Přibývání na váze

147
13.8.04 08:23

Přibývání na váze

Ahoj holky,
tak dneska, když jsem stoupla na váhu jsem dostala šok. Jsem v 14 tt a váha mi ukázala o 5 kg víc než před otěhotněním :( Jsem z toho poměrně nešťastná, protože všude uvádějí, že v tomhle období se má přibrat tak kilo..... Prosím Vás máte některá zkušenosti s podobným váhovým přírůstkem? Mám nějak omezit stravu? Ach jo moc mě to trápí.. :cry:
Díky všem Karkulka + brouček 14tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
13.8.04 08:49

Ahoj Karkulko,

myslím, že si zatím nemusíš dělat starosti, každá ženská přibírá v těhotenství jinak a důležitější bude, kolik přibereš za celé těhotenství. Pokud se vejdeš do 15 kil, tak to bude úplně v pohodě. A i kdybys přibrala víc, tak se neboj, za chvíli to máš s tím prckem stejně dole. Já jsem v těhotenství přibrala 13,5 kg a během 3 měsíců po porodu jsem měla ještě míň než před otěhotněním. Klučina mi dává pořádně zabrat :wink:
Ahoj
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.8.04 09:49

Ahoj, Karkulko!
Já přibrala v těhotenství 20 kg, teď jsem 6 týdnů po porodu a ještě mi pět zůstalo a to žeru jak kyselinka, protože kojím a necvičím, protože nemám čas. Rozhodně jsem si nepřipadala jako hroch. Ještě asi ve 32. týdnu jsem sekala trávu kosou, pak mi to manžel zatrhnul a ve 34. obracela seno. Neboj, i kdybys přibrala trochu víc, než si představuješ (já si plánovala maximálně 15 kg), tak tě kojení a mimi tak zaměstná, že to půjde dolů samo.
Měj se a nestresuj se. Přeju pohodové těhotenství a zdravé miminko!
 Petra

• Citovat
  • Upravit
302
13.8.04 11:07

Tak to mam teda „smůlu“, že mam tak hodnou holčičku(2,5 měsíce). V noci nebrečela ani jednou a spí tak 7 hodin v kuse. Tudíž odpadá to běhání a já nehubnu. Přibrala jsem 20 kg, ale protože jsem předtím byla dost hubená, tak těch deset, co mi zůstalo nejsou zas tak hrozný. Jenže zvyk je zvyk a když jsem byla zvyklá na hubeňoura těžko se zvyká na baculku. Budu muset cvičit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1512
13.8.04 12:16

ahoj karkulka,
ja som na zaciatku tiez pribrala najviac aj apetit som mala riadny. ale postupne sa to upravovalo, to stravovanie, a hoci som pribrala tak to nebolo z jedla.
 danka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
13.8.04 12:56

Ahoj,
Já jsem na začátku, tak do 3.-4. měsíce nabrala nejvíc, asi tak 7kg. Měla jsem děsnou chuť k jídlu, třeba i čtyři chleby k snídani. Před těhotenstvím jsem ani nesnídala a vážila jsem 58 kg. Teď jsem v 35 tt a od minulého měsíce jsem přibrala jen 1kg a celkem mám navíc asi 13, tak si myslím, že někdo holt nabere na začátku nejvíc, protože se rozpapá a to tělo si to prostě žádá a pak už to jde jenom ke konci „do mimča“.
Takže klídek a přeju pohodu do dalších těhuměsíců :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
13.8.04 23:53

Ahoj Karkulko :) ,
já jsem taky přibrala na začátku asi 3kg a hlavně jsem jedla a jedla až se přejídala! :roll: Ale nějak jsem to neřešila ani teď ani při prvním těhotenství(to jsem nabrala 16kg) 8O .Teď jsem v 34tt a mam navíc 11kg a zase to neřeším.Asi to tak má být.
Tak na to nemysli,jez na co máš chuť ahlavně buď v pohodičce :D .
Mej se fajn :lol:

CHrastilka 34tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.8.04 15:33

Ahoj já jsem v 11t.t.a přibrala jsem bohužel už 6kg.Hlad je hrozná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
29.8.04 21:23

ahoj karkulko,

ja jsem za tehotenstvi pribrala 28 kg… a ted jsem dva a pul mesice po porodu a ma na vic uz jen 10kg.. ktery taky pomale zhazuju.. tak hodne stesti s kilama na vic a krasny a hodny mimi..

Maty + Kuba 2,5 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.04 11:56

Ahoj,
dle těhotenských tabulek se nelze řídit! Někdo přibere 30 kg a někdo třeba jen kilo a půl (to je asi trošku extrém, ale stává se to).
Já jsem teď ve 27. týdnu a mám nahoře 10 kg. První 4 měsíce jsem přibrala 1 kg za každý měsíc, a to jsem pěkně papala, měla jsem pořád hlad. Ale od 5. měsíce se to zrychlilo, tak teď jsem omezila sladké a večer se snažím „zaplácnout“ ovocem nebo kyselým mlékem.
Jinak já sama se od té ideální těhotenské přibírací křivky pěkně vykyvuji směrem nahoru a je mi to jedno.
Dobrou chuť všem těhulím - to pak nějak shodíme!
Zlatuška + mimisek 27.tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.8.04 14:43

Ahoj holky,

já jsem taky během prvních 3 měsíců nabrala tři kila, za celé těhotenství asi celkem 12, po porodu to šlo v pohodě dolů. Teď jsem znova těhotná, a zase do třetího měsíce tři kila nahoře. Takže si z toho vůbec nedělejte hlavu, hlavní je klid a pohoda, dopřát tělu, co potřebuje, po porodu a kojením se to srovná. Tereza

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
30.8.04 19:12

Bacule

Ahoj nastávající maminy!

Nedá mi, abych taky nepřidala svůj příspěvek, protože toto téma mě pronásleduje poslední 2 měsíce. Jsem ve 24. týdnu a mám 9 kg nahoře. Podle knihy o matce a dítěti (možná ji znáte, má ji snad každá budoucí mamča) mám mít po vzoru modelu (maminky, která je tam vyfocená) tak 4,5 kg nahoře. Jaké bylo ale mé překvapení, když jsem na knižních pultech našla stejnou knihu, ale moderně přepracovanou…, kde je již focená jiná modelka, ale její přírůstky na váze jsou naprosto stejné jako u modelky v knize, kterou mám já. Takže jsem se utěšila, že to, co tam udávají není ani tak konkrétní přírůstek, jako spíše doporučení..... abychom se asi zalekly a nejedly… :lol:
Lhala bych kdybych řekla, že mi má váha vůbec nevadí (a bude hůř :( ) Ale opravdu se to dá shodit a teď je přece pro nás nejdůležitější zdraví miminka!!!!! Takže pohodu, úsměv na tváři, vždyť všechny naše strasti přenášíme taky na toho malého tvorečka, a to přece nechceme!!!
Přeji vám (a samozřejmě i sobě) zdravé miminka!!!!

Pa Andrýsek + malý ňuňíšek

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.8.04 15:12

Ahoj Karkulko,
chci tě uklidnit, protože i já jsem v prvním těhu přibírala od začátku a to 2kg měsíčně. Výsledek byl + 19kg. Ty jsem bez sebemenší snahy shodi-
la, a to jsem papkala cokoliv a kdykoliv jsem měla chuť. Ovšem je fakt, že až jsem přestala kojit, nějaké to kilčo mi přibylo. A tady vidím to úskalí, že v těhu a kojení jsem se pěkně rozpapala (myslím hl. sladkosti..) a potom kdy se mé tělo zřejmě vracelo k normálu nedokázala
jsem si žádnou dobrůtku odříct. Nyní jsem 22tt a snažím se pouze vynechávat každodení sladkosti, jinak se samozřejmě neomezuji.Zdá
se mi, že právě tyhle dobrotky podporují mnohem větší chuť k jídlu.

Přeji ti a všem ostatním krásná a zdravá miminka
Irena 22tt (+4kg)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.8.04 21:45

Tak tady čtu, co psal Andrýsek, a koukám, že mám asi doma přesně tu knihu, o které je tady řeč :o)
Je tam taky nafocená taková dost dobře vypadající těhulka (= štíhlá, a absolutně bez celulitidy), která postupně přibývá a vypadá to, že skoro jen na bříšku, ale říkám si, že bůhví jak to vlastně s těmi fotkami je v dnešní době počítačů a retušovaných fotografií :o) Asi by tam spíš měli nafotit třeba mě, s mýma ďolíkama na zadku a nohách. Ale jinak je ta knížka dobrá a moc hezká a myslím že užitečná (Velká kniha o matce a dítěti, je tam v rohu napsáno „zcela přepracované vydání“ nebo něco v tom smyslu).
Navíc mně se ten tuk ukládá na nějakých divných místech, ztloustla mi dost záda a horní část paží.
Trochu sama sebe utěšuju, že to je vesměs voda - nevím jestli jo nebo ne, ale pevně věřím že po porodu se to někam vypaří, hlavně při běhání kolem mimíska.
Ahojky a nechť tloustneme v mezích zákona!
Zlatuš 27tt

• Citovat
  • Upravit
78
13.9.04 10:37

Ahojky,tak to já asi nabrala v těhotenství nejvíc.Jedla jsem míň než před těhotenstvím, ale kila šla stále nahoru.Je pravda, že jsem měla preeklampsii a hodně jsem otekla.No nebudu to okecávat nabrala jsem 30kg.Byla jsem zděšená a doktor v pohodě, že při tom mim otýkání to mohlo být klidně víc a že to půjde dolu.A měl pravdu.Mám moc hodné miminko,takže to mi v hubnutí nepomůže,ale po 4 měsících mi zbývá už jen 13 kilo.Už to nejde samo jako na začátku,tak chodím cvičit a schodím to!Takže kila házejte za hlavuu každého je to individuální.Všude nám cpou,že 15 kilo a dost,ale převážně se setkávám s maminkama 20kilo a víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí