Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ideálně tam, kde bude pes nejvíc očurávat rohy. Jsou vyčůranci, co přihlašují psa na chatu nebo na své rodiče v důchodu. Aby platili co nejmíň.
No, hlavně je povinnost, nahlásit si trvalé bydliště tam, kde se doopravdy zdržuješ. Takže by ses v Praze měla přihlásit ty i následně pes.
Tohle res, az bude pes doma.
Proste se zeptas na urade.
Nekde nahlasi i bez trvaleho bydliste, ale zalezi na konkretni soudruzce, ktera tam sedi.
Mne nahlásili síce bez trvalého bydliska, ale to som mala v inom štáte. Normálne sa nahlasuje podľa trvalého, ale máš na to myslím pár mesiacov takže to vieš vybaviť keď sa (predpokladám u vašich?) niekedy zastavíš.
Finančne sa ti určite viac oplatí tá Šumava ![]()
V souladu se zákonem a v souladu s místní vyhláškou. Pokud se něco v posledních pár měsících nezměnilo, tak platí, že pes se nahlašuje v místě trvalého pobytu. Sice tam třeba ten pes v životě ani jednou fyzicky nebude, venčit se bude třeba na druhém konci republiky, ale je to tak. Prostě pes musí být někde přihlášen, ale že to bude někde v Horní Dolní, to už nikdo neřeší. Nefér vůči místu, kde ten pes fajt žije.
Poplatky se vybírají za psa jako daň za to, ze je v té dané lokalitě „trpí“. Po mnohých se luxují exkrementy z trávníků. To není zadarmo. Takže je fér přihlásit ho tam, kde ten pes žije. Ne u babky někde v chajdě na Šumavě. ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Jdu s naprosto deb*lni otázkou ale já fakt nevím a na úřadě mi to zatím nikdo nebere.
Budu si pořizovat pejska a tak jako všichni ostatní mám povinnost ho nahlásit na úřad.
Všude se uvádí trvalé bydliště.
Bydlím v Praze ale trvalé bydliště mám na Šumavě.
Budu muset tedy opravdu psa přihlásit na Šumavě nebo to jde vyřídit i tam, kde jsem v najmu? Když bych třeba dodala smlouvu?
Díky a předem se omlouvám. Vůbec s tím nemám zkušenosti a je to můj první pejsek.
Podle místa TB.
Upřímně dle mého je to jedno.
Po psovi si na 100 procent uklizim. V místě bydliště nikdo žádné výkaly nesbira ( myslím tím obec ). Pytlíky používám vlastní, protože ty papírové jsou a dvě věci. Moc netuším s čím by obec mela nějaké výdaje konkrétně za naše psy. ![]()
Hlavně až si psa necháš očipovat, což je povinnost, tak hlavně ten čip zaregistruj.
@Russet píše:
Poplatky se vybírají za psa jako daň za to, ze je v té dané lokalitě „trpí“. Po mnohých se luxují exkrementy z trávníků. To není zadarmo. Takže je fér přihlásit ho tam, kde ten pes žije. Ne u babky někde v chajdě na Šumavě.
To neni o zadne ferovosti, ale o tom, ze musis snad dodrzovat zakony a vyhlasky. ![]()
@Aduš8 píše:
No, hlavně je povinnost, nahlásit si trvalé bydliště tam, kde se doopravdy zdržuješ. Takže by ses v Praze měla přihlásit ty i následně pes.
A na to je nejaka vyhlaska?
@kocourGarfield píše:
Podle místa TB.
Po psovi si na 100 procent uklizim. V místě bydliště nikdo žádné výkaly nesbira ( myslím tím obec ). Pytlíky používám vlastní, protože ty papírové jsou a dvě věci. Moc netuším s čím by obec mela nějaké výdaje konkrétně za naše psy.Hlavně až si psa necháš očipovat, což je povinnost, tak hlavně ten čip zaregistruj.
Ja za dva psy v Brne platim skoro 4000 a nikde to videt neni ![]()
@Wani píše:
To neni o zadne ferovosti, ale o tom, ze musis snad dodrzovat zakony a vyhlasky.
U nás je to taky podle trvalého bydliště nebo sídla. Ale pak jsou tu lidi v nájmu, co mají bydliště kdovíkde, po psech soustavně neuklízí a město to platí z poplatků těch, co se přihlásí ![]()
@kocourGarfield píše:
Podle místa TB.
Po psovi si na 100 procent uklizim. V místě bydliště nikdo žádné výkaly nesbira ( myslím tím obec ). Pytlíky používám vlastní, protože ty papírové jsou a dvě věci. Moc netuším s čím by obec mela nějaké výdaje konkrétně za naše psy.Hlavně až si psa necháš očipovat, což je povinnost, tak hlavně ten čip zaregistruj.
Sbíráš i moč?
@Russet píše:
U nás je to taky podle trvalého bydliště nebo sídla. Ale pak jsou tu lidi v nájmu, co mají bydliště kdovíkde, po psech soustavně neuklízí a město to platí z poplatků těch, co se přihlásí
No v Brne taky, mela jsem sebou psa uz na vysoke a platila jsem poplatek u rodice, kde jsem mela roky TP. ![]()
Zdravím. Jdu s naprosto deb*lni otázkou ale já fakt nevím a na úřadě mi to zatím nikdo nebere.
Budu si pořizovat pejska a tak jako všichni ostatní mám povinnost ho nahlásit na úřad.
Všude se uvádí trvalé bydliště.
Bydlím v Praze ale trvalé bydliště mám na Šumavě.
Budu muset tedy opravdu psa přihlásit na Šumavě nebo to jde vyřídit i tam, kde jsem v najmu? Když bych třeba dodala smlouvu?
Díky a předem se omlouvám. Vůbec s tím nemám zkušenosti a je to můj první pejsek.