Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, máte někdo zkušenosti s probiotiky do nosu? Nechci psát přesný název, ať to není reklama. Jen mě zajímá, zda opravdu zamezi vzniku rýmy a zánětů. Doktorka nám je doporučovala, ale nejsem si jistá jestli to není jen nějaká její spolupráce.
My brali jedny probiotika, cumlací ty byli na horní cesty dýchací. Nám to bylo doporučené na opary. Řekla bych že nám to trochu pomohlo. Kdysi to byli mega velké opary a hodně jich se vyhodilo a fakt často, teď občas taky ale mnohem menší a jen jeden. Vždy třeba u nemoci, nebo na dovolené když se chodilo pozdějí spát apod.
Probiotika do nosu by mě zajímal název. Kdyby šlo případně do zprávy napsat.
@Veru1987 tyhle se aplikují přímo do nosu. Rhinogermina. Obsahují dva typy baterií, které by snad mely pomoct při resp proti rýmě. Ale jsou dost drahá, tak vaham jestli je pořídit. Na druhou stranu ani třeba synupret není nejlevnější a při rýmě ho člověk spotřebuje dost.
Zkušenost nemám, ale zaujalo mě to a po přečtení popisu asi vyzkouším pro dcerku.. ![]()
Jak je ve školce, je nachlazená každou chvíli a dlouho se jí to pak drží.., má i větší mandli, tak bych tomu asi dala šanci.. Jen mě zaráží, že jsem nikde nenašla žádné recenze..
@Zwetta píše:
Zkušenost nemám, ale zaujalo mě to a po přečtení popisu asi vyzkouším pro dcerku..
Jak je ve školce, je nachlazená každou chvíli a dlouho se jí to pak drží.., má i větší mandli, tak bych tomu asi dala šanci.. Jen mě zaráží, že jsem nikde nenašla žádné recenze..
No právě. Recenze žádné a i dostupnost je minimální resp je nemají všude. Můžu se zeptat, dcerka má zvětšenou nosní mandli? Myslíš, že to má z časté rýmy? Klidně do zprávy.
@Veru1987 píše:
My brali jedny probiotika, cumlací ty byli na horní cesty dýchací. Nám to bylo doporučené na opary. Řekla bych že nám to trochu pomohlo. Kdysi to byli mega velké opary a hodně jich se vyhodilo a fakt často, teď občas taky ale mnohem menší a jen jeden. Vždy třeba u nemoci, nebo na dovolené když se chodilo pozdějí spát apod.
Probiotika do nosu by mě zajímal název. Kdyby šlo případně do zprávy napsat.
Jaká probiotika jste to měli? Dík
@janickaIII píše:
Jaká probiotika jste to měli? Dík
To byl pravděpodobně Bactoral.
@janickaIII píše:
@Veru1987 tyhle se aplikují přímo do nosu. Rhinogermina. Obsahují dva typy baterií, které by snad mely pomoct při resp proti rýmě. Ale jsou dost drahá, tak vaham jestli je pořídit. Na druhou stranu ani třeba synupret není nejlevnější a při rýmě ho člověk spotřebuje dost.
To je zdravotnický prostředek. Tomu bych věřila.
@Miyako7 píše:
To je zdravotnický prostředek. Tomu bych věřila.
No to jo, předpokládám, že uvedené bct v něm budou i v uvedeném množství, ale je otázka, zda opravdu ochrání před průnikem ostatních bakterií. ![]()
K tomu bactoralu, je opravdu tak účinný? Recenze jsou různé… ![]()
@Miyako7 píše:
To byl pravděpodobně Bactoral.
tak tak bactoral
@janickaIII píše:
No to jo, předpokládám, že uvedené bct v něm budou i v uvedeném množství, ale je otázka, zda opravdu ochrání před průnikem ostatních bakterií.K tomu bactoralu, je opravdu tak účinný? Recenze jsou různé…
Co se týče oparu určitě nebyli potom tak časté, ze začátku když jsme začali užívat dokonce byla fakt dlouhá prodleva. Pak se občas objevil opar, ale vždy už malinkatý a jeden: Ale zrovna má dcera opar, ale v neděli teploty, teď rýma…takže se to dalo čekat. Každopádně nějaký účinek bactoral měl. Za 14 dní zase začínáme kůru. Tam se bere 16 dní a pak měsíc pauza.
@Veru1987 super, dík za info. Nezkoušeli jste na opary prášky herpesin?
@janickaIII píše:
@Veru1987 super, dík za info. Nezkoušeli jste na opary prášky herpesin?
zatím nee, ale asi je nasadím u dalšího oparu. Herpesin se dává jak se opar vyklube, že?
@Veru1987 píše:
zatím nee, ale asi je nasadím u dalšího oparu. Herpesin se dává jak se opar vyklube, že?
právě, že při prvním svědění. Po výsevu už je pozdě. Mě tedy pomáhá hodně. Jakmile mě začne místo svědit, tak si vezmu tabletu a opravdu se opar nevysype. Ale je to na předpis a samozřejmě to je chemie… ta probiotika jsou asi lepší, ale otázka, jak účinná. ![]()
No každopádně jsem tu rihogerminu objednala, tak jsem zvědavá.
@janickaIII píše:
právě, že při prvním svědění. Po výsevu už je pozdě. Mě tedy pomáhá hodně. Jakmile mě začne místo svědit, tak si vezmu tabletu a opravdu se opar nevysype. Ale je to na předpis a samozřejmě to je chemie… ta probiotika jsou asi lepší, ale otázka, jak účinná.No každopádně jsem tu rihogerminu objednala, tak jsem zvědavá.
U dcery je vždy že vzbudí ráno a pláče mám opar mamííí… a to už jdou vidět puchýřky
. Ale fakt co bere bactoral tak je to malinký opar. Jak si vzpomenu co mívala kdysi… ufff oparu několik kolem celých rtu dokola.