Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj,malému dávám měsíc UM Hipp bio combiotic 1 a strašně mi po něm přibírá, tak se chci zeptat, jestli tu je někdo, kdo má s tímto mlékem také takový problém? Před tím jsem krmila Nutrilonem, ale byla to katastrofa. Koliky, zácpa.. Po Hippu se to zlepšilo, ale malej nabral za měsíc skoro 2 kila. Pije 5× denně 150 (někdy menší množství vícekrát), takže doporučené dávkování podle krabice nepřekračujeme. Díky za odpovědi.
Koukni a srovnej si energetické hodnoty…Jak moc se to liší… Jinak ono to nemusí být mlékem… Možná by prostě takto prcek přibral i na jiném mléce…
Také nevím,zda je to Hippem.Mě malá v 9ti měsících,když jsem přestala kojit a přešla na Sunar,taky přibrala během měsíce 2kila.Byla jsem z toho v šoku a fakt na ní byl den ode dne vidět každý faldík
A to se říká,že po 6tém měsíci děti už tolik nepřibírají ![]()
zítra jdeme do poradny tak jsem zvědavá kolik nám přibral, ještě tedy občas kojím, ale tak 2× za den…mě tedy malý pije max.120ml, ale chce každé 3 hodiny a někdy i po dvou
Děkuju za reakce. Rozhodla jsem se, že u Hippu zůstaneme, ten Nutrilon před tím byl fakt hroznej. Tak jsem zvědavá, kolik přibere tenhle měsíc, snad už né tolik. Jen mě zajímalo, jestli má taky někdo takový problém s tímto mlékem..
U nás je to stejný. Když jsem dávala Nutrilon, tak hrozná zácpa a musela jsem to řešit olejíčkem do zadečku
. Na diskus jsem zjistila že to může být UM což mi doktorka vůbec neřekla
. A na našem trhu je pouze Hipp, který obsahuje prebio i probio složky, které mají dobré účinky na trávení. Bohužel se po něm přibírá. Já jsem se nikdy nedržela dávkování, protože mi to přišlo hodně: dávala jsem ve 4 až 5 měsíci 830ml za celej den a stačilo. Teďka v půl roce baští příkrmy, takže dávám ráno a večer Hipp2 + noc. Váží v 6 měsících 9Kg na 71cm, doktorka vždycky řekne, že je to pořádný kluk a že je to dobrý.
Kdybych se držela návodu, tak má aspoň 11Kg
Všechno podle citu…
Já mám srovnání v dětech po Nutrilonu starší mi přibrala v dávce cca 500-600ml denně v šestinedělí 900g a mladší v šestnedělí dávka 600-700ml jí víc přibrala jen 600g. Starší jsou 4 roky a obecně jsem vypozorovala, že po mléce a mléčných výrobcích přibírá hodně. Když má období kdy odmítá mléko a věci z něj tak hubne ikdyž se láduje čokoládou a ostatním jídlem na kg.
Podle mně to neovlivníš. Starší mněla v 6m 9kg
a v 1 roce jak jsem začala přikrmovat a to jedla jako divá spíš žrala
11kg
@kacka007 my dáváme hipp bio combiotik 1 a dáváme 120 ml 6× denne a noc nepribira a to ještě předtím kojím
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()