Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Po večeři chodím s dětmi ven zapalovat prskavky. Manžel mezitím sklidí ze stolu a nanosí dárky pod stromeček. Jak má hotovo, tak mě prozvoní a pro mě je to signál, že můžeme domů.
Při svlékání začne zvonit zvoneček a tak se jde z předsíně rovnou dárkům. Zatím nám to děti (7 let, 5 let, 15 měsíců) baští a neřeší, co táta. V opačném případě bych si musela připravit nějakou vhodnou výmluvu.
Jinak za mého dětství se ráno zamkla pokojíček, kde jsme mívali stromeček a nikdo tam nesměl. Pamatuji, jak jsme chodili nakukovat přes skleněnou výplň, jestli tam už něco neuvidíme. Po večeři zřejmě někdo odběhl, nanosil rozsvítil a zvonil.
A nějak mi dochází, že vlastně vůbec nevím, kdo to byl. Kdo se vždycky zdejchl pryč. ![]()
@beruska9 píše:
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stoluale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel
Tak tohle je dokonalý
My chodíme s dcerkou vyhlížet z okna Ježíška, zapálíme mu prskavku a tatínek mezitím „sklízí ze stolu“
Jak to přesně dělávali naši, netušim, asi podobně, ale já jsme se zjevně chtěla nechat zblbnout, protože jsem nikdy neodhalila, že mi táta nosí dárky v prádelním koši prakticky za zádama a pak za svýma zádama zvoní zvonečkem ![]()
Jinak jak chodíme vyhlížet z okna, tak jednou, to byla dcerka ještě fakt mrňavá, šel někdo dole po chodníku a ona začala z toho otevřenýho okna volat „mami, Ježíšek, tamhle jde Ježíšek“ ![]()
Já mám v plánu, že já nebo muž půjdeme s dítkem vyhlížet Ježíška - když bude hezky, tak ven. Druhý se na něco vymluvi a dá dárky pod strom - pak necháme u stromečku jeden telefon, kde bude nastaveno zvonění a z druhého na něj zavoláme ![]()
Když vzpomínám na Ježíška, kdy jsme ještě bydleli s rodiči jako děti tak se musím smát. Ale v dobrém, hrozně ráda na to vzpomínám a snažím se dělat to dal i s naší dcerou. Rodiče měli dokonale promyšlené umístění stromečku u okna (v 2. Patře bytovky) vedle v místnosti byla kuchyně, kde měli natahnuty přes okna vlasec pridelany na zvonecku
před večeři jsme šli ven, taťka každý rok vzal brokovnici
(myslivec) a mohli jsme si vystřelit a volali jsme vždy Ježíšku vstavej
hrozná prča
mamka samozřejmě musela vždy. Na záchod
pak jsme. Šli na večeři a po ní vždy záhadné zazvonil zvoneček v obýváku, pro mě nepochopitelné když jsme bxli všichni spolu v kuchyni
no a najednou tam byly i dárečky
až dlouho poté, v dospělosti jsem se dozvěděla ten trik s vlascem ![]()
PS. Anonymní jen pro to, že tohle by moje rodina určitě poznala ![]()
U nas to meli nasi vymakany. Sedeli jsme vsichni u vecere a kdyz uz jsme dojidali, rozsvitil se stromecek vedle v obyvaku (to bylo znameni, ze Jezisek uz tam byl). Tata mel pres zed navedenou prodluzku a za sebou ji pri veceri strcil do zasuvky (tenkrat nebyly ty na knoflik) a bylo ![]()
Darky davali nasi pod stromecek pred veceri, kdyz jsme se koupali. Tata vypnul pojistky v obyvaku. Po veceri sel jako zavrit slepice a kraliky. Nahodil to, rozsvitil se stromecek (asi jezisek) a my pak museli cekat, az se vrati. Krasny..
Jednou se se stromeckem zapla televize v kuchyni a to byla sranda ![]()
@beruska9 píše:
Nas nasi nahnali do.koupelny, sice ne koupat, vykoupani jsme museli uz ke stoluale unyt si ruce, zatim co oni „uklizeli ze stolu“ atd a pak jsme se tam zavreli a zvonili…kdyz uz jsme byli vetsi a taky kupovali darky, tak jsme to hrali dal, nejdriv kvuli nejmladsimu brachovi, pak ze srandy…vzdy se nekdo „sel podivat, zda uz tam neco je,“ prihodil tam ty svoje a tvrdil, ze ne…nez jsme se vsichni vystridali a nejmladsi to tam pak nasel
Hezké
![]()