Přibírání u miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Přibírání u miminka
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jak vám pribiralo mimčo na začátku? Malí má 2 měsíce a 2 týdny a přijde mi že od porodu nabral celkem dost a rád papá o tom žádná
když se narodil měl 4020 a že začátku zhubl na 3700g a a teď má 6405 ( mlicko mu dávám jak si řekne někdy za 3-5h vydrží a přes noc vydrží od 11vecera až třeba do 7 takže ho nějak nepřecpavam… Jinak papá Sunar 1 ten lepší.. tak by mě zajímalo jak ste to měli vy ????
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já mám miminko plně kojené, ale děsí mě jeho přibírání. Dnes má 5 měsíců a 8.5 kg (porodní váha 3 100) takže do půl roku bude mít trojnásobek svy porodní váhy. Nevím co s tím.
MUDr mi řekla, že když je plně kojeny, tak to nemám řešit. Ale už mi vyrůstá z velikosti 6-9 mesicu a prechazi na 9-12.
Starsi byl zase drobnější, teď má dva roky a malej nosí jeho oblečení z minulého léta
.
Pres noc nekojim vůbec, chrni a přes den po třech až ctyrecjch hodinách. Zatím mu nedávám ani tu kaši, kdyz je takhle dobře živený ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer takovou jsem měla nejstarší a nejmladší bude asi to samé. Nejstarší se narodila s váhou 3050 g, v 7.mesicich měla 11,5 kg a na tom se zastavila a pak do 2 let nepribrala téměř nic
. Také jen plně kojena. Teď ji je 11 let a je to hezká stihla mladá holka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já osobně si myslím, že dítě plně na UM by mělo jíst min. po třech hodinách (pod dvě bych nešla). Pak ti tady může někdo napsat, že dával mléko, kdykoli se dítě ozvalo. Pokud dítě z takového krmení nebrečí kvůli bolení břicha, tak ok, ať si to tak dělá.
Jinak synátor se narodil se skoro čtyřmi kily, od 4. týdnů mi spí celou noc (nají se kolem sedmé večer a další dávku má až kolem půl sedmé druhý den). Během dne má 5 dávek UM. V cca 2 měsících měl 5,6 kilo. Teď děláme mléko ze 170 ml vody a musím říci, že docela s flaškou bojuje (předtím to vypil skoro hned).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejmladší se narodil také 3050, zhubnul týden po porodu na 2700 kvůli silné zloutence a v 6.ti tydnech kdy byl naposled vážený měl 4700 g. Také plně kojeny. Teď má 2 měsíce a týden a řekla bych, že k 6.ti kg moc nechybí, ale nevazila jsem. Také jen kojeny. @Kikirep takže mne vaše váha vzhledem i k vysoké porodní nepřijde nějak extra velká. Neřešila bych to. Ono jak bys to stejně chtěla řešit
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blueberryx
Děkuji za uklidnění. Ono to ještě, jak je první drobnější, vynikne víc. Za chvíli jim nebudu muset třídit oblečení a budou mít stejnou velikost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikirep Ok, pokud je jinak spokojený, tak bych váhu neřešila…Něco jiného by bylo, kdyby brečel kvůli bolení bříška a ty si myslela, že má hlad… Pokud ti dobře jí, tak buď ráda, že přibírá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer měla bych dotaz malá má 9 měsíců a má 7kg kojim a normálně jí jídelníček: ráno- jogurt svaca- křupky kukuřičné ovoce oběd-maso zelenina nebo jídlo ve skleničce svaca-zelenina večeře-sklenicka nebo jí dám kaši pití-voda čaj během dne.. sní toho docela dost během dne křupky sušenky dětské můžete mi prosím poradit jí a vůbec nepřibírá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Téra21 píše:
Dobrý večer měla bych dotaz malá má 9 měsíců a má 7kg kojim a normálně jí jídelníček: ráno- jogurt svaca- křupky kukuřičné ovoce oběd-maso zelenina nebo jídlo ve skleničce svaca-zelenina večeře-sklenicka nebo jí dám kaši pití-voda čaj během dne.. sní toho docela dost během dne křupky sušenky dětské můžete mi prosím poradit jí a vůbec nepřibírá
A kdy kojis?
Ja mam malou 9 mesicu starou. Kdyz se narodila mela 3305g, je teda na UM. Ale na 7 měsících mela 8100g.
Snida UM, svacina-bud ovocna presnidavka a krupky, nebo mleko, banan.. Jak kdy.
Obed ma maso zeleninu (varim doma).
Svačina bud jogurt, nebo mleko, nebo presnidavka, taky jak kdy..
K veceri ma kasi (vlockovou, krupicovou, ryzovou..)
A pak nez jdu spat davam 120ml UM..a spi cca do 7hod. V noci davam jen vodu, nebo caj..bastit uz nechce.
UM ji davam podle toho jak pije, moc totiz nechce caj, vodu, stavy.. Proto svačiny prizpusobuju tak, aby mela dostatek tekutin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konys píše:
A kdy kojis?
Ja mam malou 9 mesicu starou. Kdyz se narodila mela 3305g, je teda na UM. Ale na 7 měsících mela 8100g.
Snida UM, svacina-bud ovocna presnidavka a krupky, nebo mleko, banan.. Jak kdy.
Obed ma maso zeleninu (varim doma).
Svačina bud jogurt, nebo mleko, nebo presnidavka, taky jak kdy..
K veceri ma kasi (vlockovou, krupicovou, ryzovou..)
A pak nez jdu spat davam 120ml UM..a spi cca do 7hod. V noci davam jen vodu, nebo caj..bastit uz nechce.
UM ji davam podle toho jak pije, moc totiz nechce caj, vodu, stavy.. Proto svačiny prizpusobuju tak, aby mela dostatek tekutin.
Kojim tak 6 denně i víckrát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Téra21 píše:
Kojim tak 6 denně i víckrát
Ona hodně cuca ale přijde mi že mě má jako dudlík ale někdy vůbec nechce jen ráno pak po obědě po odpolední svace a večer až
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Téra21 a tak myslis, ze neco vypije nebo te jen cumla?
Jeste by urco mela mit mleko at materske nebo UM, me ho mala posledni dobou nekdy nechce.. Ale rostou ji furt zuby, takze je to vecne vselijaky..
A co rika dětský lekar na to (ne)pribirani na vaze?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Téra21 nepribira vůbec nebo málo? Kolik vážila v půl roce, v 8 měsících…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Konys píše:
@Téra21 a tak myslis, ze neco vypije nebo te jen cumla?
Jeste by urco mela mit mleko at materske nebo UM, me ho mala posledni dobou nekdy nechce.. Ale rostou ji furt zuby, takze je to vecne vselijaky..
A co rika dětský lekar na to (ne)pribirani na vaze?
UM vůbec nechce pije ale usíná u toho občas když jí chci dát z prsa tak saje lékař právě nic na to neříká zoubků má 5
- načítám...
- Citovat
- Zmínit