Odplenkovávání - cesta autem/s kočárkem

100
13.5.16 20:29

Odplenkovávání - cesta autem/s kočárkem

Dobrý den,
snažím se „odplenkovat“ syna (2 roky). Doma to máme celkem zmáknuté, je bez plenky (čůrání i kakání musím hlídat, většinou si ještě sám neřekne, že chce na záchod), nejsem si ale jistá, jak podnikat kratší cesty. Nechci, aby mi případně pročůral kočárek, resp. autosedačku, ale kdybych mu na cestu dala plenku, nebude zmatený? Nezpomalí či nezkomplikuje se tím celý proces? Na procházkách je jinak také bez plenek, občas se sice nezadaří, ale to nevadí, to ho jen převléknu. Prosím o radu či tip, jak to s tím kočárkem a autem řešíte vy? Předem díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
13.5.16 20:34

Na delší cesty autem jsem dávala natahovací plínu. V kočáře v tu dobu už nejezdil. Na kratší cesty dát před odjezdem vyčůrat, pod dítě případně nějaký ručník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
13.5.16 20:35

@feijao amado v autosedačce pokud jsem už nechtěla dávat plínku, tak jsem dávala látkové přebalovací podložky, občas jednorázové. Do kočárku bych to řešila stejně. Ale pokud si sám neřekne, tak bych na cestování plínku klidně dala, předpokládám, že na spaní ji také má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.5.16 20:36

My brali sebou nocnik do auta a jak se přestali bat WC bez nástavce, tak na benzínce nebo v obchodaku se šlo na wc.
Pro jistotu můžeš dát do autosedacky tu jednorázovou podložku pro mimina, ale když se ti vycura doma před cestou, tak si nemyslím, že by nezvládl cestu autem jen tak.
Průběžně se ptac chceš curat? Nepotřebujes na WC/nocnik?
Plenku bych nedávala.

Příspěvek upraven 13.05.16 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
13.5.16 20:36

Já jsem koupila přebalovací podložky a do auta pod ní dám tu podložku i teď když jí budou tři roky-ona si řekne na poslední chvilku a někdy se nestihne zastavit a je ucvrknuto. Jinak ji dávám jakoby tím jedním cípem na břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
13.5.16 20:46

Dávala sem natahovací plenky pro jistotu-říkala jsem tomu před ní kalhotky, zmatená z toho nebyla a většinou se nepočůrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.5.16 20:47

Na prechodnou dobu jsem do auta plenu davala, az kdyz se stalo, ze si v aute rekli i presto, ze meli plenu, tak jsem ji davat prestala.Na prani sedacky nemam cas ani naladu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.5.16 20:48

V kocarku jsem plenu nedavala, ale casto jsem davala curat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
13.5.16 20:53

Do autosedačky dávám ručník a v kočárku jezdíme jen tak. Před cestou dám vyčůrat, pokud chce. Jinak to neřeším, řekne si většinou sama, nehod máme málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
13.5.16 20:55

My teda teprv zaciname s odplenkovanim (male je rok a3/4) ale chci pristi mesic poridit tohle http://www.latkovky.cz/…edacky-hippo
Kdyz si vezmu kolik bych dala do jednorazovych podlozek, tak mi to prijde efektnejsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
13.5.16 21:08

Já dávala v té době natahovací plenu, jako kalhotky, ale jen na cestu dlouhou, třeba k moři. Malá si vždy řekla, kdy chtěla čurat, neměla za 10 hodin jedinou nehodu. Ale kočárem jsme v té době už dlouho nejezdili…

• Citovat
  • Upravit
1679
13.5.16 21:12

Do te doby nez to bylo na 100 % tak mela vzdy pro jistotu plinu. Vetsinou zustala sucha a jistota je jistota. Obesli jsme se bez pocuraneho kocaru, autosedacky a postele..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
13.5.16 22:20

Super, děkuji za rady! Tak nějak jsem si to myslela, jen mně nahlodala kamarádka s tím, že když už jednou přestanem dávat plenky, není „cesta zpět“. Že jinak bude dítě zmatené a nebude chtít ani plenku ani záchod…Po dlouhé době si přijdu zas bezradná, tak moc děkuji! Už jsem měla pocit, že mateřství je snad pohoda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze