Při kojení nasává vzduch

Twitter
15.8.14 10:17

Při kojení nasává vzduch

Milé maminky,
před 11 dny se mi narodilo miminko. Pěkně se přisál i k mým velkým sedmičkám (první dcera vůbec. Prso při kojení musím držet oběma rukama a malý leží ve vyvýšené poloze vedle mě. Jinak totiž nenakojím.
Jenže asi 3 dny zpátky při tom začal tak divně mlaskat a nasávat vzduch. Kojení trvá i hodinu a další hodinu a půl musí říhat. V noci nespíme, přestože jdeme spát v osm večer, naspíme do rána tak 3 hodiny a už jsme oba rodiče zoufalí :/
Máme ještě jedno malé dítě 1,5 roku, takže přes den nehrozí, že bych si mohla odpočinout, když usne.
Zkoušeli jsme dávat mlíčko i z flašky (odstříkané) ale je to nastejno. Neumí pít, nesaje mlíčko, ale tím mlaskáním nasává vzduch. Pak ho hned bolí bříško a nic nevypije. No a budí se taky co 2 hodiny, protože je nedojezený.
Nevíte, jestli to odezní samo a dítě se to naučí? Nevím, kde je chyba. Ze začátku pil i z flašky i z prsa normálně. Je fakt, že mě pobolívalo trochu v krku, tak nevím, jestli to ode mě nechytil.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
15.8.14 10:28

Neporadím. Snad jen se obrátit na laktační poradkyni, ať vás skoukne a řekne, co děláte třeba špatně:)
No a co se flašky týká, doporučuji MAM Anti-colic. Naprostá spokojenost, syn se chytl hned:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
15.8.14 10:50

Ahoj, mala ki taky pri kojeni nasavala vzduch (kojila sem pres kloboucek) tak sem. zacala davat odstrikane flaskou, ale byla mi doporucena (porazena) strikacka a davat to strikackou pres prst. Ted uz ma mala. mesic a pije krasne i. S flasticky :) tak zkusit pres strikacku :) no snad ti to nejak pomuze a snad ti brzo zacne dobre bastit i s lahvicky :)

Drzim palce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.8.14 11:10

No, to jsou teda rady…paní se ptá na kojení, ne na lahve… :roll:
@Twitter zkus malému trochu zaklonit hlavičku, aby mu šlo prso do pusinky trochu zespodu… zkoušela jsi kojit v leže? nebo si malého polož na kuch. stůl- dej ho ležet na bok, podlož polštářem nebo srolovanou dekou, aby se nepřevracel a prso si polož taky na stůl. a před kojením si vypij hrnek horkého čaje, at se ti uvolní teplem prsa a hlavně musíš mít měkký dvorec, na tuhý se nepřisaje. Takže trochu promasírovat a trochu bokem ustříknout mlíka…
 http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
15.8.14 11:23

@Lejaa láhve se chytne krásně. Máme teda Avent. Zprvu mu to šlo krásně, vše vypil bez těch zvuků. Ale u prsu to dělá mám pocit od začátku.
@Zdeňka92 stříkačkou jsem to zkoušela dnes v noci, ale bylo to ještě horší. On je velký, měl por. váhu 4400g, chytne se všeho dobře, má sílu. Stříkačku jsem používala u první dcery, ta byla zas maličká 2340g. Proto prs vůbec neudržela, ani s kloboučkem.
@3HE děkuji. Kojím právě v leže, protože musím držet to prso oběma rukama, tak malý leží vedle. ze začátku je trošku tuhé, ale běhěm chvilky si to sám roztahá a stejně mlaská a chňape ten vzduch. Já mám ještě k tomu vpadlé bradavky. Takže moje kojení je náročné :zed: proto jsem si řekla, že mu to klidně budu odstříkávat a dávat z flašky, aby s enajedl. jenže taky lape vzduch :(
On občas saje jak má, ale pak zas polyká vzduch. Asi to chce chviličku čas, přece jen je tady chvilku :roll: Akorát ten spánek, ten mi neskutečně chybí :roll: Jinak zvládám.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
15.8.14 13:43

@Twitter Já vím, že je to složité, ale věř tomu, že s odstříkáváním a dáváním z lahve je daleko více práce než vydržet to rozkojoání a zvykání…

na vpadlé bradavky je tohle: vezmeš stříkačku o velikosti tvé bradavky - aby její tloušťka byla asi jako tvoje bradavka… vyndáš ze stříkačky píst a uřízneš stříkačce špičku i stou ploškou - mám na mysli tu přední část. Do vzniklého otvoru zasuneš píst. Zajedeš skoro na konec a necháš asi jeden cm místo - to nasadíš (čili druhý konec stříkačky) na bradavku a pomalu budeš tahat pístem, aby se bradavka podtlakem začala povytahovat. Popotáhneš, přestaneš, potáhneš, přestaneš… až bradavka vyjede ven - potom hned rychle odstříkneš trochu mléka, aby změknul dvorec a pak případně ještě stříkačkou povytáhneš bradavku a pak hned přikládáš dítě.

malý je sice silný, ale i on si musí zdokonalit techniku sání. Proto je tak důležitý ten měkký dvorec, aby si ho už od začátku do pusinky vzal co nejvíce… a tím pádem nebude dělat ty srkavé zvuky (moje dcera to taky dělal, i když jsem vyzkoušela vše možné i nemožné, přesto srkala… měla kvůli tomu pak dost větry, tak jsem dávala před každým kojením babycalm a bylo to v pohodě).
I kdyby nadále srkal, tak to tolik nevadí… pokud bude dost najezený. tou flaškou ho hodně mateš..vůbec mu ji nedávej, ani dudlík… on potřebuje pořád stejné sání, měkký dvorec a pěknou bradavku, aby věděl co má dělat a aby se mohl zdokonalovat. Navíc avent má úplně jiný tvar dudlu než má prso při kojení.

V čem je v noci problém? Špatně saje? nebo je málo najezený? nebo nemůže po kojení usnout? nebo má křeče v bříšku? zkus k večeru dávat babycalm - on působí až tak za pět hodin, tak ho dávej od odpoledne, aby působil večer a v noci.
Zkusil bych to kojení u stolu nebo u konferenčáku… nebo si prso podlož nějakým poštářkem nebo srolovaným ručníkem… malého bych položila na rovné, ne na zvýšené… a do takové polohy aby měl trochu zakloněnou hlavu.

klidně ještě napiš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.8.14 14:12

@Twitter a zkoušela jsi fotbalovou polohu? nebo polohu, která je fotbalové podobná - dala by sis malého na postel, sedla si k němu bokem na stoličku a tím bude tvoje prso nad ním, trochu ho podržíš, aby na malého nenaléhalo…malého i prso si takto našteluješ jak chceš… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
15.8.14 17:05

@Twitter mě to tak připadá, že mu to asi teče hodně zprudka,(což asi lepsi nez malo), ale ceho je moc toho je přílis,
taky si myslím, že by to chtělo laktačku, zvlášt jestli se jeste staráš o 1,5letou (jiste prave chodici :) ) holcicku… ono krmit prsem a krmit flaskou byva trosku rozdil a tak je fajn mit nekoho s kym proberes prakticke…
ale za kym te poslat, aby to spise nezkazil, to ti neporadim… klidne bych vsadila i na nejakou slovendu… http://kojim.webnode.cz/…i-poradkyne/, http://www.mamila.sk/…pri-dojceni/ … urcite s tim bude souviset spatne prisati, mozna nebude mit uplne otevrenou pusu aby korigoval ten proud… decka po prisati nejdriv rozjedou prso, to pak zacne trochu vic strikat a postupne ten proud slabne a mely by vic taha. Pri je vse uplne v poradku, tak by deti mely byt shopny korigovat ten proud.
http://kojim.webnode.cz/…vne-prisati/ , akorat nepises ze by to strikalo okolo, tak nedokazu odhadnout jak moc korigovat (odstrikem a polohami) ten spousteci reflex, pises o vpanecenych, ale kojis bez kloboucku?… Vim, ze slovendy pri problemech treba natocily to kojeni a poslaly ho laktacce (nebo na diskuzi laktacek) at to zkoukne, ja tu trosku varim z vody.
Urcite bude lepe, male deti se teprve uci jak to zvladat… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
15.8.14 17:10

@3HE moc ti děkuju, vyzkouším to jak píšeš.
JInak si myslím, že v noci nespinká právě kvůli brkání, protože jak se položí do postýlky, tak brečí a pak když si ho vezmeme na ruky, si říhne. A tak říhá po chvilkách skoro 1,5 hodiny :| přitom po jídle si odříhá taky několikrát.

• Citovat
  • Upravit
624
15.8.14 18:06

Pridam par fotek k peknemu popisu od 3HE http://dojcenie.wordpress.com/…ne-bradavky/
psss… napadlo me jeste se poptat, jestli nekdo kontroloval jestli neni zkracena uzdicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.8.14 23:01
@Twitter píše:
@3HE moc ti děkuju, vyzkouším to jak píšeš.
JInak si myslím, že v noci nespinká právě kvůli brkání, protože jak se položí do postýlky, tak brečí a pak když si ho vezmeme na ruky, si říhne. A tak říhá po chvilkách skoro 1,5 hodiny :| přitom po jídle si odříhá taky několikrát.

zkus dávat babycalm, je dobrý i na to odříhávání… to bude dobré… až zdokonalíte oba techniku. ta návštěva laktačky by taky nebyla od věci…a ať někdo zkontroluje uzdičku pod jazykem - pediatr, laktační. Přirostlá uzdička brání v efektivním sání. její přestřihnutí trvá vteřinku a může se tím vyřešit problém - když špatně pije i z lahve… možná ji má přirostlou k jazyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.8.14 23:03

@Twitter dávej spinkat na bok… bude odříhávat i ve spánku… já jsem vlastně na odříhávání ani moc nečekala… nakojila jsem, otočila dítě na bok a hotovo. pod pusenku jsem dala plenku, většinou trochu ublinknul… dělali to tak na neonatologii, kde malý byl tři měsíce, je narozen ve 28tt. a taky to zvládnul… neboj, vy to také zvládnete… to se dopiluje, šestinedělí je náročné… bude líp, vydrž :andel: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
15.8.14 23:07

uzdička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Twitter
17.8.14 11:31

@3HE :mavam: jsi hodná. Uzdička by mě nenapadla. Za týden jdeme na prohlídku, řeknu paní doktorce, aby se podívala. Ona to určitě pozná. Jinak u nás žádná změna. Myslím, že se to pořád učí. Protože jednou saje dobře, podruhé zas ne. Dneska je to teda dost děs. Papá kvůli tomu po malých dávkách, takže jsem zas vytížená ultimátně. A taky ho asi bolí bříško, tlačí a občas má větry. Tak jsem uvařila fenyklový čaj a dala jsem mu s trochou mléka. Máme i espumisan, ale to nepomáhalo ani malé a zdá se mě, že ani mu.
Spávat ho dávám na bok, i na záda. Střídám to. Ale mám taky pocit, že malý je trochu herečka a jen si vyžaduje být na rukách. Když ho veznu řvoucícho do náruče, tak je hned ticho a usíná. Jakmile ho položím opatrně zpět, začne ječet :D Takže to je všechno dokupy :)

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
17.8.14 14:47

@Twitter zkus babycalm… dávala jsem espumizan, fenyklový čaj, kmínovýodvar…, ale nejlépe působil nakonec babycalm.
herečka… no, kdyý ho bolí bříško, tak je jasné, že u maminky ztichne. necítí se dobře, tak hledá bezpečí ;)
nepřemýšlela si o šátku? - dáš si ho na ležato do kolíbky a bude u tebe kidný, je to dobré na laktaci- i tvoje tělo cítí pohodu a klid- a máš volné ruce pro staršího. nebo baby vak.

http://www.didymos.cz/…kolebka.html

https://www.google.cz/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí