Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
čičinka píše:Pudlo, já mám pocit, že ten monitor na plenku je vhodný i do kočáru nebo do autosedačky, takže otřesy zřejmě nesnímá. Zatím jsem to moc nezkoumala, že to není aktuální, pak si nad to sednu a případně napíšu dovozci, co mi k tomu řekne.
hele ja jsem temer na 100% presvedcena, ze je vhodna do sedacky a kocarku jenom tim, ze se tam narozdil od desky vejde, ale stejne jako normalni monitor funguje spolehlive jen, pokud je dana soustava „dite+sedacka“ v klidu. tedy pokud je to mechanicke cidlo a ne treba nalepovaci elektrody na hrudnicek ci svitici oxymetr na prsticek, jako maji ve spitale.
nastuduj
me to jako prijde dobry, mam ze SIDS strach a kvuli tomu jsme s sebou vlaceli monitor, postylku a jeste navic matraci, protoze do cestovni postylky nesel monitor dat, mit ten na plenku, mohl spat v kocarku. na druhou stranu - monitor jeste ma, sundavame koncem tydne - kdyby mel ten na plenku, tak ho zlikvidoval uz daleko driv.
cici jeste edit, abych te uklidnila, myslim si, ze za jizdy v kocarku SIDS moc nehrozi, decko tam neusne tak hluboce jako v noci v klidu - nakonec nektere deskove monitory maji funkci vibraci v pripade alarmu, aby se ditko probudilo.
Taky bych rekla,ze je to celkem zbytecnost a stejne poslouzi klasicka postylka ![]()
ja teda nevim, jak ty monitory dechu funguji, ale vyrobce pise, ze to jde pouzivat, i kdyz spi dite s rodici nebo pro dvojcatka v jedne posteli…
ale mne se ten respisense nejak nelibi kvuli tem vibracim, radsi bych, aby to upozornilo me, kdyby s mimcem neco bylo…ale tak to je mimo tema
taja píše:
ja teda nevim, jak ty monitory dechu funguji, ale vyrobce pise, ze to jde pouzivat, i kdyz spi dite s rodici nebo pro dvojcatka v jedne posteli…
ale mne se ten respisense nejak nelibi kvuli tem vibracim, radsi bych, aby to upozornilo me, kdyby s mimcem neco bylo…ale tak to je mimo tema
aha, takl to asi bude mene citlive, aby to nesnimalo prenesene pohyby rodicu. Myslis, ze to jen vibruje a nehouka? To urcite houka… abych zase netvrdila neco, co nevim - ale to je blbost, aby to jen vibrovalo, ne?
no, napred to jen vibruje, a az kdyz je hur, tak i houka - aspon tak jsem to pochopila:
Rozlišuje rytmické dýchání a obvyklý pohyb, když nezaregistruje ani jedno, tak s malými vibracemi zkouší znova nabudit dýchání. Když dýchání ani do 5ti vteřin nezačne, tak se zapne světelná a zvuková signalizace.
Ahoj,
bydlím v Nemecku a taky má každá druhá maminka přístavnou postýlku k manželské postely. Tak jsem si ji taky pořídila - Babybay original - a nezklamala. Teď už vím, proč je tak oblíbená.
Pevně se zahákne k manželské postely, pasuje na všechny postele a nemáš tam mezi tebou a miminkem žádný zábradlí. Paráda. Malá spí pohodlně vedle mě, ale nemusím se bát, že ji v noci zalehnu. A kvalita je perfektní. Manžel vždycky nadává, když montuje nábytek a má to moc tenký stěny nebo se protáčí šrouby. Baybybay se líbí i manželovi. Doporučuji.
http://www.babybay.de/
Fyn4545 píše:
Ahoj,
bydlím v Nemecku a taky má každá druhá maminka přístavnou postýlku k manželské postely. Tak jsem si ji taky pořídila - Babybay original - a nezklamala. Teď už vím, proč je tak oblíbená.
Pevně se zahákne k manželské postely, pasuje na všechny postele a nemáš tam mezi tebou a miminkem žádný zábradlí. Paráda. Malá spí pohodlně vedle mě, ale nemusím se bát, že ji v noci zalehnu. A kvalita je perfektní. Manžel vždycky nadává, když montuje nábytek a má to moc tenký stěny nebo se protáčí šrouby. Baybybay se líbí i manželovi. Doporučuji.
tedy asi jsem se zamilovala…
to vypadá pěkně a k nám do malého prostoru by se to šiklo, ale asi se to u nás nedá sehnat,co?
spíme 3 na 160 cm a asi se tam v létě 4 nevejdeme… chtěla jsem to řešit přiraženou postýlkou bez bočnice, ale ta nám bude hodně zasahovat do prostoru…
aaaaja píše:Fyn4545 píše:tedy asi jsem se zamilovala…
Ahoj,
to vypadá pěkně a k nám do malého prostoru by se to šiklo, ale asi se to u nás nedá sehnat,co?
spíme 3 na 160 cm a asi se tam v létě 4 nevejdeme… chtěla jsem to řešit přiraženou postýlkou bez bočnice, ale ta nám bude hodně zasahovat do prostoru…
to chapu, taky mame malou loznici a Babybay fakt moc mista nezabere. A taky ty zakulaceny boky jsou fajn.
Mala se mi dneska za noc 8× probudila (asi zoubky). Tak jsem fakt byla rada, ze ji muzu jen dat lahvicku a nemusim pokazde vstavat z postele. Kdybych ji nemela primo vedle sebe, urcite by se mnohem vic probudila a zase bych ji musela uspavat. Takhle nastesti hned spi dal a ja taky. Ale stejne doufam, ze uz se ji ty zoubky brzo prorezou a zbudi se zase jen jednou za noc na jidlo. Ale kazdou noc jsem rada, ze ji mam v Babybay hned vedle sebe.
Zkus se po Babybay zeptet v nejakym vetsim dobre zasobenym obchode pro miminka. Treba to maji v Cechach taky. A nebo ti to treba objednaji.
tak v čechách k dostání, ale stojí asi 5 tis…a to se mi asi vzhledem k domastojící nové nevyužívané postýlce dávat moc nechce… holt se asi budeme vyhýbat…
Hm, tak to odpovida te cene co jsem za babybay zaplatila v Nemecku. Mas pravdu, ze je to dost. Co me osobne presvedcilo, ze si ji potom budu moct postavit da predsine, jako lavice. Stejne tam neco potrebuju na sednuti, na prezouvani bot. Da se z toho postavit i detska zidlicka nebo jiny veci.
Postylku mam samozdrejme pro malou nachystanou taky. Babybay je jen pro zacatek. Male je ted 6mesicu a pocitam, ze dyl jak 3-4 mesice se tam asi uz stejne nevleze.
Ahojky, muzu se prosim zeptat kde u nas se da babybay koupit??? Ja jsem to u nas nikde nevidela a ani nikdo ze znamych nevi kde to u nas sehnat.
Zdravím, ráda bych také postýlku k posteli rodičů? Jen ty mini postýlky (90×40cm) mi přijdou malé… Máte zkušenosti s Gulliverem z Ikey?
děkuji!
Ahoj holky,
mate nekdo prosim zkusenost s tou pridavnou postylkou babybay? Nasi male je 6 mesicu a v postylce nechce byt vubec, jen ji tam polozim a place jako tygr… na vyrvavaci metodu asi nemam nervy - po 40 min silenyho place pro ni jdu s placem i ja..
tak se zajimam o tuhle postylku, jestli s ni mate nekdo zkusenosti?? Normalni postylku se stazenou bocnici mit nemuzeme, protoze mame malinkej byt a nemohly bysme skoro vylezt z postele..
diky moc za rady a nazory
@aakaficko píše:
Ahoj holky,
mate nekdo prosim zkusenost s tou pridavnou postylkou babybay? Nasi male je 6 mesicu a v postylce nechce byt vubec, jen ji tam polozim a place jako tygr… na vyrvavaci metodu asi nemam nervy - po 40 min silenyho place pro ni jdu s placem i ja..![]()
tak se zajimam o tuhle postylku, jestli s ni mate nekdo zkusenosti?? Normalni postylku se stazenou bocnici mit nemuzeme, protoze mame malinkej byt a nemohly bysme skoro vylezt z postele..
diky moc za rady a nazory
mě se postýlka hrozně líbí. Ale neznám nikoho kdo jí má :/ Také jsem chtěla slyšet názor-