Ráno se moc nemívá hlad, zrušit noční kojení?

43038
13.8.14 23:19

Ráno se moc nemívá hlad, zrušit noční kojení?

Viz nadpis. Poránu, řekněme v 8:00, když potřebuji vykojit po noci prsa, tak se kojí úplně nejhůř. Často u toho kadí, ale nedokojí se ani pak.
Kojím kolem 23:00 a pak obvykle ve 4:00. Může být ještě z noci přecpaný? Už bych mohla to noční kojení zrušit, je na to připravený, na kojení ho budím. Ale jestli by to mělo efekt. Bojim se o laktaci i tak (nemam vyzkoušeno, straší dva jsem tak dlouho nekojila - a predevsim on nemuze pripadne normalni UM, jen NC a ten mi odmita). Nevim, kdybych mela pauzu 8 hodin a pak by mi rano ta prsa poradne nevytahl, protoze by se to nezlepsilo, tak bych asi prvni den vybouchla a naopak brzy byla bez mlika (tak funguji, jeden den pretlak, druhy den sucho).
Normalni zensky by to asi vyresily odsavackou, ale aby bylo veselo, tak odsavacky na moje kozy neplatej.

Ale moc vazne to neberte, propste to tak muzu vest dal, nic se nedeje - jen mam takovou chut to s nekym po babsku probrat a mozna naaaaaahodou nekdo prispeje zkusenosti :-) Ted pojedu na dva tydny pryc a nemam vycerpany limit zalozenych diskusi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4486
13.8.14 23:28

OT: Jé, ty už máš tři děti? Sledovala jsem KDYSI (podle metříku hodně dávno) psychiku snažilky. :lol:
Já jsem vždycky kojila podle potřeb dětí (a vzhledem k jejich spánkovému nerežimu opravdu nikdy nedošlo k jejich BUZENÍ) a prsa se nějak přizpůsobovala… Samozřejmě kdybych najednou vynechala to kojení ve 4, tak by byla plná, ale tak 3 dny a pak by se to spravilo.
Pomáhá stažení prsou, zchlazení po kojení a méně tekutin (homeopatiky nebudu dráždit :) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.8.14 23:32

A v kolik vstává? Že bys ráno nakojila o chvíli později, ne každý má vlčí hlad, sotva proloupne oči. Mojí čtyřletý doteď stačí ráno hrnek mlíka/kakaa a pak se až za hodinku dorazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
13.8.14 23:37

Tak o kojení bych se v půlroce nebála, to už je laktace dobře zavedená. ale to že ráno nemá hlad, bych neřešila. ale asi bych ho kojila dle jeho chuti nebudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.8.14 23:39
@Pudloslava píše:
Viz nadpis. Poránu, řekněme v 8:00, když potřebuji vykojit po noci prsa, tak se kojí úplně nejhůř. Často u toho kadí, ale nedokojí se ani pak.
Kojím kolem 23:00 a pak obvykle ve 4:00. Může být ještě z noci přecpaný? Už bych mohla to noční kojení zrušit, je na to připravený, na kojení ho budím. Ale jestli by to mělo efekt. Bojim se o laktaci i tak (nemam vyzkoušeno, straší dva jsem tak dlouho nekojila - a predevsim on nemuze pripadne normalni UM, jen NC a ten mi odmita). Nevim, kdybych mela pauzu 8 hodin a pak by mi rano ta prsa poradne nevytahl, protoze by se to nezlepsilo, tak bych asi prvni den vybouchla a naopak brzy byla bez mlika (tak funguji, jeden den pretlak, druhy den sucho).
Normalni zensky by to asi vyresily odsavackou, ale aby bylo veselo, tak odsavacky na moje kozy neplatej.Ale moc vazne to neberte, propste to tak muzu vest dal, nic se nedeje - jen mam takovou chut to s nekym po babsku probrat a mozna naaaaaahodou nekdo prispeje zkusenosti :-) Ted pojedu na dva tydny pryc a nemam vycerpany limit zalozenych diskusi :-)

Na kojení budíš dítě? To jsem nezažila, a to mám 4! :mrgreen: A po čtyřech dětech ti říkám - nebudit! (Všichni jsou ranní ptáčata, to je na odstřel!) Když bude mít hlad, řekne si sám… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
14.8.14 06:37

Já teda budim… O půlnoci… Nechtěla jsem, ale když to neudělám probudí se v 6 a má popraskané rty a je tak hladová, že to do ní padá jak do prázdné studny. A to nemluvím o tom jak řve hlady… Ale rozhodně bych vyzkoušela co malému vyhovuje než bych ho budila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.8.14 07:25

@Pudloslava Já bych tedy nebudila, ale neznám tvoje prsa :mrgreen: Ono je dost možné, že když ho nevzbudíš ve 4, vzbudí se sám ve 4,30. A pokud nechce ráno v 8, nabídla bych znovu třeba v 9 nebo i v 8,30, to už bude spokojený vykaděný.
A v půl roce si nemyslím, že by mlíko zmizelo definitivně. Prostě pokud by, jak píšeš, vyschlo, další den zase ve 4 vzbudíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
14.8.14 08:19

Takze zkusenost zadna, skoda. Myslela jsem hlavne to ranni nechutenstvi. No nevadi, o nic moc nejde.

Holky to buzeni v noci neni metoda jak ho v noci nakrmit, naopak, to je metoda, jak v noci odstavit. Protoze deti, ktere jsou kojene „podle svych potreb“ jsou casto kojene jeste v roce 5× za noc. Protoze se jedna spis o neschopnost samostatne usnout.
Nez jsem s tim zacala, budil se mi po dvou hodinach i casteji. Touhle metodou jsem to naopak stahla na interval 4-5 hodin a jsem fakticky spokojena se svym uspechem. Ted si vlastne davam budika jen jednou a mela bych ubirat mnozstvi mleka, az to kojeni uplne vynecham a nemusel by me budit uz vubec. S flaskou to slo skvele, s kojenim uvidime - preci jen ho musim vyndavat z postylky, flaska se mu dala vrazit do huby vleze.

@LucaLuca problem neni v tom, ze bych mela moc mlika, ale nerovnomernem rozlozeni behem dne. V noci by byl interval 8 hodin, 10,pokud by ani pak rano nejedl, a pak pres den po trech hodinach. Bojim se, ze to ve dne pak neutahnu.

Jinak tedy u me plati jedina regulace a to kojeni samotne. Jak kojim, tolik budu mit mleka za 48 hodin. Nic jineho, zadne srandy mi mnozstvi mleka nesnizi ani nezvysi a to jsem s prvnim vyzkousela dokonce i ta homeopatika, tak jsem byla zoufala :-) samozrejme nezabrala, stejne jako kojici caje atd - vsechno je to placebo. Dokonce ani dehydratace mi mnozstvi mleka nesnizi, mam vyzkouseno letos. Skutecnost, ze curam „fantu“ a jazyk mam prilepeny k patru, neovlivni „bomby“ na hrudi, protoze jsem zrovna pred dvema dny kojenim resila nejakou nespokojenost a kojila po hodine.
Proto to rozlozeni behem dne resim.
Mam zkusenost, ze zatuhly prsa mi zpusobi nasledny pokles velmi strme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
14.8.14 08:47

@Pudloslava Ty jo, tak takhle bouřlivě mi reagovaly tak do 3 měsíců (vždy po spurtu zánět a tak), ale pak se to víceméně srovnalo. Ty teda musíš mít vždycky něco extra. :nevim: Co to chlazení po kojení (na zastavení spuštěcího reflexu)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
14.8.14 10:15

@LucaLuca jejda, spousteci reflex ja mam naopak desne blbej. praveze kdyz se vynervim, tak se mi klidne mliko nespusti, ani kdyz mam bomby, to je teprve pikanterie :-)

ale mas pravdu, ze ta prudkost reakci se spis snizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
14.8.14 12:35
@Pudloslava píše:
ale mas pravdu, ze ta prudkost reakci se spis snizuje.
:palec:

Tak když se nespouští před kojením, tak naopak nahřát. Já jsem musela nahřát a trošku odstříkat, aby se změkčil dvorec a dítě se mohlo přisát. Jinak na polokouli nebylo co pusinkou uchopit.

Pak ale třeba po spurtu, když už jsem nechtěla tolik mlíka, jsem po kojení zchlazovala, aby se tolik netvořilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.8.14 13:23

Tak tohle je přesně důvod, proč si myslím, že jakékoli „metody“ jsou v otázce kojení kontraproduktivní. Kojení má být řízeno dítětem, dát mu, když si řekne, je základem každého úspěšného kojení.
A v těch jedenáct se budí sám? Pokud ne, vynechala bych toto buzení a další nechala na něm, vzbudí se třeba mezi jednou a druhou a ráno by už mohl mít „hlad“. I když já myslím, že ráno je to spíš těmi střevními pochody. Nezkusilas mu prso nabídnout za půl hoďky, za hodinku?
A v půl roce jsem přesvědčena, že se o laktaci jako takovou bát opravdu nemusíš, pokud prudce klesne, mimčo si to zase nastimuluje a těch 48 hodin nějak překlepete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
14.8.14 14:55

@AliTad no praveze rano pak kojim po hodine, je to nahouby
ja spis postupne odbouram to kojeni ve ctyri. Prostredni uz v tomhle veku spal 12 hodin. Sice mel UM, ale zase ho pil dost malo. uvidime, co to udela. ale asi to necham az po prazdninach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43038
14.10.14 06:33

Tak jsem chtela napsat, jak se situace vyviji, respektive jak to doppada, kdyz se diteti dava"podle jeho potreb".

Mladeti melo byt v zari 7 meswicu, pres leto jsem se o nic nesnazila, furt jsme byli pryc, ale behem zari jsem ho chtela v noci odstrihnout. pripravenej byl, pil 1× a malo, moc nebrecel, dudlik nevyzadoval.
pak ale onemocnel a uz pres mesic kontinualne chrchla, kasle - no skolka (starsi tahaj nemoci). takze jsem nemohla. Navic jsme mu na kasel zacala davat dudlik, to pomahalo - jinbakse i trebas poblil. nemel moc chut k jidlu, spis se kojil, mel hlad i v noci, kdyz pak dostal prujem z ATB, tak uplne - coz je teda u nej navic kontraproduktivni, on ma ABKM a moje MM netoleruje, ma prujem i po nem. Cimmin kojim, tim lip.
No a tedka? Tedka je mu 8 mesicu, v noci se budi po dvou hodinach, potrebuje nakojit - ani u toho zmetek neusina, ani nemusi pit nejak hodne, ale proste prso musi byt. Jinak rve trebas hodinu, l vcera jsem zkousela. Zdravej uplne neni, nechci hoi nechat uáplone vyrvat. Za tejden jedem do lazni, tam ho taky nenecham rvat. Cili nocni odstaveni se odklada asi tak na nikdy… :zed: :zed: chjo. A samozrejme, cim je starsi, tim silnejsi ma vuli a vetsi vydrz.
Kdyby alespon vzal flasku!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
15.10.14 09:52

@Pudloslava Ty bláho. :zed:
A ty držíš bezmléčnou dietu a stejně netoleruje MM?
Já jsem takhle malou odstavila úplně - zjištěna ABKM u ní a já jsem dietu držet nechtěla (mám už bezlepkovou), tak jsem odstavila. Ale bylo jí už 13 měsíců a už s ní byla trochu domluva. Přišla jsem od dr., řekla jsem, že mlíčko už není, že máme lahvičku a jelo se dál.
Ty bys chtěla odstavit úplně nebo jen řešit tu noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová