Mohu dostat přídavky na děti i zpětně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5418
1.3.17 16:32
@Anonymní píše:
@Gumidci aha, já myslela, že se tam píše jen odvod sociálního a zdravotního pojištění za zaměstnance, né sražená 15 procentní daň.Tak děkuji za info :kytka:

DPP je příjem jako každý jiný a.je jedno jak je. zdaneny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.3.17 13:54

Dobry den, prosim, jaky prijem se pocita? Cisty, ktery prijde na ucet. Nebo hruby, ktery se pise do formulare o rocnim prijmu? Nevim, podle cehobsi zpocitat, jestli ma smysl na urad vubec chodit. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
30.3.17 21:37

Nevím, jestli je to hrubý nebo čistý, ale dokládá se formulář resp. potvrzení o příjmu za daný rok od zaměstnavatele. Ale myslím, že se z toho pak bere ten čistý. Zkoušeli jsme žádat za roky, kdy jsem byla na rodičovské tzn. já rodičák 7 100/měs., 2 malé děti, manžel nemá ani průměrnou mzdu. Nedosáhli jsme :-(
Orientačně se dá použít kalkulačka třeba zde http://www.kurzy.cz/…vky-na-dite/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
11.8.17 20:07

Holky, poraďte, od 1.10.2017 se bude dokládat příjem 1× za čtvrtletí, poslední rok mám k rodičáku navíc plat, takže počítám, že o přídavky přijdu…chápu to dobře, že když jsme:
1 dospělý,
1 dítě do 6 let,
1 dítě do 15let, živ. minimum je 7020,– x 2,7 = 18954,–…mám-li větší příjem = bez přídavků? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
11.8.17 20:11
@woskovka píše:
Holky, poraďte, od 1.10.2017 se bude dokládat příjem 1× za čtvrtletí, poslední rok mám k rodičáku navíc plat, takže počítám, že o přídavky přijdu…chápu to dobře, že když jsme:
1 dospělý,
1 dítě do 6 let,
1 dítě do 15let, živ. minimum je 7020,– x 2,7 = 18954,–…mám-li větší příjem = bez přídavků? :cert:

jojo

• Citovat
  • Upravit
140
11.8.17 20:22

Díky :kytka: :,( :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
13.8.17 00:02

@woskovka já jsem na tom stejně a taky o něj přijdu. Plat plus alimenty mi vychází nad tuto hranici. Loni jsem byla bez práce, to by mi vyšlo. No co už. Škoda že na tuto změnu nepřišli dřív. Dokládat takhle zpětně bylo na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
18.10.17 15:41

Chci se zeptat.. Byla jsem si pro formular na. pridavky.. Jelikoz jsem sice od 4.9. Na UP, a me prijmy byly za červenec, srpen, zari pouze rodicak a pridavek, i tak mi dala papir na vyplneni prijmu… Co tam jako napsat? Nebo kde ho mam zanest, manzel ho dal zamestnavateli ale ja?? To mi jako ta uředinice tam doplneni ze jsem pobirala poze rp a pnd?? Jsem z toho jelen :think:, nebo patrim taky do skupiny na ten papir to co ditě, bez prijmu??
Dekuji, snad me chapete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.10.17 17:41

@Ronda1 A od září nepobíráš podporu v nezaměstnanosti? To se tam totiž taky vyplňuje. Dále se tam vyplňuje třeba, jestli jsi za loňský rok podávala daňové přiznání. Jinak pokud jsi žádné jiné příjmy neměla, tak tam prostě doplníš jen osobní údaje a zbytek necháš volný nebo proškrtneš. RP ani PnD se tam nevyplňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
18.10.17 17:59

@Lendeš
Priznana podpora v nezamestnanosti tu mam od 20.9 a dostala jsem prvni az ted v rijnu.. Takze to tam asi nepatri.. Kdyz to je zpetne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
18.10.17 18:16

@Ronda1 Máš pravdu, ta se bude počítat až ve čtvrtletí, kdy byla vyplacena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.11.17 21:55

Holky pocita se do pridavku na deti i dospeli syn co ma u me trvaly pobyt? A jak je to s pritelem ktery ma trvaly pobyt jinde nez ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.11.17 07:48
@ZdeninaKol píše:
Holky pocita se do pridavku na deti i dospeli syn co ma u me trvaly pobyt? A jak je to s pritelem ktery ma trvaly pobyt jinde nez ja

Nejsem sice holka, ale dospělý syn se počítá, pokud je to nezaopatřené dítě ve věku do 26 let a má trvalý pobyt u vás. Přítel s trvalým pobytem jinde se nepočítá ani jako společně posuzovaná osoba.

https://portal.gov.cz/…77_full.html#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.11.17 08:54
@eumedon píše:
Nejsem sice holka, ale dospělý syn se počítá, pokud je to nezaopatřené dítě ve věku do 26 let a má trvalý pobyt u vás. Přítel s trvalým pobytem jinde se nepočítá ani jako společně posuzovaná osoba.https://portal.gov.cz/…77_full.html#…

No to nejde tak úplně říct. Záleží, jestli je partner otcem dítěte. Pokud je otcem a žije s nimi, tak se tam počítá a je jedno, kde má trvalé bydliště. A u syna taky nerozhoduje trvalý pobyt, ale to jestli je zletilé nezaopatřené dítě a žije s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19789
3.11.17 08:59
@Lendeš píše:
No to nejde tak úplně říct. Záleží, jestli je partner otcem dítěte. Pokud je otcem a žije s nimi, tak se tam počítá a je jedno, kde má trvalé bydliště. A u syna taky nerozhoduje trvalý pobyt, ale to jestli je zletilé nezaopatřené dítě a žije s nimi.

Jj, asi jsem špatně pochopil tu podmínku 06 trvalého pobytu společně posuzovaných osob. Podmínkou je asi trvalý pobyt na území České republiky, ne na společné adrese.

Takže i ten dospělý syn se počítá, pokud je nezaopatřený (například studuje VŠ nebo se jinak připravuje na zaměstnání), je do věku 26 let a má TP na území ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat