Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
@masima no to je jedno. My nemáme hluboko do kapsy, nepridelali jsme to žádným pofidernim způsobem a nikde jsem nepsala, že toto jsou důvody, proč jsme ji neměli. Ani jsem nepsala, že si ji nikdo nesmí koupit. My jen zbytečně neutracime za něco, co si člověk bez větší námahy může udělat sám, jen proto, že je to označené jako pro děti super potřebné… To jsou jen marketingové tahy na matky. Spoustu tech ted moderních věcí člověk vůbec nepotřebuje. Může si je velmi jednoduše udělat z toho, co má doma. Nebo použít neco jineho, levnějšího, akorát neoznaceneho jako pro děti. Myčka není zrovna dobrý příklad, to je něco úplně jiného. Dobrý příklad je třeba montessori dřevěná bota na naučeni zavazovani tkaniček. Absolutne nechápu, jak za to někdejší vyhodit byť jen korunu, když každý má doma botnik plnej bot. Nebo tomu dá 10 minut a výrobu si to z kartonu. Ale chápu že je všichni mají tento životní styl. Pro někoho je jednodušší vytáhnout peníze a mít vše bez práce. Mně baví ta práce, peníze umím utrácet lépe.
@Midaku To je tvůj názor. A vlastně vůbec nechápu tvoje zapojení do této diskuze, když s postýlkou žádnou zkušenost nemáš. Děkuj ale, že jsi nám povrchním, co máme přístavní postýlku, oznámila, jak jsi lepší než my😂. Postýlku jsem si koupila na základě toho, že jsem ji viděla u příbuzných a líbila se mi. Ne na základě marketingových tahů na hloupé matky, za které nás asi považuješ.
@masima ty vůbec nepochopila, co jsem chtěla říct (napsat). Takze nema smysl v diskuzi pokračovat.
@Midaku píše:
A proc nepřichází v úvahu klasická postýlka bez bocnice? Nevejde se? Pokud ano, je to určitě lepší investice, než něco, kam se dítě nevejde dýl jak půl roku. Můžete mit mimino v přiražené postýlce a starší usne v posteli a pak ho přesunete do jeho postýlky. Nevidím v tom problém.
Prijde mi zbytecne kupovat druhou stejnou detskou postyku a take se nevejde do nasi loznice. Opravdu nechce se mi nic vymyslet a manzel na to nema ani cas si s tim hrat. Vysku rostu by clovek take musel pracne nastavovat a vrtat diry, aby odpovidala nasi posteli, kdyzto o pridavnych postylek je to plynule nastavitelne.
@Anonymní píše:
Prijde mi zbytecne kupovat druhou stejnou detskou postyku a take se nevejde do nasi loznice. Opravdu nechce se mi nic vymyslet a manzel na to nema ani cas si s tim hrat. Vysku rostu by clovek take musel pracne nastavovat a vrtat diry, aby odpovidala nasi posteli, kdyzto o pridavnych postylek je to plynule nastavitelne.
Tak v tom případě pro vás bude ta přídavná postýlky ideální řešení a věřím, že s ní budete spokojeni. Pro nás by všechny ty činnosti, co vy považujete za pracné a složité, byly jednoduché a zábavné, takže místo koupení nové postýlky bychom upravili tu starou. Dvě stejné postýlky pro nás taky nebyly na nic, měli jsme děti brzo po sobě, spaly obě v postýlce, každý ve svoji. Ale kaudemu vyhovuje něco jiného a nic z toho není špatně, nic není lepší nebo horší, každý to má jinak. Mně jen zajímalo, proč druhá postýlka nepřipadá v úvahu
Normálně jsem se zeptala a dostala jsem normální odpověď, díky.
@Anonymní píše:
@masima A jakou konkretne jste meli vy?
Já ji nemám teď doma, má ji kamarádka. Ale vypadá úplně stejně jako My sweet baby (ted koukám cena asi 3200,–). Ale mám dojem, že to byl jiný výrobce. Já ji kupovala před šesti roky nějak za 1600,–.
@Midaku Manzel je na technicke prace levy
Pro nej i smontovani neprilis kvalitniho nabytku je velky problem, cely se vyvzteka. To mi za to nestoji, radeji investovat. Starsi ma 3 roky, takze po roce, ve 4 uz by mohla jit do vetsi postylky nez je detska 120×60, a mimco do ni. Aspon to tak planuji. S tim mistem v nevelkoryse bytove loznici je to take narocne ![]()
@masima S tou vyssi cenou holt musim pocitat. Postylka je moc hezka
jak dlouho vam vydrzela?
@Anonymní píše:
@masima S tou vyssi cenou holt musim pocitat. Postylka je moc hezkajak dlouho vam vydrzela?
Do půl roku. Pak se už mimino začalo různě převalovat a bylo riziko, že by někde spadlo. Jinak mimino by se vešlo, takže se tam dá dát ta bočnice, já ji měla normálně k postýlce, a používat ještě jako normální postýlku. Ale jak se dítě začne stoupat, to už asi ne. Mám takový dojem, že nebyla tak hluboká jak klasická.
Ještě koukám, že už máš docela velké to starší dítě. Já měla dceru od roku a půl v normální posteli s bočnicemi. Mrkni třeba na postel Bohoušek 160×80 cm.
@Anonymní píše:
@Midaku Manzel je na technicke prace levy![]()
Pro nej i smontovani neprilis kvalitniho nabytku je velky problem, cely se vyvzteka. To mi za to nestoji, radeji investovat. Starsi ma 3 roky, takze po roce, ve 4 uz by mohla jit do vetsi postylky nez je detska 120×60, a mimco do ni. Aspon to tak planuji. S tim mistem v nevelkoryse bytove loznici je to take narocne
Jo tak to dává smysl. U nás je to naopak, oba nás to vyrabeni, montovani a vymýšlení alternativ baví. Tak ať vám postýlka slouží.