Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zbytečný drama. Když pozvu hosta, tak se snažím aby měli pohodlí. Dvě noci za rok to snad starší dcera vydrží, když navíc budou jeden den na oslavě.
Uprimne, x let jsem u tchyne trpela spani v obyvaku na rozvrzanem gauci kdy po me skakala kocka - byl to des, jsem vic pejskar a fakt mi nedela dobre se v noci budit šokem,.ze si kocka na me ustlava potom, co sezrala mys a probehla se kurnikem. Kdyz jsem otehotnela rekla jsem, ze bud budeme spat v loznici ka kocka nechodi, nebo at jezdi ona k nam. Od te doby co spime v. loznici si tchyne vyzkousela jak je super spavat s kockou v jedne mistnosti a odvazana z toho neni. Ja sama vzdy hostum nabizim co nejlepsi spani pro ne a kolikrat kdyz dojede par uvolnime loznici. Ted spi deti s nami tak uz ne, ale driv jo a nic hrozneho v tom nevidim. Proste chci, at se lidi maji u nas dobre. Ted tedy vic myslim na deti, to je jasne, ale nastavene to mam tak, kdyz muzu navsteve udelat pohodli, udelam to.
Příspěvek upraven 22.09.21 v 20:52
@terien píše:
Zbytečný drama. Když pozvu hosta, tak se snažím aby měli pohodlí. Dvě noci za rok to snad starší dcera vydrží, když navíc budou jeden den na oslavě.
stejně tak to může vydržet ta sestra, ne? Nechápu, jak si může u někoho diktovat, kde bude spát.
Nabidlas ji, ze muze prespat. A ona nabidku prijala. Bud ji reknes, ze jen domluvenou jednu noc, anebo to vydrzis noci dve. Pripadne ji rekni, ze vubec.
@vokishka píše:
stejně tak to může vydržet ta sestra, ne? Nechápu, jak si může u někoho diktovat, kde bude spát.
Vždyť tam spí pokaždý, tak to nemůže být takový problém.
Je to neomalenost.
@terien no je dost rozdíl snažit se zajistit pohodlí a druhá věc je aby si návštěva diktovala podmínky ubytování.
@terien píše:
Pozvala se sama. To „ubytování“ potřebuje pokud chce jít na tu oslavu. Nevím proč by měla dcera ve svém vlastním domově něco „vydržet“.
Vydržet by to snad mohly Ty dvě noci ony…
@Anonymní píše:
Pozvala se sama. To „ubytování“ potřebuje pokud chce jít na tu oslavu. Nevím proč by měla dcera ve svém vlastním domově něco „vydržet“.
Tak jí to odmítni, když vás to všechny tak obtěžuje
Mně by to asi nestálo za dohadování a nechala bych jí spát u dcery, když tam spala i předtím. Nepřijde mi na tom nic nehoráznýho.
@terien píše:
Vždyť tam spí pokaždý, tak to nemůže být takový problém.
vždyt to vysvětlovala. Spává tam jindy jen jednou a v době, kdy ta dcera byla doma, takže se pořádně vyspala jindy. Ne, že přijede z intru, kde je na pokoji bez soukromí a doma se bude zase nějak uskrovňovat.
@vokishka píše:
vždyt to vysvětlovala. Spává tam jindy jen jednou a v době, kdy ta dcera byla doma, takže se pořádně vyspala jindy. Ne, že přijede z intru, kde je na pokoji bez soukromí a doma se bude zase nějak uskrovňovat.
No, to je hrozný problém na jeden víkend. Vždyť jí může odmítnout, nechápu proč na to kývla, když z toho mají všichni, včetně kočky trauma ![]()
Já bych k tomu chtěla jen říct, že bych nesnesla, aby po mně lezla v noci kočka a to za žádných okolností.
Nevím no, když mi přijede návštěva, snažím se jí zajistit komfort i za cenu, že se naše rodina uskromní. A tak se vůči mě chovají i moji známí a rodina, které navštěvuji.
@vokishka píše:
Děkuji za pochopení.
A pro úplnost uvádím, že když jsme na návštěvě my u švagrové, tak si kvůli nám žádné velké násilí taky nedělá i když jde o jiné věci než je spaní.
Ale beru to…
@Anonymní píše:
Bud budou spat v pokoji, co mate volny, nebo muzou na hotel. Tam si muzou diktovat do aleluja ![]()
Přiznám se, že jsem čerstvě vytočená a píšu s horkou hlavou.
K věci. Už dost dlouho jsem rozvedená. Ex má hodně sourozenců. S některými se decentně řečeno nemusíme s jinými mám dobré vztahy a stýkáme se.
Tento víkend má rodina ex velikou oslavu kulatin jednoho příbuzného a pozvaná je i exova sestra, která žije cca 60 km od nás. Zbytek sourozenců žije u nás ve městě a přilehlém okolí. S touto sestrou jsme v kontaktu a tak cca jednou do roka se navštěvujeme i s přespáním. Takže jsme se už před nějakou dobou domluvily, že k nám na tento víkend přijede i se svojí dcerkou /6/ a zároveň "sfoukne " i tu oslavu.
V minulosti když u nás byly dávala jim svůj pokoj k dispozici moje dcera. Bylo to vždy ale jenom na jednu noc a dcera chodila na ZŠ, nebo to bylo o prázdninách. Nyní dcera již studuje SŠ přes týden je na internátě a doma si chce o víkendu prostě orazit a mít pohodlí. Švagrová chce nyní přijet na 2 noci -už od pátku. Máme ještě jednu postel u prostřední dcery v pokoji a jednu postel v takové průchozí místnosti, kde měl dříve ex kancelář, takže jsem plánovala, že je uložím tam. A taky jsem jí to řekla. Švagrová mi ale do telefonu bez obalu řekla, že doufá, že jim dcera svůj pokoj uvolní, protože jejímu dítěti vadí naše kočka, která jí v noci lezla do postele. Jednou už její dcerka v pokoji s naší prostřední spala. Když jsem namítla, že kočka je zvyklá chodit volně po celém domě řekla, že se v tom pokoji zavřou. V tom případě bude kočka mňoukat za dveřmi a nevyspí se nikdo.To mi v tu chvíli nedošlo a tudíž jsem jí to neřekla.
U nikoho ze svých sourozenců ani u rodičů se švagrová ubytovat nemůže. Důvody tady rozebírat nebudu, to bych psala do rána jenom chci říct, že tak z cca 80ti% to není její vina.
Ale já jsem vytočená. Přijde mi jako dost velká nehoráznost a drzost si jedu-li někam na návštěvu diktovat kde budu spát. Já bych si to rozhodně nedovolila.
Nejsem bohužel tak od rány a pohotová, abych to s ní vyřešila hned při tom telefonátu a taky jsem o tom chtěla nejprve mluvit s dcerou.
Jak to celé vidíte Vy tady?