Přídavná postýlka k posteli rodičů

2970
24.7.10 09:50

Pridavna postylka k posteli rodicu

Ahoj,
chtela jsem se zeptat, jestli mate nektera zkusenost s takovou postylkou pro miminko, ktera jakoby nema jednu stranu a namontuje se k posteli rodicu. Priklad Waldin 3v1.
Moc se mi to libi, jak je clovek blizko miminka a zaroven nemusi mit strach, ze by ho zalehl, ale mam problemy s tim, ze

1. neznam nikoho, kdo by takovou postylku mel, takze nevim, jestli to neni „blbost“ a nebyly by to zbytecne vyhozene penize
  2. chtela bych koupit pro mimco i monitor dechu, ale u nektereho jsem cetla, ze to se pak postylka miminka nesmi postele rodicu dotykat…nevim, jestli to tak maji vsechny monitory? (krome tech nedeskovych na plinku, ktere se mi zatim moc nezamlouvaji)…

Mate nekdo s takovouto postylkou zkusenosti, s jakou presne a jake? Nekde jsem i cetla, ze staci odmontovat jednu stranu „normalni“ postylky, ale nejde to u vsech (kvuli stabilite) a to bych asi nezvladla :nevim: A nevite, jak by se pak resil ten monitor dechu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43039
24.7.10 10:05

ja jsem mela takhle prisunutou normalni postylku. kdyz mas novorozence, mas desku uplne az nahore a tak vyskovy rozdil mezi tvou a jeho posteli je minimalni.je tam navic jeste ohradka, takze se nevykuli do tvy postele. ruku ale mezi spúruslema protahnes, muzes ho hladit, drzet za ruku , nebo nejcasteji - vylovit dudlicek a vratit do pusinky.

skviru jsem kvuli monitoru udelala, vazne se moje pohyby prenasely, zkousela jsem to.
na nocni kojeni mi to prislo opravdu hyperprakticke. POzdeji, kdyz iuz dite vic kouka, tak nektere deti v pritomnosti rodicu hure spi a drive se budi. mladyho jsme v pulroce prestehovali do pokojicku a spal lip.

Příspěvek upraven 24.07.10 v 10:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
24.7.10 10:05

s takovou postýlkou zkušenosti nemám, ale myslím, že úplně stejně funguje, když z klasické postýlky sudnáš jednu boční stěnu a přirazíš jí k vaší posteli :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.7.10 10:07
saja1 píše:
s takovou postýlkou zkušenosti nemám, ale myslím, že úplně stejně funguje, když z klasické postýlky sudnáš jednu boční stěnu a přirazíš jí k vaší posteli :-P

u vetsiny postylek jsou steny zaroven nosnou konstrukci a oddelat stenu jen tak nejde aniz bys narusila jeji stabilitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102382
24.7.10 10:35
Pudloslava píše:
saja1 píše:
s takovou postýlkou zkušenosti nemám, ale myslím, že úplně stejně funguje, když z klasické postýlky sudnáš jednu boční stěnu a přirazíš jí k vaší posteli :-P
u vetsiny postylek jsou steny zaroven nosnou konstrukci a oddelat stenu jen tak nejde aniz bys narusila jeji stabilitu.

Řekla bych, že to u spousty postýlek oddělat jde, třeba u těch i Ikei u všech, krom té nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 10:39

Hodně jsem ji chtěla, ale nakonec zvítězilo používání monitoru. Měla jsem tedy malou cestovni postylku u postele, s patřičnou škvírou. Pohyb se přenáší, monitor je velice citlivý, kdyby nebyl, nedokázal by přenášet dechové pohby i když je uložen pod matrací.
Teď plánuju monitor na plínku, postýlku klasickou přirazit a připevnit k posteli bez boční stěny (to je ta s posunovací bočnicí, přivázaná k mé posteli bude stabilní dost. Škvíru mezi mou postelí a přiraženou postýlkou vycpu molitanem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2970
24.7.10 11:16

Pudloslavo, pro tuhle variantu (normalni postylka, normalni monitor, ale prisunute co nejbliz k moji posteli) jsem byla doted tak nejak rozhodnuta :-D Je to takovy kompromis, no. Jen jsem si rikala, jestli nekdo nema jeste jine reseni, ktere ted treba nevidim…

K tomu oddelavani jedne steny postylky, urcite to u nekterych pujde a vyslo by to pak levneji nez ty specialni pristylkove postylky. Ale ja i pritel jsme takovi antitalenti, ze si to proste na neco takoveho, co popisuje Cicinka, netroufnu :lol:

Cicinko, a proc to na druheho prcka (?) menis? Co ti vadilo na te prvni variante, ze napodruhe jsi rozhodnuta pro jinou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1111
24.7.10 11:16

Ahoj, tak já mám postýlku bez jedný bočnice přiraženou k posteli už u druhýho dítěte a žádný problém nenastal. Mezi matracema není téměř žadný schod, protože tam manžel vyvrtal nový dirky :-). Když začal Tom lézt, tak jsem mu tam jako zábranu dávala peřiny a když už přelezl peřiny, tak už zas uměl krásně slézt z postele. Tak jsem zvědavá jak to bude teď s Pájou :-)! Ale je fakt, že monitor pak nefunguje :-(. Ale počítaj s tím, že až se začne otáčet, tak jí budeš mít pořád nasáčkovanou u sebe :-) :palec: ale to je příjemný :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
24.7.10 11:32

hele holky ale ja myslim, ze monitor na plenku taky muze reagovat na pohyb matky preneseny posteli-vsechno jsou to preci jen mechanicka cidla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
24.7.10 12:29

Mě se ta postýlka líbí, ale zkušenost nemám.
Naše postýlka je z těch starších a postranice jí sundat nejde.
První dítko spalo v posteli s náma a druhý dítko šlo velmi brzy do jiného pokoje. Takže bysme tuto postýlku nevyužili.
Ale pokud jí můžeš využít u postele nebo pak samostatně dál od postele nebo v jiném pokoji a vyhovuje Ti cenová kategorie, tak bych do ní šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.7.10 12:37

Já takhle používám tu nejobyčejnější postýlku z Ikei, jmenuje se Gulliver, tuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
24.7.10 12:38
Pudloslava píše:
saja1 píše:

U té postýlky z Ikei se tam místo bočnice dá taková tyčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 12:44

tajo, porad to bzlo tak, že jsem musela sednout, dítě strčit ke mě, po koju zase do postýlky, nemluvě o tom, že se mi při koju povedlo mnohdy usnout a pak jsem se budila děsem, co jako jsem to provedla. Takže příště chci, aby dítě mělo možnost mít svůj prostor a přitom bylo opravdu přisunutelné bez vstávání. Líbilo by se mi společné spaní v posteli, ale s postelí 1,6m širokou se tam taktak vejdem s manželem :lol:

Pudlo, já mám pocit, že ten monitor na plenku je vhodný i do kočáru nebo do autosedačky, takže otřesy zřejmě nesnímá. Zatím jsem to moc nezkoumala, že to není aktuální, pak si nad to sednu a případně napíšu dovozci, co mi k tomu řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
24.7.10 12:46

Jo a Tajo, sundat bočnici z postýlky, která ji má posunovací, to je záležitost vytažení dvou kovových tyček. A přivázat za pelest ji hodlám popruhem batohovým, takže fakt žádná řemeslná práce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.7.10 13:35

S monitorem neporadím, ale kamarádka má takto k posteli přišoupnutou obyčejnou postýlku z ikey, jednu delší stranu úplně vyndanou.
Spí v ní tříletý chlapeček a stabilitu to má normální, náš malý v ní taky spí, když k nim jedeme na návštěvu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4