Příchod ježíška

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29436
21.12.18 12:31

Po večeři chodím s dětmi ven zapalovat prskavky. Manžel mezitím sklidí ze stolu a nanosí dárky pod stromeček. Jak má hotovo, tak mě prozvoní a pro mě je to signál, že můžeme domů. :mrgreen: Při svlékání začne zvonit zvoneček a tak se jde z předsíně rovnou dárkům. Zatím nám to děti (7 let, 5 let, 15 měsíců) baští a neřeší, co táta. V opačném případě bych si musela připravit nějakou vhodnou výmluvu.

Jinak za mého dětství se ráno zamkla pokojíček, kde jsme mívali stromeček a nikdo tam nesměl. Pamatuji, jak jsme chodili nakukovat přes skleněnou výplň, jestli tam už něco neuvidíme. Po večeři zřejmě někdo odběhl, nanosil rozsvítil a zvonil. :mrgreen: A nějak mi dochází, že vlastně vůbec nevím, kdo to byl. Kdo se vždycky zdejchl pryč. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22773
21.12.18 12:34
@beruska9 píše:
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stolu :lol: ale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel :mrgreen:

Tak tohle je dokonalý :mrgreen: My chodíme s dcerkou vyhlížet z okna Ježíška, zapálíme mu prskavku a tatínek mezitím „sklízí ze stolu“ 8) Jak to přesně dělávali naši, netušim, asi podobně, ale já jsme se zjevně chtěla nechat zblbnout, protože jsem nikdy neodhalila, že mi táta nosí dárky v prádelním koši prakticky za zádama a pak za svýma zádama zvoní zvonečkem :srdce:

Jinak jak chodíme vyhlížet z okna, tak jednou, to byla dcerka ještě fakt mrňavá, šel někdo dole po chodníku a ona začala z toho otevřenýho okna volat „mami, Ježíšek, tamhle jde Ježíšek“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
21.12.18 15:28

Já mám v plánu, že já nebo muž půjdeme s dítkem vyhlížet Ježíška - když bude hezky, tak ven. Druhý se na něco vymluvi a dá dárky pod strom - pak necháme u stromečku jeden telefon, kde bude nastaveno zvonění a z druhého na něj zavoláme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.18 22:25

Když vzpomínám na Ježíška, kdy jsme ještě bydleli s rodiči jako děti tak se musím smát. Ale v dobrém, hrozně ráda na to vzpomínám a snažím se dělat to dal i s naší dcerou. Rodiče měli dokonale promyšlené umístění stromečku u okna (v 2. Patře bytovky) vedle v místnosti byla kuchyně, kde měli natahnuty přes okna vlasec pridelany na zvonecku :D před večeři jsme šli ven, taťka každý rok vzal brokovnici :D (myslivec) a mohli jsme si vystřelit a volali jsme vždy Ježíšku vstavej :D hrozná prča :D mamka samozřejmě musela vždy. Na záchod :D pak jsme. Šli na večeři a po ní vždy záhadné zazvonil zvoneček v obýváku, pro mě nepochopitelné když jsme bxli všichni spolu v kuchyni :D no a najednou tam byly i dárečky :D až dlouho poté, v dospělosti jsem se dozvěděla ten trik s vlascem :D

PS. Anonymní jen pro to, že tohle by moje rodina určitě poznala :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.18 14:32

U nas to meli nasi vymakany. Sedeli jsme vsichni u vecere a kdyz uz jsme dojidali, rozsvitil se stromecek vedle v obyvaku (to bylo znameni, ze Jezisek uz tam byl). Tata mel pres zed navedenou prodluzku a za sebou ji pri veceri strcil do zasuvky (tenkrat nebyly ty na knoflik) a bylo :)

• Citovat
  • Upravit
175
23.12.18 03:56

Darky davali nasi pod stromecek pred veceri, kdyz jsme se koupali. Tata vypnul pojistky v obyvaku. Po veceri sel jako zavrit slepice a kraliky. Nahodil to, rozsvitil se stromecek (asi jezisek) a my pak museli cekat, az se vrati. Krasny..
Jednou se se stromeckem zapla televize v kuchyni a to byla sranda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
23.12.18 06:23
@beruska9 píše:
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stolu :lol: ale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel :mrgreen:

Hezké :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1694
23.12.18 14:50

Hlavně když přijde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...