Připočurávání - 5let dcera
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak nějak jsem nepochopila jak by jsi to chtěla řešit jinak než čekat
jinak já osobně bych jí to čůrání prostě připomínala a posílala jí pravidelně vyčůrat jako když byla dvouletá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Presne, proste posilat v pravid. intervalech. Co jineho se muze delat?
nebo postav zpet nocnik do obyvaku at ho ma na ocich a tudiz i impuls odejit na zachod. No a pokud ji posilas a ona nejde, tak stopni cinnost co zrovna dela, dokud si na ten zachod nesedne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Myslela jsem třeba začít resit vic s dr..
tak ona jí nejspíš pošle na vyšetření jestli to není zánět močáku nebo gyn. zánět, ale pokud to dělá pořád od mala tak si myslím, že fakt nemá čas. Zkusila jsi jí posílat čůrat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@svycarka píše:
Presne, proste posilat v pravid. intervalech. Co jineho se muze delat?nebo postav zpet nocnik do obyvaku at ho ma na ocich a tudiz i impuls odejit na zachod. No a pokud ji posilas a ona nejde, tak stopni cinnost co zrovna dela, dokud si na ten zachod nesedne.
přesně tak, pokud kouká na tv a nechce jít na záchod tak jí prostě tv vypni a konec diskuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle delal i muj synovec…kdyz si hral kreslil si nebo se dival na pohadky tak co hodinu se minto zabavilo nebo vypla tv a sel…
pak si zacal tv vypinat sam a az se vratil z wc tak si ji zapnul ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebylo by od věci sono vyšetření, první dcera měla taky problémy s ucvrkáváním a poslala ji na sono, kvůli správné kapacitě moč. měchýře. Někdy je to i předzvěst do budoucna, že slečna bude mít s občasným pomočením problém. U starší to tak vidím, i v pozdějších letech. Jsou to věci, které člověk holt neovládne, někdy(nemyslím ted u malých dětí) pomůžou léky na hyperaktivní měchýř.
S mladší dcerkou naopak problém není, od dvou bez plen i na noc, nikdy se nepočurala v posteli, 2× asi ve školce a držák má velký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj syn si ucvrnkával do 5 3/4 roku. Vyhrožovala jsem plenou, chválila, nevšímala si toho, posílala pravidelně na wc, nic nepomohlo. V tomto věku nastoupil do mš, tak 14 dní si učůrával a pak to přešlo. Nevím jestli mu něco řekli učitelky nebo se třeba smáli děti. Ale třeba kolegyni si vyloženě počůrával už asi 8 letý a po všech možných vyšetření zjistili, že se mu tvoří hodně moči. Tak bere nějaké prášky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
učurávání
Ahoj holky. Máme doma něco podobného. Už si nevím rady. Dcerka 2,5 roku si pořád ucvrkava. Snažím se ji pokaždé hned převléct, aby neměla třeba nastydlý mocak. Stane se i 5× denně. Nekdy chodí krásně a pak ma zase období kdy se ji to stává. Porad ji to připomínám, ona nechce, uběhne par vteřin a je to. Neporadí někdo. Dekuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikita1989 No to je u nás to samé, ale s rozdílem ze me dceri je 5..Myslim ze u takhle malé je jeste sance že to prestane brzy delat..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@macisekk ahoj, můžu se zeptat jak jste vyřešili? jak to dopadlo? Mám teď něco podobného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jak zakladatelka, ale u nás v rodině jsme řešili, dětská lékařka stále říkala, že se to nejspíš spraví samo (i když dala i nějaká doporučení na změnu režimu), nakonec poslala dítě až v 8 letech na urologii, tam ho vyšetřili, zjistili příčinu, zavedli léky a pravidelný režim (léčba byla dlouhodobá, nejmíň 2 roky), nyní je dítě doufejme OK. Tedy říkám si, že je škoda, že je tam lékařka neposlala dřív, třeba hned v těch 6 letech… Ale tedy prý je to učůrávání u malých dětí celkem časté a většinou je to do těch cca. 6 let přejde. ![]()
Moje rada: řešte s dětskou lékařkou a nenechte se odbýt
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Nevím, jak zakladatelka, ale u nás v rodině jsme řešili, dětská lékařka stále říkala, že se to nejspíš spraví samo (i když dala i nějaká doporučení na změnu režimu), nakonec poslala dítě až v 8 letech na urologii, tam ho vyšetřili, zjistili příčinu, zavedli léky a pravidelný režim (léčba byla dlouhodobá, nejmíň 2 roky), nyní je dítě doufejme OK. Tedy říkám si, že je škoda, že je tam lékařka neposlala dřív, třeba hned v těch 6 letech… Ale tedy prý je to učůrávání u malých dětí celkem časté a většinou je to do těch cca. 6 let přejde.Moje rada: řešte s dětskou lékařkou a nenechte se odbýt
Děkuji. Právě tak se cítím, řešime už delší dobu, lékařka dala doporučení, ale nic co bychom nezkoušeli sami a zamozřejmě dlouhodobě bez efektu. Dělá to jen doma… Ne na výletech, ne na návštěvě, ne ve městě. Chci mít jistotu a znovu budu řešit s doktorkou. Děkuji ještě jednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, moje dcera ma za tri mesice 5 let..Mame problem s curanim. Kazdy den se pricurava i několikrát za den..Sedi treba u televize, hraje si nebo cokoli a proste zadrzuje do posledni chvile jen aby ji neco neuteklo..Obcas se.to stane i ze se. pripokadi…uz jsem z toho zoufalá.. Je bez plen od 2let a nejak se to nechce zlepšit..Mam čekat? S dr jsem to resila a dcera je dost chytra a tak mi to vysvetlil ze na to nema cas jit na ten zachod…