Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Naší to dělali dost nápadně poslali nás do pokoje a pak zazvonili
syna pošlu s chlapem ven na prskavky, vymluvim se že musím nandat myčku po večeři a rychle naházím dárky pod strom a zazvoním ![]()
Obleceme se, ze jdeme prskat prskavky a vyhlizet jeziska ven. Manzel jde s detma napred a ja musim “nutne poklidit od vecere, na zachod a tak”. Nandam darky, k otevrenymu oknu na zahradu pustim nahravku se zvoneckem (5 min nic a pak zazvoni Jezisek) a jdu za nima. Doprskame, poslouchame a pak rychle ke stromecku ![]()
S bráchou jsme byli zahnaní do vany, najednou. Že Ježíšek přijde až k vykoupaným dětem. Mezitím přemístil jeden rodič strom a dárky z ložnice do obýváku.
My tím že táta má zvířata jsme je šli po večeři ven nakrmit a mamka šla za babičkou domluvit se v kolik k ní máme přijít a pak rychle došla naházet dárky a šla za námi a přišli jsme domu už k hotovemu celá rodina ![]()
@xammy ta vana je taky dobrý nápad
náš malej se nechce koupat, že bych zabila 2 mouchy jednou ranou? ![]()
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stolu
ale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel ![]()
@Kriss Tina píše:
@xammy ta vana je taky dobrý nápadnáš malej se nechce koupat, že bych zabila 2 mouchy jednou ranou?
Přesněji řečeno, jednou vanou ![]()
@Evickamicka poslali mě do pokoje, pak rodina začla snášet dárky a jak bylo hotovo, zazvonili na zvonec
popravdě si nepamatuju, jestli jsem vůbec kdy veřila, že nám ty dárky opravdu nosí ježíšek (ačkoli na něj jsem jako dítě věřila), ale líbilo se mi to moc ![]()
syn jede s dědou a babičkou krmit srnky a přijede my zazvoníme
Ahoj, u nás je zvyk, že jdeme vyhlížet Ježíška, buď do patra z okna nebo ven, podle počasí. Jeden zůstane uvnitř, nachystá dárky, a pak jde zazvonit. ![]()
My jsme seděli všichni u stolu, najednou se za prosklenými dveřmi do obýváku rozsvítil stromeček, zazvonil zvoneček..museli jsme vždy dojíst. Dokonce i dveře od balkonu byly vždy nastevřené a to jsme vše před odchodem do kuchyně s bráchou kontrolovali. No žrali jsme to našim hodně dlouho..asi až do 12. Pravdu jsme z nich dostali až před pár lety, do té doby nám to odmítali prozradit. Měli domluvené sousedy, kteří přišli, koštětem nastrkali dárky pod stromeček, rozsvítili strom, zazvonili a otevřeli balkon. Než my dojedli, tak se zas vyplížili. Pak už naše prosili, ať nám konečně řeknou, že ježíšek není ![]()
@beruska9 píše:
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stoluale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel
Dobrý! ![]()
Mě se nejvíc líbí ty prskavky, taky že aspoň člověk nemá strach prskat doma…
@Evickamicka deti se poskladaji ke stolu do kuchyne a mezitim co dodelavam veceri,manzel to v obyvaku nachysta a nechá na skrini mobil (je tam nastavené vyzvaneni zvoneni zvonecku
).
Jíme v 17h a okolo 17:30 zacnu nenapadne volat na ten mobil - Jezisek zacinka 😁 a dcera utika ![]()
Letos uz budou utikat obe ![]()
Jdeme do vedlejšího pokoje, někdo z dospělých odběhne (že jde na wc), nanosí dárky a zazvoní. Dělalo se to tak za mého dětství a děláme to tak i dnes.
Po večeři chodím s dětmi ven zapalovat prskavky. Manžel mezitím sklidí ze stolu a nanosí dárky pod stromeček. Jak má hotovo, tak mě prozvoní a pro mě je to signál, že můžeme domů.
Při svlékání začne zvonit zvoneček a tak se jde z předsíně rovnou dárkům. Zatím nám to děti (7 let, 5 let, 15 měsíců) baští a neřeší, co táta. V opačném případě bych si musela připravit nějakou vhodnou výmluvu.
Jinak za mého dětství se ráno zamkla pokojíček, kde jsme mívali stromeček a nikdo tam nesměl. Pamatuji, jak jsme chodili nakukovat přes skleněnou výplň, jestli tam už něco neuvidíme. Po večeři zřejmě někdo odběhl, nanosil rozsvítil a zvonil.
A nějak mi dochází, že vlastně vůbec nevím, kdo to byl. Kdo se vždycky zdejchl pryč. ![]()