Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Twitter zkus babycalm… dávala jsem espumizan, fenyklový čaj, kmínovýodvar…, ale nejlépe působil nakonec babycalm.
herečka… no, kdyý ho bolí bříško, tak je jasné, že u maminky ztichne. necítí se dobře, tak hledá bezpečí ![]()
nepřemýšlela si o šátku? - dáš si ho na ležato do kolíbky a bude u tebe kidný, je to dobré na laktaci- i tvoje tělo cítí pohodu a klid- a máš volné ruce pro staršího. nebo baby vak.
pořád nastejno. Akorát nemám čas sem chodit pravidelně. Dřív, když byl ještě v bříšku, to šlo ![]()
Snažím se tím hlavně nenervit. Jen v noci mi to moc nejde
Šátek je super, ale naučit si ho tak na sebe, to moc nechci. Už z důvodu, že mám ještě malou. I tak ho nosím hoodně často a záda bolí
V jedné ruce mimčo, v druhé kus chleba nebo takto obědvám apod. ![]()
Adélka je protivná, nechápe, že ho nemůžu nechat pořád řvat. A tak řve taky v domnění, že se jí budu věnovat jako jemu. No blázinec.
V pátek jdeme k paní doktorce, povím jí o tom nasávání vzduchu, ať koukne i na ten jazýček. Věřím, že to chce jen ještě chviličku čas.
@Twitter no a právě šátek je k tomuto super věc!!! nenaučís si h na sebe.. naopak, bud u tebe v pohodě, uspí se a pak ho rozmotáš a dáš spát. Já jsem to tak dělala a malý je v pohodě. jde o to, že ho stejně bdeš mít na rukách a ještě nemáš volné ruce… když ho zašátkuješ, tak budeš mít vlné ruce k nějaké činnosti - ať už s malou nebo se lépe najíš. pověsíš či posbíráš prádlo apod. Malý v šátku uspokojí svoje citové potřeby, bude se cítit jako v bříšku a bude i mimo šátek mnohem klidnější. Je to pravda, fakt
mám nedonošence (28tt) a přišel domů, když dceři byly 2roky, pořád brečel, tak jsem ho šátkovala a konečně jsem cítila pohodu a svobodu… když jsem ho totiž brala na ruce, tak jsem byla i trochu naštvaná, že „zase“ brečí, že ho musím „zase“ nosit, ale pka jsem měla šátek a přistupovala jsem k tomu jinak - dá tě do šátku a bude pohoda pro všechny on cítil můj klid a byl klidný taky. Pak začal bývat více na zemi, hrát si a tolik šátek nepotřeboval. Já můžu šátek jen a jen doporučit a vůbec to není o tom, že si dítě naučíš na nošení - je to o tom, že mu poskytneš lepší citové zázemí a přitom budeš mít volné ruce pro sebe domácnost další dítě a ještě tě nebudou bolet záda, ptž šátek perfektně rozloží tíhu dítěte na celá tvůj trup. Nosila jsem i 10kg syna a záda nebolela… ![]()
(nebo ho strcit k prsu a venovat se male, predcitat, kreslit… svagrova, tak rozecetla sveho kluka…ja jsem satkomil, ale v sestinedeli jsem z noseni jeste krvacela -ale jinak je noseni fakt super
)
@Omiii Ahoj, byli jsme s tím tenkrát i u doktorky, řekla mě, že to je normální
že nenasává vzduch (a to tak mlaskal a divně sál i před ní), ale že ho bolí při jídle bříško. Jak jsem mu dávala mléko, tak ho při tom masírovala na bříšku (docela silně) a on se k našemu udivení napapal a spokojeně usnul. Bohužel tě nepotěším, myslím, že vám začalo období prdíků
U nás toto divné sání přešlo snad ve 2 měsících, možná i později, do toho se hodně rosil na hlavičce - zřejmě z toho bolení. Taky mi řekla, že krmit opravdu v intervalu min. 3 hodin, dřív nedávat, aby opravdu vyhladověl. Stejně to moc nepomohlo, zápasili jsme s tím celkem dlouho a prdíky měl do 4,5 měsíce, než pláč a nevrlost nahradil růst zubů.
My jsme nakonec přešli na UM, kojilo se mě děsně, z mého mléka měl to bolení ještě větší. No ale z flašky to divné sání bylo uplně stejné.
Musíš vydržet.
@Omiii Omii, neboj, ono se to už brzo srovná. Máte už 3 měsíce, typuju to ještě na měsíc a bude líp. Jsou to prdy. Taky si s klukem zažívám svoje. Dcerka byla pohodovější. Teď má malý 8 měsíců a nepije mi mlíko vůbec! Jen v noci, když nepřemýšlí nad chutěmi. Taky jsem to řekla včera doktorce a prý to neva. Ale nám to va
3× v noci krmíme ![]()
Má 10,5 kg
žrout.
JInak z těch kolik jsem taky bývala zralá na blázinec. Vždycky jsme chtěli děti 3. Ale po synkových eskapádách už třetí ne.
Teď imrvére řve kvůli zubům ![]()
vydrž, zlepší se prdíky, přijdou zoubky ![]()
@3HE
jsi hodná. Uzdička by mě nenapadla. Za týden jdeme na prohlídku, řeknu paní doktorce, aby se podívala. Ona to určitě pozná. Jinak u nás žádná změna. Myslím, že se to pořád učí. Protože jednou saje dobře, podruhé zas ne. Dneska je to teda dost děs. Papá kvůli tomu po malých dávkách, takže jsem zas vytížená ultimátně. A taky ho asi bolí bříško, tlačí a občas má větry. Tak jsem uvařila fenyklový čaj a dala jsem mu s trochou mléka. Máme i espumisan, ale to nepomáhalo ani malé a zdá se mě, že ani mu.
Takže to je všechno dokupy 
Spávat ho dávám na bok, i na záda. Střídám to. Ale mám taky pocit, že malý je trochu herečka a jen si vyžaduje být na rukách. Když ho veznu řvoucícho do náruče, tak je hned ticho a usíná. Jakmile ho položím opatrně zpět, začne ječet