + nutriton… Je fakt super, je i nějak vylepšenej, aby nebolelo bříško atd… Museli jsme teda ještě navíc přidávat i sab syplex… Někdy v 7 měsících nebo kdy, jsem vyzkoušela sunar… Blinkala ho neskutečně…
Hodně se to spraví ani tak ne tuhou stravou, jako když začne sedět, lízt atd…
Nutriton jí ale rozhodně nedávej jen tak sama od sebe, poraď se s Dr…
A pak se doporučuje mít všechno podložený, aby prcek neležel na rovině, ale měl hlavičku výš než zbytek tělíčka… Představ si to asi jako plnou otevřenou flašku mlíka
a tak s prťuchem i zacházej
![]()
Naší malý je teď rok a už blinká vyjímečně
Ale tak do toho 9. měsíce to bylo nic moc ![]()
A pak taky prckové s refluxem dost často víc blinkají při přechodu na další mlíko, jako z 1 na 2 a podobně… Chvíli trvá než si zvyknou. A ještě doporučuju vybrat opravdu dobrou falšku, z který to neteče samo, ale musí sát… Je jich dost málo… Já jsem dokonce dávala i dudlík s menší dírkou, aby jí to teklo opravdu pomalu… A pak se taky doporučuje dávat menší dávky (než píšou na krabicích) ale třeba častěji, pokud to bude vyžadovat… Jak maj moc mlíčka v břiše, víc blinkaj…
monika32 píše:terulkaslunicko píše:Jojo, počkej ještě měsíc a uvidíš, co je to trpětmonika32 píše:ahaaaterulkaslunicko píše:nO JASNĚ
![]()
![]()
![]()
![]()
tak to u nás nezabírá…:-D jak vidí ruku, tak mě po ní dokonce i bije…je to boj to krmení
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, on nás taky mlátí, ale v posledních dnech kope, ale tak, že tě to fakt donutí sedět co nejdál, já ho teda mám položeného vedle sebe na polštáři, nikdy jsem na ruce nekrmila kvůli zádům, tak to prostě nenápadně přidržuju, když to zjistí, tak se mu omluvím, že jsem se spletla a opakuju TY SÁM a on pokračuje, už aby pil fakt sám, s mlíkem bojujem furt
![]()
![]()
no už se těším
aspoň bude ještě větší sranda ![]()
Michaella69 píše:
Ahojnečetla jsem všechny příspěvky… Reflux není jen když dítě blinká obloukem!! A není to nic hroznýho
Časem se to srovná… Nevím, kolik je ale tvý holčičce… Naše měla reflux od mala a dost silný… Bebu přímo blila, nutriton AR zácpa, nutrilon obyč + nutriton nic moc… Nakonec se osvědčil nutrilon comfort + nutriton… Je fakt super, je i nějak vylepšenej, aby nebolelo bříško atd… Museli jsme teda ještě navíc přidávat i sab syplex… Někdy v 7 měsících nebo kdy, jsem vyzkoušela sunar… Blinkala ho neskutečně…
Hodně se to spraví ani tak ne tuhou stravou, jako když začne sedět, lízt atd…
Nutriton jí ale rozhodně nedávej jen tak sama od sebe, poraď se s Dr…
A pak se doporučuje mít všechno podložený, aby prcek neležel na rovině, ale měl hlavičku výš než zbytek tělíčka… Představ si to asi jako plnou otevřenou flašku mlíka
a tak s prťuchem i zacházej
![]()
Naší malý je teď rok a už blinká vyjímečně
A pak taky prckové s refluxem dost často víc blinkají při přechodu na další mlíko, jako z 1 na 2 a podobně… Chvíli trvá než si zvyknou. A ještě doporučuju vybrat opravdu dobrou falšku, z který to neteče samo, ale musí sát… Je jich dost málo… Já jsem dokonce dávala i dudlík s menší dírkou, aby jí to teklo opravdu pomalu… A pak se taky doporučuje dávat menší dávky (než píšou na krabicích) ale třeba častěji, pokud to bude vyžadovat… Jak maj moc mlíčka v břiše, víc blinkaj…Ale tak do toho 9. měsíce to bylo nic moc
díky za rady
malá bude mít 4 měsíce…nevadí mi převlíkání, to pal čert, pračka to vypere…spíše to, že po každém jídle ještě tak dvě hodiny kňourá…do teď to bylo pohodové mimi…