UM a čaj

9578
28.2.12 07:54

UM a čaj

ahoj holky, chci se zeptat, zda z vás některá dávala k UM čaj? Malému jsou necelé 2 týdny, přes den spí dobře - budí se po cca 2-4hodinách, večer ho ale hodně trápí bříško a někdy i po ránu - když ho to chytne, je vzhůru 3-4hod. a dožaduje se sání, tak bych mésto UM po cca hodině dala raději čaj, aby se mu mlíko v žaludku stihlo natrávit..jen nevím, jestli u takového mrnouse to je vhodný. Kojim tak třetinu dávky, 2 třetiny je dokrm UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1816
28.2.12 08:03

já malé dávala cucnout čaj od narození,i když byla plně kojená,bylo to v létě a nehodlám,aby byla dehydrovaná a sestra na gyn. mi řekla,jak budu dávat UM,tak mám dávat i jiné tekutiny,že UM odvodnuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.2.12 08:38

já dávám od ukončeného prvního týdne fenyklový čaj… k UM se má dávat, protože UM je na hlad a ne na žízeň. Krom toho mi Mates po fenyklovým čaji krásně prdí… takže další výhoda :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
28.2.12 08:41

Ahoj, ony děti sají i když nechtějí papat, když je bolí bříško, tak hledají, protože je sání uklidňuje, jinak jsme na UM a čajík dáváme od 2 týdnů, bez čajíka jim může taky zatuhnout stolička na to je dobrej heřmánkovej, jinak určitě fenyklovej na prdíky.. :)
A nezkoušela si dudlík?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
28.2.12 08:47

Dudlík jsem zkoušela a nějak to pozná - hodně saje, pustí a brečí..hladovej ho plive. On pořád nehledá - po nakrmení se začne kroutit, brečet, ale nechce ani prso ani dudlík, pak za cca hodinu už hledá a saje jak divej, ale UM mu dávat nechci, aby se mu to moc nemíchalo - čekám cca 2hodiny, takže bych to v mezičase proložila čajem. Jaký fenyklový máte? Te´d jsem mu zkusila dát převařenou vodu a byl spokojenej, tak mu to asi prokládat budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
28.2.12 08:53

já teda ten granulovaný od Hippu a i když mě tu asi některé matky začnou kamenovat mám s ním ty nejlepší zkušenosti už u prvního dítěte, který se i přes to, že jsem mu tento čajík dávala od prvního týdne do skoro dvou let, dožil 18ti let a má všechny zuby… dokonce bez jediného kazu.

jowana píše:
Dudlík jsem zkoušela a nějak to pozná - hodně saje, pustí a brečí..hladovej ho plive. On pořád nehledá - po nakrmení se začne kroutit, brečet, ale nechce ani prso ani dudlík, pak za cca hodinu už hledá a saje jak divej, ale UM mu dávat nechci, aby se mu to moc nemíchalo - čekám cca 2hodiny, takže bych to v mezičase proložila čajem. Jaký fenyklový máte? Te´d jsem mu zkusila dát převařenou vodu a byl spokojenej, tak mu to asi prokládat budu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2872
28.2.12 09:02

určitě bych k UM dala ještě napít někdo říká že se nemusí ale i naše dr řekla že ano dávat a já když si zkusim představit že jsem na mlíku ale nenapiju se tak mám žízen už tet takže za mně určitě ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
28.2.12 09:04

Ahojky..když už se tu bavíte o čajích nevíte,kolik fenyklového čaje bych mu měla přes den dát?je plně kojený,kojíme tak 1,5 - 2 hodinách..čajík sem zatim dávala jen ten fenyklový,ale moc to nechtěl :nevim: jsou mu 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
28.2.12 09:05

My máme taky Hipp, u první jsem ho taky dávala a je v pohodě, tu sladkost nehrotím, je to každého věc :palec: Určitě to prokládej, když to pomohlo,ono je možný, že má jen žízeň, ten můj by jedl taky pořád a ještě mi denně vypije asi 150-200ml čaje, je mu 7 týdnů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1736
28.2.12 09:06

Ahoj.

Já si myslela, že když se alespoň částečně kojí, tak se čajík dávat nemusí (to je můj případ). I moje doktorka mi to říkala. Malé je 3,5 měsíce a je takhle spokojená. Jasně, něco jiného je to asi v létě, když je horko, ale přes zimu? Ale co bych se chtěla zeptat, kolik dáváte mimču čaje nebo vody vypít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
28.2.12 09:07

hanzlbl00 mně doktorka říkala, že si ho může vzít kolik chce, ničemu to nevadí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3406
28.2.12 09:10

no mě doktorka řikala,že po čaji má ještě větší hlad :nevim: ale tchýně furt tvrdí,že čaj prostě musí mít jinak má žízeň i když je plně kojený :nevim: podle mě by mu mělo kojení stačit,v zimě teda je fakt že v létě je to něco jinýho..ale tak trošku čaje mu dát můžu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
28.2.12 09:27

taky davam caj fenyklovy uz od tri mesicu, to byl syn jeste plne kojeny, protoze ty bolesti briska byly des a ja uz na zhrouceni. Jeden cas jsem davala granulovany od sunarku ( jinej nechtel) jinak davam od hippu. Prvni syn ho jako mimco vypil spoustu, nebolelo ho brisko a v jeho deviti letech ma krome sesti zubu jeste vsechny mlecne :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4293
28.2.12 10:34

Kojení by mělo stačit, přední mlíčko na žízeň a zadní na zasycení, pokud není léto..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.12 19:24

Ahoj, chci se zeptat, mam 4,5 mesicniho chlapecka plne na Um, jeste nedavno mezi krmenim pil vodicku, ale teed nechci vubec zadnou tekutinu mezi krmenim :( :( :(, vadi to, kdyz mezzi krmenim nema zadnou tekutinu???

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová