Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
ahoj holky, chci se zeptat, zda z vás některá dávala k UM čaj? Malému jsou necelé 2 týdny, přes den spí dobře - budí se po cca 2-4hodinách, večer ho ale hodně trápí bříško a někdy i po ránu - když ho to chytne, je vzhůru 3-4hod. a dožaduje se sání, tak bych mésto UM po cca hodině dala raději čaj, aby se mu mlíko v žaludku stihlo natrávit..jen nevím, jestli u takového mrnouse to je vhodný. Kojim tak třetinu dávky, 2 třetiny je dokrm UM.
já malé dávala cucnout čaj od narození,i když byla plně kojená,bylo to v létě a nehodlám,aby byla dehydrovaná a sestra na gyn. mi řekla,jak budu dávat UM,tak mám dávat i jiné tekutiny,že UM odvodnuje ![]()
já dávám od ukončeného prvního týdne fenyklový čaj… k UM se má dávat, protože UM je na hlad a ne na žízeň. Krom toho mi Mates po fenyklovým čaji krásně prdí… takže další výhoda ![]()
Ahoj, ony děti sají i když nechtějí papat, když je bolí bříško, tak hledají, protože je sání uklidňuje, jinak jsme na UM a čajík dáváme od 2 týdnů, bez čajíka jim může taky zatuhnout stolička na to je dobrej heřmánkovej, jinak určitě fenyklovej na prdíky.. ![]()
A nezkoušela si dudlík?
Dudlík jsem zkoušela a nějak to pozná - hodně saje, pustí a brečí..hladovej ho plive. On pořád nehledá - po nakrmení se začne kroutit, brečet, ale nechce ani prso ani dudlík, pak za cca hodinu už hledá a saje jak divej, ale UM mu dávat nechci, aby se mu to moc nemíchalo - čekám cca 2hodiny, takže bych to v mezičase proložila čajem. Jaký fenyklový máte? Te´d jsem mu zkusila dát převařenou vodu a byl spokojenej, tak mu to asi prokládat budu.
já teda ten granulovaný od Hippu a i když mě tu asi některé matky začnou kamenovat mám s ním ty nejlepší zkušenosti už u prvního dítěte, který se i přes to, že jsem mu tento čajík dávala od prvního týdne do skoro dvou let, dožil 18ti let a má všechny zuby… dokonce bez jediného kazu.
jowana píše:
Dudlík jsem zkoušela a nějak to pozná - hodně saje, pustí a brečí..hladovej ho plive. On pořád nehledá - po nakrmení se začne kroutit, brečet, ale nechce ani prso ani dudlík, pak za cca hodinu už hledá a saje jak divej, ale UM mu dávat nechci, aby se mu to moc nemíchalo - čekám cca 2hodiny, takže bych to v mezičase proložila čajem. Jaký fenyklový máte? Te´d jsem mu zkusila dát převařenou vodu a byl spokojenej, tak mu to asi prokládat budu.
určitě bych k UM dala ještě napít někdo říká že se nemusí ale i naše dr řekla že ano dávat a já když si zkusim představit že jsem na mlíku ale nenapiju se tak mám žízen už tet takže za mně určitě ano
Ahojky..když už se tu bavíte o čajích nevíte,kolik fenyklového čaje bych mu měla přes den dát?je plně kojený,kojíme tak 1,5 - 2 hodinách..čajík sem zatim dávala jen ten fenyklový,ale moc to nechtěl
jsou mu 3 měsíce
My máme taky Hipp, u první jsem ho taky dávala a je v pohodě, tu sladkost nehrotím, je to každého věc
Určitě to prokládej, když to pomohlo,ono je možný, že má jen žízeň, ten můj by jedl taky pořád a ještě mi denně vypije asi 150-200ml čaje, je mu 7 týdnů ![]()
Ahoj.
Já si myslela, že když se alespoň částečně kojí, tak se čajík dávat nemusí (to je můj případ). I moje doktorka mi to říkala. Malé je 3,5 měsíce a je takhle spokojená. Jasně, něco jiného je to asi v létě, když je horko, ale přes zimu? Ale co bych se chtěla zeptat, kolik dáváte mimču čaje nebo vody vypít?
hanzlbl00 mně doktorka říkala, že si ho může vzít kolik chce, ničemu to nevadí..
no mě doktorka řikala,že po čaji má ještě větší hlad
ale tchýně furt tvrdí,že čaj prostě musí mít jinak má žízeň i když je plně kojený
podle mě by mu mělo kojení stačit,v zimě teda je fakt že v létě je to něco jinýho..ale tak trošku čaje mu dát můžu ![]()
taky davam caj fenyklovy uz od tri mesicu, to byl syn jeste plne kojeny, protoze ty bolesti briska byly des a ja uz na zhrouceni. Jeden cas jsem davala granulovany od sunarku ( jinej nechtel) jinak davam od hippu. Prvni syn ho jako mimco vypil spoustu, nebolelo ho brisko a v jeho deviti letech ma krome sesti zubu jeste vsechny mlecne ![]()
Kojení by mělo stačit, přední mlíčko na žízeň a zadní na zasycení, pokud není léto..
Ahoj, chci se zeptat, mam 4,5 mesicniho chlapecka plne na Um, jeste nedavno mezi krmenim pil vodicku, ale teed nechci vubec zadnou tekutinu mezi krmenim
, vadi to, kdyz mezzi krmenim nema zadnou tekutinu???