Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Kojení by mělo stačit, přední mlíčko na žízeň a zadní na zasycení, pokud není léto..
Ahoj, chci se zeptat, mam 4,5 mesicniho chlapecka plne na Um, jeste nedavno mezi krmenim pil vodicku, ale teed nechci vubec zadnou tekutinu mezi krmenim
, vadi to, kdyz mezzi krmenim nema zadnou tekutinu???
@jowana píše:
ahoj holky, chci se zeptat, zda z vás některá dávala k UM čaj? Malému jsou necelé 2 týdny, přes den spí dobře - budí se po cca 2-4hodinách, večer ho ale hodně trápí bříško a někdy i po ránu - když ho to chytne, je vzhůru 3-4hod. a dožaduje se sání, tak bych mésto UM po cca hodině dala raději čaj, aby se mu mlíko v žaludku stihlo natrávit..jen nevím, jestli u takového mrnouse to je vhodný. Kojim tak třetinu dávky, 2 třetiny je dokrm UM.
Ahojky ja kojila jen 6tydnu, a jak jsem zacala malymu davat UM, tak mi doktorka rekla at koupim caj fenyklovy, tak jsem mu vzdy davala i napit cajika, fenyklovy caj se muze davat od ukonceneho 1 tydne.
takze bych mu ho davala byt tebou.UM mleko je neco jinyho nez materske.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, mam 4,5 mesicniho chlapecka plne na Um, jeste nedavno mezi krmenim pil vodicku, ale teed nechci vubec zadnou tekutinu mezi krmenim![]()
![]()
, vadi to, kdyz mezzi krmenim nema zadnou tekutinu???
Myslim ze to neni moc dobre…Mel by pit. Akort kdyz je na UM ..Zkus mu dat cajik fenyklovy.Nebo uz s prichuti muze kdyz ma 4 mesice.
Ahoj syn má 4,5 měsíce a kromě UM mu nedávám nic na pití. On totiž nechce ani vodu, ani čaje…prostě nic. Doktorka říkala, že to do půl roku nevadí.
@Sazkarka Ja davala cajik a nastetsi mi ho malej chtel ..byl taky plne na UM.
Pokud člověk dodržuje dávkování, tak má dítě na UM zajištěný i přísun tekutin, rozdíl je akorát, když jsou vedra nebo má vyšší fyzickou aktivitu, tak má žízeň dřív a krmit UM by se nemělo dřív jak po 2h, takže se nabídne něco k pití, jinak není potřeba dávat, pokud to nechce.
Ahoj, no my jsme od 5. týdne plně na UM - Nutrilon a Dr. říkala, že úplně stačí dávat jen mlíčko. Nemusí se dávat pití mezi, pokud není miminko žíznivé. Náš klučina teda nebyl. A pokud nemá suché rtíky. Jenom kdyby byla rýmička nebo teplota, tak dávat pít i mezi jídly nebo ve vedrech. Jinak my máme 4,5 měsíce a teprve tento týden jsem začala dávat čajíky z lahve mezi jídlem a docela mu zachutnaly. Ale nedávám pořád. No ještě nedávám ani příkrmy, začnem tak za 14 dní, zatím mu UM stačí, tak uvidím, jestli to vydrží ještě tu chvilku. Simka.
Ahoj, je nám 12 týdnů a jsme plně na UM. Čajík dáváme resp. vždy namočím dudlík a když jo křičíme a vím, že je třeba dvě hodiny před dalším krmením, tak dám napít. Zazněla tu otázka kolik dávat, taky by mě to docela zajímalo. Má dcerka tedy zatím vypije tak 30 což si myslím je malinko, ale zas jsem slyšela, že moc velké množství třeba toho fenyklového čajíka působí obráceně=způsobuje zácpu a bolení břicha, ale co si představit pod pojmem velké množství? ![]()
Já mu dávám ten se semínkama jak se vaří ne v sáčcích podle mě je učinější…