Přibrala jsem, proč?

Anonymní
16.9.21 08:11

Přibrala jsem, proč??

Ahoj holky,

poslední dobu pořád přibírám na váze, pomalu, ale vždycky je něco nahoře.

Vážím se ve stejný čas, za stejných podmínek. Každý den cvičím, občas posilovna, jídelníček mám stejný celou dobu.

Už mám nahoře 6 kg.

Mohlo by to být např. od stresu??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1380
16.9.21 08:16

Pokud opravdu moc cvičíš, je možný, že to jsou svaly…zahod váhu, vem si metr :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 08:18

@TeSudička děkuju za odpověď, upřímně si nemyslím, že cvičím až tolik, aby to bylo ve svalech. Ale můžu zkusit, děkuju za tip ;)
Protože viditelně změnu, tak velkou, nepociťuji.

• Citovat
  • Upravit
35781
16.9.21 08:19

V jídle je chyba? Nebo jsi vážila málo? Těžko říct, ale 6 kg nikdo ze vzduchu nenabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 08:23

@pikola vážila jsem 50,4 a teď 56,5, jídlo je vážně stejné, jsem člověk, který nerad změny :D

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
16.9.21 08:26

Podle informací co uvádíš se to nedá říct.

Začni jednou měsíčně chodit na inbody měření a vyhoď váhu, co měří jen kilogramy.
Nevaž se častěji než jednou měsíčně, ideálně po skončení menstruace, kdy obecně zadržuješ méně vody. Pak vidíš trend a má smysl upravovat případné přístupy, v častějším vážení ti nejrůznější výkyvy dělají leda bordel v hlavě.

Respektive ideální je vykašlat se na hmotnost úplně a řešit objem pasu - tam je vidět jestli ztrácíš tuk a nebo ne.

Při běžném vážení netušíš, jestli si přibrala tuk, svaly a nebo zadržuješ vodu - to z váhy fakt nezjistíš.

A vzhledme k tomu, že nepíšeš jaký máš energetický příjem a jak máš rozložený příjem živin a jaký máš energetický výdej, tak se nedá posoudit jestli a v případně v čem máš přístup, který nevede ke kýženému cíli.

Nejčastější chyba, která se dělá je, že člověk nepokrývá svůj bazální metabolismus, tedy jí málo. Tudíž organismus jede ve stresovém režimu hladovění (není to závislé na pocitu hladu) a nechce pálit zásoby tuku, protože počítá s tím, že bude ještě hůř a naopak jakmile někde troška energie zbude, tak ji uloží do tukových zásob právě na to, až bude hůř.

https://www.vitalia.cz/…-mate-stres/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.9.21 08:26
@Anonymní píše:
@pikola vážila jsem 50,4 a teď 56,5, jídlo je vážně stejné, jsem člověk, který nerad změny :D

A ty měříš 142 cm a nebo proč chceš hubnout? Za jak dlouho si přibrala těch 6 kg? Přestalo ti sedět oblečení?

Příspěvek upraven 16.09.21 v 08:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
16.9.21 08:27

Spocitej si svůj denní kalorické příjem (například v aplikaci kalorické tabulky) a svůj bazální metabolismus a uvidíš, kolik ti přebývá a jestli to vycvicis. Pokud jis každý den o trochu víc, než bys měla, kilo navíc máš hned.

• Citovat
  • Upravit
4760
16.9.21 08:28
@Ou píše:
A ty měříš 142 cm a nebo proč chceš hubnout?

nepíše, že chce hubnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
16.9.21 08:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

poslední dobu pořád přibírám na váze, pomalu, ale vždycky je něco nahoře.

Vážím se ve stejný čas, za stejných podmínek. Každý den cvičím, občas posilovna, jídelníček mám stejný celou dobu.

Už mám nahoře 6 kg.

Mohlo by to být např. od stresu??

těhotná být nemůžeš? Takhle plíživě postupně se přibírá v těhotenství :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.21 08:30

@Ou 165 cm mám a chtěla bych zpátky -6kg, za rok cca

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.9.21 08:30

@Ou Děkuju moc!

• Citovat
  • Upravit
6654
16.9.21 08:35
@Anonymní píše:
@Ou 165 cm mám a chtěla bych zpátky -6kg, za rok cca

Na 165 je 56 idealka, pokud to nemas v tucich. Proc se chces vratit na 50? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
16.9.21 08:37
@Anonymní píše:
@pikola vážila jsem 50,4 a teď 56,5, jídlo je vážně stejné, jsem člověk, který nerad změny :D

A to máš nějaký jídelníček, nebo jíš dokola to samý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
16.9.21 08:51

Štítnou žlázu máš vyšetřenou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie