Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Veru1987 píše:
U dcery je vždy že vzbudí ráno a pláče mám opar mamííí… a to už jdou vidět puchýřky. Ale fakt co bere bactoral tak je to malinký opar. Jak si vzpomenu co mívala kdysi… ufff oparu několik kolem celých rtu dokola.
jj to znám. Také jsem to měla. Ale od té doby co beru ten herpesin, tak je to o 90% lepší. U dětí je to blbé, že si toho svědění ani nevšimnou. Ale i na ty puchýřky by to mohlo zabrat.
@janickaIII píše:
No právě. Recenze žádné a i dostupnost je minimální resp je nemají všude. Můžu se zeptat, dcerka má zvětšenou nosní mandli? Myslíš, že to má z časté rýmy? Klidně do zprávy.
to nevím, možná to má trochu po mě, taky jsem byla jako malá na odstranění mandlí, špatně se mi dýchalo. Na ty mandle přišel doktor na ORL, byli jsme tam právě proto, že v zimě hrozně trpí na tu zadní rýmu a těžko se toho zbavuje, takže byla často doma. Jenže jsem už pracující, tak je to v tomto směru náročnější a víc stresující ![]()
Jinak mě překvapilo, že ty nosní probiotika nemá ani benu nebo dr.max, tam většinou objednávám vše..
@janickaIII píše:
No to jo, předpokládám, že uvedené bct v něm budou i v uvedeném množství, ale je otázka, zda opravdu ochrání před průnikem ostatních bakterií.K tomu bactoralu, je opravdu tak účinný? Recenze jsou různé…
Mě ho (ten Bactoral) lidi docela chválí, ale sama bych si ho asi nekoupila, přijde mi dost drahý. A nejsem si úplně jistá poměrem cena/výkon. Jestli to za tu cenu stojí. Ale dost lidí si ho u nás v lékárně kupuje, i když mi sami ho aktivně vůbec nenabízíme a nemáme ho ani vystavený.
@Miyako7 píše:
Mě ho (ten Bactoral) lidi docela chválí, ale sama bych si ho asi nekoupila, přijde mi dost drahý. A nejsem si úplně jistá poměrem cena/výkon. Jestli to za tu cenu stojí. Ale dost lidí si ho u nás v lékárně kupuje, i když mi sami ho aktivně vůbec nenabízíme a nemáme ho ani vystavený.
ten bactoral vůbec neznám, uvidím jestli pomůžou ta probiotika do nosu. Doporučila bys něco na podporu celkové imunity u nově školkových dětí? Díky
@Zwetta píše:
to nevím, možná to má trochu po mě, taky jsem byla jako malá na odstranění mandlí, špatně se mi dýchalo. Na ty mandle přišel doktor na ORL, byli jsme tam právě proto, že v zimě hrozně trpí na tu zadní rýmu a těžko se toho zbavuje, takže byla často doma. Jenže jsem už pracující, tak je to v tomto směru náročnější a víc stresující
Jinak mě překvapilo, že ty nosní probiotika nemá ani benu nebo dr.max, tam většinou objednávám vše..
jj mají to jen v EUC a pak v nějaké giga apod. Proto to na mě nepůsobí moc dobře. Ale píšou, že je to novinka a zrovna benu a dr. max je prostě řetězec a ti si do prodeje pustí asi jen domluvené produkty…
v něčem jsou ty malé lekárny stále lepší. ![]()
@janickaIII píše:
ten bactoral vůbec neznám, uvidím jestli pomůžou ta probiotika do nosu. Doporučila bys něco na podporu celkové imunity u nově školkových dětí? Díky
Na to jsou dobré betaglukany. Např.: Glukánek sirup (od roku výš, pomerančová příchuť, ale třikrát slabší než zbylé dva), Dr.Max Betaglukan sirup (od tří let, pomeranč, cenově nejvýhodnější), nebo Immunoglukan sirup (originál, od tří let; bez příchutě, pouze sladký, nejdražší z nich). Ten od Maxe a ten originální mají stejnou koncentraci.
Měli by se užívat alespoň dva měsíce a můžou se klidně brát celoročně. Jsou perfektní pro školkové děti.
Edit.: Tablet napsal něco jiného, než jsem diktovala. Glukánek není 3× lepší, ale 3× slabší.
Příspěvek upraven 16.09.21 v 20:31
@janickaIII píše:
jj mají to jen v EUC a pak v nějaké giga apod. Proto to na mě nepůsobí moc dobře. Ale píšou, že je to novinka a zrovna benu a dr. max je prostě řetězec a ti si do prodeje pustí asi jen domluvené produkty…v něčem jsou ty malé lekárny stále lepší.
Taky nevím proč ho na eshopu nemají, ale v kamenných lékárnách Max i Benu objednat lze.
@Miyako7 píše:
Na to jsou dobré betaglukany. Např.: Glukánek sirup (od roku výš, pomerančová příchuť, ale třikrát lepší než zbylé dva), Dr.Max Betaglukan sirup (od tří let, pomeranč, cenově nejvýhodnější), nebo Immunoglukan sirup (originál, od tří let; bez příchutě, pouze sladký, nejdražší z nich). Ten od Maxe a ten originální mají stejnou koncentraci.
Měli by se užívat alespoň dva měsíce a můžou se klidně brát celoročně. Jsou perfektní pro školkové děti.
Díky, podívám se na to. Proč je glukanek nejlepší? Vyšším obsahem látek nebo příchutí?
@Miyako7 píše:
Na to jsou dobré betaglukany. Např.: Glukánek sirup (od roku výš, pomerančová příchuť, ale třikrát lepší než zbylé dva), Dr.Max Betaglukan sirup (od tří let, pomeranč, cenově nejvýhodnější), nebo Immunoglukan sirup (originál, od tří let; bez příchutě, pouze sladký, nejdražší z nich). Ten od Maxe a ten originální mají stejnou koncentraci.
nám ho taky loni dětská doporučila, tak jsem za skoro 5 stovek koupila ten originál a změnu jsem neviděla ![]()
Jenže já si prostě myslím, že pokud má dcera větší mandli, tak je na tu rýmu asi náchylnější a konkrétně betaglukany nám v tomto nepomohou.. ![]()
@janickaIII píše:
jj mají to jen v EUC a pak v nějaké giga apod. Proto to na mě nepůsobí moc dobře. Ale píšou, že je to novinka a zrovna benu a dr. max je prostě řetězec a ti si do prodeje pustí asi jen domluvené produkty…v něčem jsou ty malé lekárny stále lepší.
a budeš ho zkoušet? já přemýšlím, že bych ty 4 stovky obětovala, píší tam o rýmě a mandlích, to se nás týká… ![]()
@Zwetta píše:
a budeš ho zkoušet? já přemýšlím, že bych ty 4 stovky obětovala, píší tam o rýmě a mandlích, to se nás týká…
Jj, už jsem ho objednala. Vzala jsem rovnou tu počáteční sadu 3 balení. Dr říkala, že je lepší udělat tu kůru po 3 měsíce… Takže 1000,– v háji, ale kdyby to mělo pomoct, tak lepší než každých 14 dní OCR. Doufám, že to do pátku přijde, abych mohla o víkendu začít kůru. V pondělí by se dítě mělo snad vrátit do školky, tak ať je hned chráněné.
@Zwetta píše:
nám ho taky loni dětská doporučila, tak jsem za skoro 5 stovek koupila ten originál a změnu jsem neviděla
Jenže já si prostě myslím, že pokud má dcera větší mandli, tak je na tu rýmu asi náchylnější a konkrétně betaglukany nám v tomto nepomohou..
A řeší u vás nějak tu mandli? My jsme na ORL byli taky a zatím ji má v pohodě. Ale myslím, že po měsíci ve školce se stálou rýmou se taky začne možná měnit.
No a na co to potřebuješ? Ve smyslu co jsou příčiny oné rýmy, co řešíte.
Výzkumy naznačují že to může pomáhat s chronickými a autoimunitními rýmami. U klasických virových to spíš nepůjde. Ale zase u věčně usopleného děcka bych to zkusila, protože to může pomoci s odolností té sliznice v horních dýchacích cestách.
https://journals.sagepub.com/…2016.30.4354
Příspěvek upraven 16.09.21 v 09:00
@Ou píše:
No a na co to potřebuješ?Výzkumy naznačují že to může pomáhat s chronickými a autoimunitními rýmami. U klasických virových to spíš nepůjde.
https://journals.sagepub.com/…2016.30.4354
Doporučila mi to lékařka, jako prevenci rýmy u skolkovych dětí.
dík za odkaz.
@janickaIII doplnila jsem - tak to ještě napíšu.
Jako jestli ta cena neznamená, že vám to na konci měsíce bude chybět, tak bych to zkusila. U dospělých bych asi spíš šla na ORL a chtěla vědět víc, ale u dětí, kde se to celé vyvíjí by to pomoci mohlo.
Jinak co může pěkně fungovat je začít chodit do sauny a lehké otužování.