Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj holky,poslední dobu pořád přibírám na váze, pomalu, ale vždycky je něco nahoře.
Vážím se ve stejný čas, za stejných podmínek. Každý den cvičím, občas posilovna, jídelníček mám stejný celou dobu.
Už mám nahoře 6 kg.
Mohlo by to být např. od stresu??
To budou svaly. V jaké formě jsi byla před tím? Pokud v hodně mizerné, je to opravdu možné.
Záleží i na celkové váze, kolik vážíš?
Edit, už to vidím, 50 kg je na tvou výšku podváha, 56 je zdravá váha šikovné a trénované holky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,poslední dobu pořád přibírám na váze, pomalu, ale vždycky je něco nahoře.
Vážím se ve stejný čas, za stejných podmínek. Každý den cvičím, občas posilovna, jídelníček mám stejný celou dobu.
Už mám nahoře 6 kg.
Mohlo by to být např. od stresu??
ano, stres je na nechtěné přibírání asi nejhorší
Tak jestli jsi přibrala tuk asi nejlépe poznáš na oblečení, váha není vypovídající…
Wow 50.4 jo? To je uplne presne na dolni hranici „normalni vahy“. 50.3kg uz by byla klinicka podvaha ![]()
Jen pro srovnání: 
Váha opravdu není to hlavní, co by tě mělo zajímat.
@SAJ píše:
Jen pro srovnání:Váha opravdu není to hlavní, co by tě mělo zajímat.
Presne tak, ten obrazek je vystizny. Ja uz mam dlouhe roky na 165cm cca 60kg, bezne oblekam velikost XS/S, ale mela jsem obdobi, kdy jsem na cviceni a jidlo kaslala a se stejnou vahou jsem byla rada, ze hsem se nacpala do velikosti M
To bych teda řešila s doktorem, pro padesátikilovou holku nabrat 5+kg svalů je dost fuška (myslím, že bez cíleného tréninku a stravovacího režimu je to prakticky nemožné), takže si nemyslím, že jsou to svaly. Takže buď voda, nebo tuk a chce to checknout hormony atd. Nejpravděpodobnější by mi teda ale přišel jo-jo efekt, pokud jsi předtím hubla a teď pokračuješ v režimu - a tam je obrana prostě najetí na zdravou stravu a pomalu čekat, až se to srovná a přibírání zastaví. ![]()
Me by zajimalo proc rok a pul po porodu kdyz jim mozna jeste mene nez pred tehotenstvim mam porad 6 kg nahore
Jsem z toho nestastna, nekojim a krev mam v poradku
@Jitulinka.1 píše:
Me by zajimalo proc rok a pul po porodu kdyz jim mozna jeste mene nez pred tehotenstvim mam porad 6 kg nahoreJsem z toho nestastna, nekojim a krev mam v poradku
Jak jsi na tom prijem x vydej? Cvicis? Jak moc? Nechala sis zmerit slozeni tela, abys vedela, jak na tom ted jsi?
Nemáš náhodou doma chytrou váhu? Hubnutí je kapitola sama pro sebe. Bojuji s tím marně už dlouho. Já jsem poslední dobou taky výrazně přibrala. Podle však analýzy svaly. Což je sice na jednu stranu hezké, ale příliš to však radosti neudělá, pokud se zvedne už tak vysoká celková váha. Přeci jen, toužíme jít z váhou dolů než nahoru ![]()
@pikola nemám sestavený. Od všeho trochu. Zlatá střední cesta. Ale nepřejídám se, ani nehladovím. Každé dvě hodiny něco málo.